fbpx

Corporate huisstijl voor Light for the World

Case

Wat ons gevraagd werd

Hoe vertellen we ons bijzondere verhaal aan de wereld?

Stapje terug

Ooit begon de stichting met hulpverlening aan mensen in ontwikkelingslanden die blind (dreigden te) worden. In de loop van de jaren verbreedde Light for the World zich van oogzorg richting alle mensen met een handicap. Een strategische wijziging binnen de organisatie was het gevolg. Light for the World gelooft in een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt, ook mensen met een handicap – een mooi traject waar Redmatters intensief heeft meegewerkt.

Creatie

De stichting is een onderdeel van de internationale federatie Light for the World, en die connectie wordt steeds intensiever. Om die relatie ook visueel te ondersteunen en met het wijzigen van de strategie was dit een perfect moment om de corporate huisstijl onder handen te nemen.

cover beeld - corporate huisstijl
posters campagne

Uitwerking

De gewijzigde strategie vormt de basis voor een nieuwe campagne: Samen voor gelijke kansen. De visuele ‘=’ benadrukt deze boodschap – net als Light for the World staat die voor gelijkheid. Onderwijs, werk en gezondheid moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dat maken we ook duidelijk in het beeldgebruik, waar de handicap zichtbaar is, maar je vooral ziet dat de persoon in kwestie aan het werk is of naar school gaat.

Iconen_RedWeb_V0_1

Samen voor jouw goede doel

Een krachtig merkt draagt haar identiteit consequent uit in alle communicatie - zowel tekstueel als visueel. Hoe sterk is jouw merk?

Bert Wisniewski mask Vraag 't aan Bert

Samen voor jouw goede doel

Een krachtig merkt draagt haar identiteit consequent uit in alle communicatie - zowel tekstueel als visueel. Hoe sterk is jouw merk?

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan