fbpx

Onze werkwijze

In drie stappen naar de juiste conversie

We werken bij Redmatters volgens het hart-tot-hart-principe. Dit is een methode die jou heel gericht helpt om jouw doelgroep te raken. Wil je ons hart-tot-hart principe in je mailbox ontvangen? Vraag ‘m aan!

Stuur mij het canvas

Stap 1A

Naar het hart

Op zoek gaan naar het hart van je organisatie: dat is de eerste stap. Wat is nou dat unieke van jouw organisatie? Wat is je motivatie? Met welke emoties ben je gestart? Belangrijke informatie om te weten, want daarmee leg je iets van je hart bloot en kun je het hart van je doelgroep raken. Dat geldt voor mensen, maar dat geldt zeker ook voor organisaties.

Stap 1B

Marketingstrategie

Een tweede stap in deze eerste fase is je marketingstrategie. We kijken naar wat je organisatiedoelen zijn en wie je doelgroep is. Deze vormen we om naar marketingdoelen, waar we KPI’s aan verbinden om ze meetbaar en concreet te maken. Ook je concurrentiematrix, data uit het verleden, groeiprognoses en meer krijgen in deze stap een plek.

Stap 2A

Corporate identity

In de tweede fase maken we het denkwerk visueel. Dat begint met je visuele identiteit: klopt die nog? Past die bij je verhaal? Is die voldoende en straalt deze uit wat je wil zeggen, dat wat je in de eerste fase op papier hebt gezet?

Stap 2B

Communicatieplan

Vervolgens ga je aan de slag met je communicatieplan. Dit is niet hetzelfde als een marketingstrategie. Je communicatieplan gaat over welke kanalen je gebruikt om je doelgroep te bereiken: zijn dat magazines? Een website? Een campagne? En als het een campagne is, welke platformen gebruiken we dan? In deze stap gaan we echt de diepte in.

Stap 2C

Storytelling | Concept

Met de voorgaande stappen als basis, gaan we je verhaal nu écht vertellen. De creatie van bijvoorbeeld een campagne, website of magazine noemen we daarom storytelling. Hier wordt het verhaal visueel, concreet en klaar om te delen met je doelgroep.

Stap 3

Lancering

In de laatste fase komt alles samen. Spannend natuurlijk, want alles wat is bedacht en gecreëerd gaat nu naar je doelgroep. We lanceren je website, je campagne, je magazine, je nieuwe verpakkingen, je platform, je brandmovie, noem maar op. Met de data na livegang kunnen we je uitingen verbeteren, efficiënter maken. Je doelgroep kan nu feedback geven en daar sturen we op bij. Zo kun je mensen raken en overtuigen. Van hart tot hart.

Harten raken doen we samen

Wil jij op zoek naar het hart van jouw merk zodat je het hart van je doelgroep kunt raken? Wij hebben alle kennis en vaardigheden in huis om dat te realiseren. Keer een bakkie doen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan