fbpx

Marketing, branding, website en campagne voor Texels bier

Case

Wat ons gevraagd werd

Hoe veroveren we Nederland met het lekkerste bier?

Branding

Texels bier, wie kent het niet? Overheerlijk speciaalbier met de smaak en de beleving van het eiland, bij jou in de kroeg of thuis op tafel. De Texelse Bierbrouwerij is al sinds 1999 actief in de speciaalbier-markt en kwam in 2009 als kleine brouwerij van het eiland bij Redmatters uit met de vraag: hoe veroveren we Nederland met het lekkerste bier? Op basis van een merkpositionering en een strategisch marketingplan creëerden we de merknaam Texels bier met eigen bijpassende visuele identiteit. Texelse Bierbrouwerij bleef als naam wel bestaan: als naam van de brouwerij op het eiland. In de jaren die volgden verzorgde Redmatters alle marketing communicatie gerelateerde zaken in intensieve samenwerking met de twee eigenaren en de brouwmeester van de brouwerij. En zo groeide Texels bier heel hard van kleine brouwerij in 2009 naar grootste speciaalbier-merk van Nederland in 2017. Inmiddels is Texels bier overgenomen door Heineken (2020). De recente doorontwikkeling van het merk, brandstory en de bijpassende krachtige visuele identiteit, inmiddels zeer bekend bij de Nederlandse consument, is ook door Redmatters ontwikkeld. Deze case gaat over hoe de doorontwikkeling van het merk tot stand kwam.

Gebrieft op het eiland

Logo

Het oorspronkelijk door Redmatters ontwikkelde merk was na zoveel jaar toe aan een volgende stap. Een vernieuwde visuele identiteit. Dit betekende ook een doorontwikkeling van het logo! We gingen met het maken van dit logo niet voor revolutie, maar juist voor evolutie. Het rode schild van Texels met de witte letters en de vuurtoren namelijk is al jaren niet meer weg te denken uit de slijterijen, supermarkten en op de bierglazen op het terras. In de nieuwe uitstraling wilde we deze belangrijke herkenningspunten dan ook behouden, maar hebben we deze wel echt een vernieuwde, frisse en eigentijdse uitstraling gegeven. Passend bij het merk Texels en helemaal van deze tijd.

Totale rebranding

Toen het logo eenmaal stond, was het tijd om de hele visuele identiteit aan te pakken. En als we zeggen dat we alles hebben aangepakt, dan bedoelen we ook echt alles. Van etiketten en glazen tot verzendverpakkingen, het proeflokaal in de brouwerij, de taplenzen in de kroegen en nog veel meer. Samen met het brand team van de Texelse Bierbrouwerij zijn we grondig te werk gegaan en hebben we de vernieuwde visuele identiteit consistent en krachtig in de markt gezet.

Sterke punten van Redmatters zijn de creativiteit in de integrale aanpak van onze marketing communicatie en de gedrevenheid om gezamenlijk tot het adequate resultaat te komen. Wij zijn content met de actiegerichtheid en no-nonsense aanpak. Redmatters heeft een belangrijk aandeel in onze groei naar grootste speciaalbier merk van Nederland.

J.H.M.M. Brackel, Voormalig eigenaar Texelse Bierbrouwerij

Website

Bij een nieuw logo en een volledige rebranding, hoort natuurlijk ook een nieuwe website. Het doel? Bezoekers van de website direct het bijzondere Texels gevoel laten ervaren en zakelijke klanten direct en snel toegang geven tot de juiste informatie. We ontwikkelden een volledig nieuwe website, mobiel geoptimaliseerd. Helemaal op maat, overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. En sexy. Ook wel zo leuk.

Brandmovie

Proef het eiland. Drink het bier.

Nieuw logo, totale rebranding en gloednieuwe website: check, check, dubbelcheck! Tijd om deze vernieuwde identiteit en het unieke merkverhaal ook krachtig te communiceren naar, en te laten beleven door de consument door middel van een brandmovie! Van script tot scouting en van art direction tot online uitrol: we verzorgden de volledige productie. En het eindresultaat mag er wezen, al zeggen we zelf. Hier krijg je toch meteen dorst van?

Campagne : Proef het Eiland. Drink het Bier.

De hele wereld mag weten wat een tof merk Texels is. Daarom ontwikkelden we op basis van het strategische marketingplan de campagne ‘Proef het Eiland, Drink het Bier’. Deze campagne hebben we omgezet naar een visuele taal en toegepast op alle online en offline middelen. We realiseerden een dynamische online campagne met advertenties en banners voor Google Display en ads voor Facebook en Instagram. Net als de andere uitingen ziet de doelgroep hier altijd direct herkenbaar Texels in terug.

(Online) marketingstrategie

De campagnestrategie bestond uit twee delen; genereren van merkbekendheid, en het genereren van conversie. Om de gestelde doelen voor de Texelse bierbrouwerij te bereiken, werkten we met een online campagne in drie fasen: touch, tell en sell. Dit model werkt in de vorm van een trechter, waarbij we starten met een brede groep en toewerken naar conversie. In elke fase spelen we met een andere tekst in op de behoefte van de doelgroep. Binnen de fasen testen we bovendien verschillende beelden en teksten om te kunnen zien wat het beste werkt. Mooi staaltje online marketing.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan