fbpx

Design, website en campagne voor Texels

Case

Wat ons gevraagd werd

Hoe veroveren we Nederland met het mooiste biermerk?

Rebranding

Texels bier, wie kent het niet? Overheerlijk speciaalbier met de smaak en de beleving van het eiland, bij jou op tafel. De Texelse Bierbrouwerij is al sinds 1999 actief in de speciaalbiermarkt en is met de lancering van het merk Texels in 2009 uitgegroeid tot een tof en krachtig merk. Op basis van de herijkte merkpositionering ontwikkelden wij een nieuw strategisch marketingplan, vertaalden dit in een vernieuwde brandstory en ontwikkelden we een bijbehorende visuele identiteit.

Gebrieft op het eiland

Logo

Een vernieuwde visuele identiteit betekent ook een doorontwikkeling van het logo! We gingen met het maken van dit logo niet voor revolutie, maar juist voor evolutie. Het rode schild van Texels met de witte letters en de vuurtoren namelijk is al jaren niet meer weg te denken uit de slijterijen, supermarkten en op de bierglazen op het terras. In de nieuwe uitstraling wilde we deze belangrijke herkenningspunten dan ook behouden, maar hebben we deze wel echt een vernieuwde, frisse en eigentijdse uitstraling gegeven. Passend bij het merk Texels en helemaal van deze tijd.

Totale rebranding

Toen het logo eenmaal stond, was het tijd om de hele visuele identiteit aan te pakken. En als we zeggen dat we alles hebben aangepakt, dan bedoelen we ook echt alles. Van etiketten en glazen tot verzendverpakkingen, het proeflokaal in de brouwerij, de taplenzen in de kroegen en nog veel meer. Samen met het brand team van de Texelse Bierbrouwerij zijn we grondig te werk gegaan en hebben we de vernieuwde visuele identiteit consistent en krachtig in de markt gezet.

Website

Bij een nieuw logo en een volledige rebranding, hoort natuurlijk ook een nieuwe website. Het doel? Bezoekers van de website direct het bijzondere Texels gevoel laten ervaren en zakelijke klanten direct en snel toegang geven tot de juiste informatie. We ontwikkelden een volledig nieuwe website, mobiel geoptimaliseerd. Helemaal op maat, overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. En sexy. Ook wel zo leuk.

Brandmovie

Proef het eiland. Drink het bier.

Nieuw logo, totale rebranding en gloednieuwe website: check, check, dubbelcheck! Tijd om deze vernieuwde identiteit en het unieke merkverhaal ook krachtig te communiceren naar, en te laten beleven door de consument door middel van een brandmovie! Van script tot scouting en van art direction tot online uitrol: we verzorgden de volledige productie. En het eindresultaat mag er wezen, al zeggen we zelf. Hier krijg je toch meteen dorst van?

Campagne : Proef het Eiland. Drink het Bier.

De hele wereld mag weten wat een tof merk Texels is. Daarom ontwikkelden we op basis van het strategische marketingplan de campagne ‘Proef het Eiland, Drink het Bier’. Deze campagne hebben we omgezet naar een visuele taal en toegepast op alle online en offline middelen. We realiseerden een dynamische online campagne met advertenties en banners voor Google Display en ads voor Facebook en Instagram. Net als de andere uitingen ziet de doelgroep hier altijd direct herkenbaar Texels in terug.

(Online) marketingstrategie

De campagnestrategie bestond uit twee delen; genereren van merkbekendheid, en het genereren van conversie. Om de gestelde doelen voor de Texelse bierbrouwerij te bereiken, werkten we met een online campagne in drie fasen: touch, tell en sell. Dit model werkt in de vorm van een trechter, waarbij we starten met een brede groep en toewerken naar conversie. In elke fase spelen we met een andere tekst in op de behoefte van de doelgroep. Binnen de fasen testen we bovendien verschillende beelden en teksten om te kunnen zien wat het beste werkt. Mooi staaltje online marketing.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan