Brand identity voor Texelse bierbrouwerij

Case

Texels header

Wat ons gevraagd werd

Hoe veroveren we Nederland met een geweldig bierproduct?

Stapje terug

De Texelse Bierbrouwerij is vanuit haar oorsprong en locatie van nature onderscheidend in de biermarkt. De brouwerij is gevestigd op Texel en de speciaalbieren worden geproduceerd met ingrediënten van het eiland. Met deze unieke waarden werkten we aan de merkpositionering en de brand strategy voor marktbewerking en distributie.

Beeldtaal

Voor een compleet en kloppend verhaal heb je meer nodig dan alleen een sterk logo. We zetten een duidelijke beeldtaal neer voor de Texels brouwerij, waarin altijd mensen in verbinding met de natuur en de herkenbare vuurtoren van het eiland te zien zijn.

Package design

Gewapend met dit logo, de huisstijl en de beeldtaal werkten we de gehele range aan producten van schets af aan opnieuw uit. Er ontstond een sterke, frisse uitstraling die herkenbaar is over alle producten van de Texelse brouwerij.

flesjes packaging Texelse bierbrouwerij - brand identity

Uitwerking

Om de doelgroep van Texels bier te bereiken, pasten we de brand identity toe in allerlei verschillende middelen. Altijd met de meeste impact en op de juiste momenten; van package design tot print advertenties, naar digital en film. Alles vanuit een eenduidig design, vanuit het hart van de bierbrouwerij: Texel.

Resultaten

‘Van kleine brouwerij op het eiland naar grootste speciaal biermerk van Nederland’. We hebben een paar mooie resultaten uitgelicht om te laten zien wat we afgelopen jaren bereikt hebben (2008-2017).

 • icon-package
  + 1000% naar 3.400.000 liter
  Groei in productie
 • Jaarlijks met dubbele cijfers
  Groei in verkoop en omzet
 • icon-terugnaarhethart
  42%
  Geholpen merkbekendheid (2015)
 • icon-package
  + 1000% naar 3.400.000 liter
  Groei in productie
 • Jaarlijks met dubbele cijfers
  Groei in verkoop en omzet
 • icon-terugnaarhethart
  42%
  Geholpen merkbekendheid (2015)

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan