fbpx
Terug

Meer mensen online: voldoet jouw website?

Je doelgroep is veel thuis en daarmee meer op het internet dan ooit tevoren. Jij en je organisatie dus ook. Hoe doeltreffend is jouw digitale deurmat?

Deze blog is geschreven door Redmatters op 02 december 2020

In mei 2020 brachten we een handboek uit over marketing tijdens corona: ‘Communicatie in crisistijd’. Nederland hield zich dapper aan de maatregelen. Om een handje te kunnen helpen, wilden we onze kennis delen rondom marketing communicatie. Nu, maanden later, zien we dat de informatie uit het handboek nog steeds ontzettend waardevol is. We maken deze informatie daarom breder beschikbaar: de komende weken plaatsen we verschillende stukken uit het handboek op onze website. De belangrijkste, concrete tips op het gebied van marketing communicatie vind je hier, met in dit blog hoofdstuk 3: Digital.

Praat erover

Je doelgroep is meer online dan ooit en spendeert meer tijd op websites dan voorheen. Zorg er dus voor dat je in deze periode meer aandacht geeft aan jouw online aanwezigheid. Laat de bezoeker bijvoorbeeld weten dat je er nog steeds voor ze bent met een (subtiele) melding op je homepage, of schrijf een blog over de dingen die veranderen voor jouw organisatie.

Durf te kiezen, óók online! Bepaal wat het doel is van je website en neem je doelgroep bij de hand. Zo maak jij je website succesvol!

Herman Plaggenmarsch

Help de gebruiker

Verplaats je in de schoenen van je bezoeker, maar dan écht: als jij je ideale klant was en je website zou bezoeken, kun je dan snel en gemakkelijk vinden wat je zoekt? Voorziet de website in de behoefte van je doelgroep? Kunnen zij een duidelijke route volgen naar waar ze moeten zijn? Duidelijke, actuele communicatie werkt alleen als de website zelf goed in elkaar zit.

Bepaal je doel(en)

Als je wachtte op het juiste moment om eens goed naar je website te kijken, dan is dit je cue. Dat begint bij het bepalen van jouw hoofddoel; waar leg je de focus op? Als je alles tegelijk wil bereiken en vertellen op je website, dan vertel je niets meer en is de bezoeker de draad kwijt. Stap af van die rommelige keukenla vol verschillende informatie en even belangrijke buttons; zet je website gericht in als middel om een doel te bereiken. 

website doelen opschrijven

Denk eens na over de onderstaande vragen

Aan de slag met je website?

  • 1. Is op je website direct duidelijk waar je voor staat?

  • 2. Weet jij wat jouw primaire doel is?

  • 3. Hoe kan jij de bezoeker zo snel mogelijk helpen?

Ontdek onze digital expertises

Geef het een plekje

Laat op je website zien dat en hoe je tegemoet komt aan de thuiszittende harde werkers. Maak bijvoorbeeld een landingspagina aan waarop je jouw verhaal vertelt. Hoe ondersteunt jouw merk of organisatie jouw doelgroep? Bied op die manier een handvat aan je bezoekers: geef advies, biedt een gratis webinar aan of creëer een whitepaper met relevante, actuele tips in jouw vakgebied. 

In de volgende blog delen we hoofdstuk vier uit het handboek: Media. Hoe zet jij verschillende media in om bij je doelgroep terecht te komen? 

Handigboek

Direct alle hoofdstukken lezen? Download het handboek geheel gratis en ontvang een stukje verdieping per hoofdstuk in je mailbox!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan