fbpx
Terug

De Redmatters werkwijze: eerst een stapje terug

Pull back Car - Redmatters - Terug naar het hart workshop

Als kind speelde ik er graag mee: van die autootjes die je op hun wielen achteruit kunt trekken om ze vervolgens als een speer weg te laten schieten. Met volle vaart vooruit! De autootjes laten op een simpele manier een belangrijk principe zien: Want of je het nou hebt over creatie, marketing of strategie: het begint altijd met een stapje terug.

Deze blog is geschreven door Bert Wisniewski op 04 augustus 2020

*Update augustus 2020

Terug naar wie je bent. Naar waarom je er bent. Naar het hart. Want daar ligt je kracht. Daar ligt het verhaal dat jou uniek maakt. Daar ligt je geloofwaardigheid en bestaansrecht. Best wel diepzinnige autootjes dus. En heel relevant in marketing. Daarom noemen we dit proces het Pull Back Car Principle.

Wees jezelf, want dan ben je geloofwaardig. Ook als merk. Sinds het begin van ons bestaan hebben we steeds het hart als vertrekpunt genomen. Met onze effectieve methodes helpen we organisaties hun motivatie naar boven te halen. Want het verhaal dat jou uniek maakt, hoef je niet te bedenken of te ontwikkelen. Het is er al!

Start with why

Eén van de inzichten die wij hebben opgedaan om te komen waar we nu staan is de bekende TEDtalk van Simon Sinek over de Golden Circle. In deze 15 minuten legt Sinek uit wat succesvolle bedrijven doen om succesvol te zijn. Ze communiceren niet wat ze doen, maar waarom ze iets doen. Ze communiceren hun purpose. Hun why. De methode Start with why is een belangrijk uitgangspunt bij het ontwikkelen van het hartsverhaal. In onze workshop geven we hier invulling aan. Zie ook onze ‘Daarom Waarom’-blog.

Start with why - Simon Sinek

Het resultaat

Samen met organisaties vinden we het unieke verhaal en geven we daar de juiste woorden en beelden aan. We schrijven en presenteren het verhaal aan de hand van de input vanuit de organisatie. Wij noemen het een why statement, of een brand story. Wat centraal staat is de motivatie. Met deze motivatie als vertrekpunt is er een leidraad voor álle communicatie.

Dus motivation first: dat geldt niet alleen voor de communicatie maar voor de totale organisatie. Wanneer alles – van beleid tot medewerkers, van strategie tot creatie – gericht is op het waarmaken van je motivatie, straal je dat uit. Die authenticiteit is waar de doelgroep warm van wordt. Daar worden harten geraakt. En dit durf ik wel te stellen: niet het product, maar het verhaal maakt hen fan.

Dit unieke verhaal vinden doen we in de ‘Naar het Hart’ workshop. Wat zijn de drijfveren binnen jouw organisatie? Waar kom jij je bed voor uit? 

Zelf een stapje terug Terug met FOX

Ook met FOX Verre reizen van ANWB gingen we naar het hart. Dat resulteerde in de corporate campagne ‘Reizen die verder gaan’.

Bekijk de case
FOX Verre Reizen van ANWB - Why-statement voor FOX

Een beetje mooier

Wat is dan het verhaal van Redmatters? Onze motivatie -en propositie- is het hart; niet voor niets verankerd in ons beeldmerk. Wij willen de wereld een beetje mooier maken. Heel letterlijk, omdat we er energie van krijgen om mooie dingen te creëren voor merken. Maar ook figuurlijk, omdat we veel voor goede doelen werken en een mooi percentage van onze winst weggeven. Harten raken dus.

Merken en organisaties moeten zichzelf zijn, want dat maakt ze aantrekkelijk en geloofwaardig. Dat is wat mensen raakt. De mens kiest vanuit het hart en maakt keuzes op basis van emotie. Merken en organisaties 
raken harten met Redmatters 
als creatieve partner.

Bij Redmatters werken we altijd samen, omdat zo de mooiste én beste creaties ontstaan. We houden elkaar scherp door ons steeds af te vragen hoe een creatie de wereld een beetje mooier heeft gemaakt.

Zo willen we dat ook graag bij onze klanten: de motivatie en het doel voor ogen houden, bewaken. Niet om vervelend te doen, maar omdat we geloven dat een zuivere focus op het hart werkt. Natuurlijk met creatieve vrijheden, maar wel steeds weer terug naar de oorsprong: het hart. Het resultaat? Je doelgroep wordt echt aangesproken en geraakt. 

Iconen_RedWeb_V0_1

Samen spelen

Wat zijn de drijfveren in jouw organisatie? Samen met jou halen we het unieke verhaal boven tafel.

Bert Wisniewski mask Bert vertelt

Samen spelen

Wat zijn de drijfveren in jouw organisatie? Samen met jou halen we het unieke verhaal boven tafel.

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan