Leger des Heils

Ons hart gaat sneller kloppen van mensen en organisaties die goed werk doen voor mensen in nood en onze planeet. Vanuit onze drive zetten we ons in voor een groot aantal van dit soort organisaties. Ook het Leger des Heils is zo’n organisatie. We vonden het dan ook een geweldige uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor de nieuwe corporate identity van één van de grootste stichtingen van Nederland. Daarnaast ondersteunen we het corporate communicatie team en afdeling zorg en welzijn met diverse creatieve uitingen. Deze case laat dat diverse werk zien: van de corporate identity t/m de visuele evenement communicatie voor het 125 jarig bestaan.

Case-legerdesheils-1

Een nieuwe corporate identity

Het Leger des Heils wil graag eenduidiger communiceren vanuit al haar afdelingen. We zijn grondig te werk gegaan en hebben veel kunnen doen om dit te bereiken. De kleur rood is aangepast, zodat deze in drukwerk altijd rood blijft en niet oranje. We hebben nieuwe elementen ontworpen; geïnspireerd op het logo om zo herkenbare uitingen te creëren met eigenheid. Een nieuw lettertype voor alle uitingen versterkt het totale karakter, die we als volgt hebben samengevat: vriendelijk doch beslist.

Case-legerdesheils-2
Case-legerdesheils-3
Case-legerdesheils-4
Case-legerdesheils-5
Case-legerdesheils-6
Case-legerdesheils-7
Case-legerdesheils-8
Case-legerdesheils-9

NRC Charity Awards

Onze pro-actieve houding kwam mooi tot uiting dankzij een creatieve uiting voor het Leger des Heils m.b.t. de NRC Charity Awards 2013. Het begon allemaal met een ruw idee-schetsje waar enthousiast op werd gereageerd door het Leger des Heils. Creatief concept, fotografie, 3D animatie, design en copywriting smolten samen tot een opvallend resultaat. Met een nominatie op zak behoorden we tot de serieuze kanshebbers op de Vakjuryprijs. Helaas ging deze net aan onze neus voorbij. We stonden echter niet met lege handen: de advertentie heeft dankzij haar nominatie een plaatsing verdiend in ’t NRC Handelsblad t.w.v. ruim € 60.000,- (full color spread: 2 pagina’s). Dat is toch heel mooi meegenomen voor het Leger des Heils.

Case-legerdesheils-11
Case-legerdesheils-10
Case-legerdesheils-12
Case-legerdesheils-13
Case-legerdesheils-14

2D Animatie: een goed verzorgd verhaal

Het Leger des Heils Gelderland gaat animatie gebruiken om hun doelgroepen te bereiken. Tegelijkertijd helpen ze daarmee gemeenten in hun rol om cliënten naar de juiste partij door te verwijzen. In anderhalve minuut wordt het probleem en de oplossing overgebracht op de kijker. Dankzij 2D animatie kan een complexe boodschap eenvoudig overgebracht worden.

Illustratiestijl en character design

In eerste instantie is voor het realiseren van deze animatie een illustratiestijl ontwikkeld. Vervolgens zijn de characters ontworpen. Dit zijn aansprekende persoonlijkheden die sympathie wekken en de boodschap op begrijpelijke wijze vertellen.

Update-legerdesheils-1
Update-legerdesheils-2
Update-legerdesheils-3
Update-legerdesheils-4
Update-legerdesheils-5

Quote van Leger des Heils:

“De poli GGZ van Leger des Heils Gelderland heeft de wens om zich voor te kunnen stellen aan een breed publiek. Ik ken Redmatters vanuit mijn vorige baan en weet daardoor dat ze creatief zijn en in staat om snel tot de kern door te dringen. Daarnaast kent Redmatters het Leger des Heils goed, omdat ze de nieuwe huisstijl voor onze landelijke organisatie hebben ontwikkeld. Onze verwachtingen zijn zeker waargemaakt. Ik heb ervaren dat ze goed weten wat ze doen. Ze houden zich aan hun eigen planningen, maar waren vriendelijk en flexibel genoeg om die op te rekken als de planning voor ons niet haalbaar was. Hun vragen aan ons waren concreet en daardoor begrijpelijk. En het resultaat mag er zeker zijn! We zijn zeer tevreden over het resultaat. Een mooi, optimistisch ogende animatie over een onderwerp dat snel zwaar wordt (GGZ). We zijn zeer tevreden en doen in de toekomst graag weer zaken.”

Suzanne Vermeulen, Communicatieadviseur – Leger des Heils Gelderland

Een jaaroverzicht, maar dan ‘voor iedereen’

Voor de afdeling Welzijns- en Gezondheidszorg ontwikkelden we het ‘magazine voor iedereen’. De titel zegt het al: Een sfeervol en toegankelijk blad i.p.v. de standaard jaaroverzichten waar de meeste mensen geen aandacht aan geven. Het eerste magazine werd enthousiast ontvangen en inmiddels is er ook een tweede uitgewerkt en geproduceerd. Wij verheugen ons al weer op de volgende.

Case-legerdesheils-15
Case-legerdesheils-16
Case-legerdesheils-17

125 jaar

In 2012 bestond het Leger des Heils 125 jaar, hiervoor hebben we de campagne-uitrol verzorgd; van print-middelen t/m films en animaties. Het feest werd een weekend lang spetterend gevierd in de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit evenement vond plaats voor de ontwikkeling van de nieuwe identiteit. Vandaar is de nieuwe huisstijl niet terug te zien in de vier onderstaande uitingen.

Case-legerdesheils-18
Case-legerdesheils-19
Case-legerdesheils-20
Case-legerdesheils-21
We hebben veel bewondering voor het goede werk dat het Leger des Heils doet. “Doen wat we geloven” maken ze dan ook echt waar. Voor veel mensen in onze samenleving zijn zij een rots in de branding: wanneer er niemand meer is, dan is er altijd nog het Leger des Heils. Dat maakt ons trots op onze betrokkenheid en de mogelijkheid deze bijzondere organisatie te ondersteunen met advies en creatieve middelen.
Case-legerdesheils-22

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan