fbpx

Merkpositionering voor Leger des Heils

Case

hoofdfoto leger des heils

Wat ons gevraagd werd

Hoe communiceren we eenduidiger vanuit al onze afdelingen?

Stapje terug

Ons hart gaat sneller kloppen van mensen en organisaties die goed werk doen voor mens en planeet. Vanuit onze drive zetten we ons in voor een groot aantal van dit soort organisaties. Zo ook het Leger des Heils. Hun motto, ‘Samenleven doe je niet alleen’, zegt genoeg. De stichting bestaat uit veel verschillende afdelingen door heel Nederland. Deze vormen de uitdaging: eenduidige corporate communicatie. We ontwikkelden een complete corporate identity en ondersteunen het communicatieteam en de afdeling Zorg & Welzijn met diverse creatieve uitingen.

Creatie

We begonnen met een aanpassing van de kleur rood, zodat deze in drukwerk niet meer oranje wordt, maar altijd het karakteristieke rood blijft. Gebaseerd op het logo van de stichting ontwierpen we nieuwe elementen – herkenbare uitingen met eigenheid. Het nieuwe lettertype versterkt het karakter van het Leger des Heils: vriendelijk doch beslist.

Uitwerking

Het Leger des Heils maakt gebruik van veel verschillende communicatiemiddelen voor verschillende doelgroepen. We zetten een eenduidige uitstraling neer, maar alsnog gericht op de specifieke gebruiker. Zo maken we bijvoorbeeld het ‘Magazine voor iedereen’, de Collectebode en kalenders voor vrijwilligers.

Met fotografie, 3D animatie, design en copywriting werd een ruwe conceptschets de finalist van de NRC Charity Awards. De spread kreeg een mooie plek in het NRC Handelsblad: een opvallende advertentie en artikel in één.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan