fbpx

Corporate campagne voor Unique

Case

Wat ons gevraagd werd

Hoe werven we nieuwe bevlogen kandidaten?

Stapje terug

Maar eerst

Redmatters ondersteunde Unique in de zoektocht naar hun ‘why’. Deze zit ‘m in de naam: ieder mens en iedere werkgever is uniek, en het hart van de organisatie ligt in het tot stand brengen van een sterke connectie tussen de twee. Je kunt een baan vinden waar je aan voldoet, maar Unique vindt de baan waar je precies past op alle aspecten. De uitdaging: dit vertellen aan de wereld, om van werkzoekenden bevlogen kandidaten te maken.

Creatie

In 2017 startten we met een wervingscampagne die het hart van Unique verpakte in een korte slogan: blij met je baan? Samen met Unique creëerden we deze boodschap en het bijhorende beeldelement vanuit het geloof dat je gelukkiger wordt van een baan die écht bij je past, en die iedereen ook verdient. Ben jij blij met je baan, of is het de hoogste tijd voor iets nieuws?

Uitwerking

Het beeldelement werd de kern van de wervingscampagne, met de bevlogen medewerker als ambassadeur. Lucas, Anna en Jeroen vormden de gezichten van de doelgroep zoals we die het liefst zien; zó blij met hun baan dat ze er geen genoeg van kunnen krijgen – ook buiten werktijd om.

3 commercials opgenomen

Abriposter voor campagneconcept Unique
poster unique

Wat Unique zegt

Ik vind het heel bijzonder hoe Redmatters helemaal in onze organisatie duikt om ons zo goed mogelijk te leren kennen en begrijpen. Dat in combinatie met hun expertise zorgt voor scherpe adviezen en rake ideeën. Als onze marketingpartner is Redmatters inmiddels onderdeel van Unique, de mensen daar voelen als collega's. Het vinden en begrijpen van de essentie, dat is de kracht van Redmatters.'

Loes Dingemans mask

Loes Dingemans, Managing Director Unique Uitzendbureau

wervingscampagne - blij met je baan campagne

Website en online campagne

Om de campagne zo effectief mogelijk in te richten, startten we eerst met een testfase. Verschillende banners en advertenties werden online uitgemeten om te zien wat het goed werkt en wat nóg beter kan. Hierna werd de doelgroep naar een conversiepagina gestuurd waar ze subtiel richting conversiedoelen gestuurd werden.

Blij met je bedrijf?

Voordat je vooruit kunt om je doelen te behalen, moet je eerste een stapje terug - naar het hart, de kern en oorsprong van je merk. Ben jij klaar voor de volgende stap?

Bert Wisniewski mask Stapje terug met Bert

Blij met je bedrijf?

Voordat je vooruit kunt om je doelen te behalen, moet je eerste een stapje terug - naar het hart, de kern en oorsprong van je merk. Ben jij klaar voor de volgende stap?

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan