Collecting Moments

Case

Klant

Flora Castle

Vraag

Hoe zetten we ons nieuwe merk in de markt?

Oplevering

Brand identity, fotografie, packaging & website

Of scroll verder en lees 'm in je eigen tempo

RM_FloraCastleCase_hoofdfoto_V2
workshop 1
workshop 2

1. Stapje terug

Clip BV vroeg Redmatters om samen met hen de uitdaging aan te gaan: het nieuwe serviesmerk Flora Castle in de markt zetten. Tijdens een creatieve kick-off definieerden we samen de kern van het nieuwe merk: waarom bestaat Flora Castle? En hoe stralen we dat uit?

sfeer 1
flora castle servies
patroon
schets logo 1
logo scherm

2. Creatie

De creatieve sessie leidde tot een logo en eigen font op basis van het creatieve concept: ‘Collecting Moments’. Je verzamelt niet alleen servies, maar ook de mooie momenten waarop je het servies gebruikt: een kop thee op de bank met je favoriete boek, een picknick in het park met vriendinnen, of een verjaardag met je gezin.

logo2

De strakke logo-letter biedt tegenwicht aan de sierlijke bloemdecors

Wat Flora Castle zegt

Redmatters weet vanuit een down to earth mentaliteit kennis te combineren met heel veel creativiteit. Elke keer als ik naar ons nieuwe logo kijk dan ben ik er super trots op!

Björn Bakker, eigenaar Flora Castle

sfeer 2
stijl 3 - brocante
fotografie flora castle
flora element
website

3. Uitwerking

Smaken verschillen. Daarom besloten we het servies in drie stijlen aan de doelgroep te presenteren: naturel, werelds en brocante. Op die manier zien winkeliers én consumenten dat de producten in verschillende interieurs goed tot hun recht komen.

‘Collecting Moments’ vormt de basis van Flora Castle; ook de productverpakkingen, de website en stempels voor onderop het servies zijn ontwikkeld met de mooie momenten als uitgangspunt.

Thee-ei
Iconen_RedWeb_V0_1

Een krachtig kopje

De branding van je merk geeft het niet alleen een gezicht - een goed brand design creëert ook impact. Kom jij al krachtig binnen bij de doelgroep?

Jitske Volkert mask Vraag het Jitske

Een krachtig kopje

De branding van je merk geeft het niet alleen een gezicht - een goed brand design creëert ook impact. Kom jij al krachtig binnen bij de doelgroep?

Jitske Volkert jitske@redmatters.com
06 29 27 31 69 Jitske Volkert mask
Love Beats

expertise

Branding

Het hart van jouw merk aan zoveel mogelijk mensen binnen de doelgroep laten zien en ze zo aan je binden - dat is het doel. Van klant naar fan. Hoe? Dat bepalen we samen.

Lees meer
Postiotionering

expertise

Terug naar het hart workshop

In deze workshop (her)ontdekken we de why, how en what van jouw organisatie volgens Simon Sineks theorie. Na een korte introductie zetten we jullie aan het werk met een aantal creatieve werkvormen. Het resultaat? Een stevig why-statement dat gedragen wordt door de hele organisatie!

Lees meer
giphy with tags: waving

Hallo!

Leuk dat je contact met ons wil. Hoe kunnen we je helpen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan