fbpx

Merkidentiteit voor Love Beets

Case

Wat ons gevraagd werd

Hoe worden we ook in Europa marktleider?

Stapje terug

Love Beets was in Amerika al marktleider in de bieten business, maar dankzij een biologische boer in Nederland werden de bietjes ook beschikbaar voor de Europese markt. Echte, eerlijke bietjes, verbouwd en verwerkt in ons eigen, vruchtbare Zeewolde. Van daaruit veroveren ze Europa in allerlei vormen en smaken. Aan Redmatters de taak de bietjes ook hier sterk in de markt te zetten.

Creatie

Om Love Beets ook in Europa marktleider te maken, begonnen we met het onder de loep leggen van de beschikbare materialen uit de VS. We bekeken ze kritisch; hoe landt dit bij de Europeanen? Dit leidde tot keuzes in ontwerp en opmaak, maar ook in het zelf bedenken en doorontwikkelen van middelen om de markt mee te bestormen. De geheel eigen illustratielijn is hier onderdeel van en herkenbaar terug te vinden in alle middelen en (social) media van Love Beets.

Uitwerking

Niet alleen het merk, maar ook de vrijwel nieuwe productgroep mochten aan de (Europese) man worden gebracht. Want iedereen kent bietjes, maar wat je er eigenlijk allemaal mee kan zal de meeste mensen nog verbazen. Dat lieten we zien; online via de inspirerende website en in het schap met bijvoorbeeld receptkaartjes en wobblers.

Packaging design

Een belangrijk onderdeel van het vermarkten van de bietjes was packaging design. We onderzochten de Nederlandse supermarktwinkelier en creƫerden op basis daarvan aankleding voor het schap en verpakkingen die aanspreken en opvallen. De verpakkingen, labels en wobblers stralen het frisse karakter uit dat Love Beets kenmerkt en zijn niet te missen in het koelvak van de supermarkt.

package design Love Beets

Beet & Greet

Aan de slag

Een bestaand merk in een nieuwe markt zetten, of precies andersom – in beide gevallen speelt uitstraling een grote rol. Hoe breng jij je doelgroep naar jouw (online) winkelschap? Vraag het aan Bert

Neem nu contact op

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan