UX/UI design voor ShipitSmarter

Case

Klant

ShipitSmarter

Vraag

Hoe maken we onze technische applicatie gebruiksvriendelijk?

Oplevering

UX-/UI-design system

Of scroll verder en lees 'm in je eigen tempo

Shipitsmarter desktop - gebruiksvriendelijk
Brainstorm UX

1. Stapje terug

Waar er door ShipitSmarter een technisch goede applicatie was opgezet voor het snel en efficiënt verschepen van producten, miste de tool een gebruiksvriendelijke interface (User Interface design). De vraag naar mooie elementen om de tool mee aan te kleden werd al snel geherformuleerd, want ‘mooi’ is nooit per definitie ‘gebruiksvriendelijk’. We zetten samen met ShipitSmarter een stapje terug, terug naar de eindgebruiker van de applicatie. Wie is dat? Wat zijn de doelen van die persoon, en hoe gebruikt diegene de tool?

dozen shipitsmarter
Brainstorm UX Notes
working website
Vliegtuig versturen

2. Creatie

Losse elementen staan niet op zichzelf, maar zijn in elkaar verweven en werken samen in een design. We kozen ervoor om een aantal veel gebruikte schermen van de applicatie opnieuw in te richten en te optimaliseren voor gebruik. Team digital nam een blank canvas en begon de tool op te bouwen om het in gebruik en uitstraling net zo krachtig te maken als het technisch al was. Voor zowel de ervaren gebruiker als het groene groentje maakten we de tool werkbaarder en de learning curve korter.

Wireframes UX - Website laten optimaliseren

Door een whitelabel design te maken kan ShipitSmarter het uiterlijk van de applicatie met een paar handelingen omtoveren naar dat van de betreffende klant

Onderdeel website van Shipit Smarter
Cookbook website - gebruiksvriendelijk
Working website- Website ontwikkelen
Kleuren shipitsmarter

3. Uitwerking

Wat deze case écht uniek maakt, is de manier waarop onze designs tot leven werden gewekt. We ontwikkelden een design system: de figuurlijke bouwblokjes waarmee de developers van ShipitSmarter de applicatie volledig in elkaar kunnen zetten. Het opnieuw opbreken van de designs in losse elementen maakte het een stuk makkelijker voor de developers om ze te implementeren in de tool en voor ons om met ze mee te kijken.

Artboard - gebruiksvriendelijk werken
XD Screenshot - gebruiksvriendelijk
Iconen_RedWeb_V0_1

Ontwerp it smarter

Gebruiksvriendelijkheid kan een wereld van verschil maken in effectiviteit en beleving. Meer weten voor jouw online tool, applicatie of website?

Denise Hamstra mask Vraag 't Denise

Ontwerp it smarter

Gebruiksvriendelijkheid kan een wereld van verschil maken in effectiviteit en beleving. Meer weten voor jouw online tool, applicatie of website?

Denise Hamstra denise@redmatters.com
06 81 33 82 42 Denise Hamstra mask
giphy with tags: waving

Hallo!

Leuk dat je contact met ons wil. Hoe kunnen we je helpen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan