fbpx

UX/UI design voor ShipitSmarter

Case

hoofdfoto ShipitSmarter

Wat ons gevraagd werd

Hoe maken we onze technische applicatie gebruiksvriendelijk?

Hoe we tot de oplossing kwamen:

Stapje terug

Waar er door ShipitSmarter een technisch goede applicatie was opgezet voor het snel en efficiënt verschepen van producten, miste de tool een gebruiksvriendelijke interface (User Interface design). De vraag naar mooie elementen om de tool mee aan te kleden werd al snel geherformuleerd, want ‘mooi’ is nooit per definitie ‘gebruiksvriendelijk’. We zetten samen met ShipitSmarter een stapje terug, terug naar de eindgebruiker van de applicatie. Wie is dat? Wat zijn de doelen van die persoon, en hoe gebruikt diegene de tool?

Creatie

Losse elementen staan niet op zichzelf, maar zijn in elkaar verweven en werken samen in een design. We kozen ervoor om een aantal veel gebruikte schermen van de applicatie opnieuw in te richten en te optimaliseren voor gebruik. Team digital nam een blank canvas en begon de tool op te bouwen om het in gebruik en uitstraling net zo krachtig te maken als het technisch al was. Voor zowel de ervaren gebruiker als het groene groentje maakten we de tool werkbaarder en de learning curve korter.

Uitwerking

Wat deze case écht uniek maakt, is de manier waarop onze designs tot leven werden gewekt. We ontwikkelden een design system: de figuurlijke bouwblokjes waarmee de developers van ShipitSmarter de applicatie volledig in elkaar kunnen zetten. Het opnieuw opbreken van de designs in losse elementen maakte het een stuk makkelijker voor de developers om ze te implementeren in de tool en voor ons om met ze mee te kijken.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan