Texels bier

Texels is een merk dat je moet proeven, maar zéker ook moet zien. De heerlijkste speciaalbieren prikkelen je zintuigen. Sluit tijdens een slok heel even je ogen en je waant jezelf op het eiland Texel. Redmatters verzorgde voor Texels de merkstrategie, de visuele merkidentiteit, packaging designs, promotiemiddelen en campagnes. Voordat we aan de slag gingen bestond het merk ‘Texels’ nog niet. Het heette toen nog ‘De Texelse Bierbrouwerij’. Een traject waarin de merkessentie en de merkwaarden steeds centraal stonden. Aan de wieg staan van een succesvol A-merk, de droom van iedere marketeer en creatief. De cijfers wijzen uit: Texels is een zeer sterk merk in Nederland. Waar in 2009 alleen eilandbewoners en bezoekers de brouwerij kenden, behoort Texels inmiddels tot een groep van 10 bierbedrijven die samen verantwoordelijk zijn voor 95% van de Nederlandse bierproductie. Wat ons betreft is Texels klaar om een geweldig wereldmerk te worden.

In 2009 werden we betrokken bij de professionalisering van de Texelse Bierbrouwerij. Waaruit ‘Texels’ als merk ontstond. Sinds die tijd is het merk dankzij een hele mooie samenwerking tussen Redmatters en de eigenaren van de Texelse Bierbrouwerij enorm gegroeid. Een merk met een geweldig verhaal. Een merk waar we uitermate trots op zijn! Bekijk hier de visuele resultaten.

Case
Case-3
Case-4

Het merk

Texels bier wordt ambachtelijk gebrouwen op het eiland Texel. Er worden uitsluitend Texelse ingrediënten gebruikt. Dit maakt Texels tot een uitzonderlijk sterk merk. Een merk dat gelooft in haar oorsprong en daarmee van nature een krachtige merk-essentie heeft. Wij hebben ‘Texels’ als merk gepositioneerd waar het vroeger een tekst op het etiket was en de ‘Texelse Bierbrouwerij’ het merk. De Texelse Bierbrouwerij hebben we meer naar de achtergrond gebracht en van het woord Texels een merk gemaakt door krachtig bier-logo. De input vanuit de brouwerij en met name van de brouwmeester zelf, die toch net dat belangrijke gevoel voor vakmanschap over kon brengen, waren uiterst belangrijk voor ons creatieve proces.

Case-texels-13
Case-9
Case-8
Case-10
Case-11
Case-12
Case-13
Case-14
Case-15
Case-16
Case-17
Case-texels-18

Quote van Texels:

“Sterke punten van Redmatters zijn de creativiteit in de integrale aanpak van onze communicatie en de gedrevenheid om gezamenlijk tot het adequate resultaat voor uitingen te komen. Daarnaast zijn wij content met de actiegerichtheid en no-nonsense aanpak naar ons als opdrachtgever. Redmatters heeft een belangrijke bijdrage geleverd in het succes van Texels.”

J.H.M.M. (Sef) Brackel, co-owner Texelse Bierbrouwerij.
Sinds begin jaren ’80 werkzaam in de FMCG-branche (Fast Moving Consumer Goods).

Het eiland Texel staat centraal

Met een nieuwe identiteit werd een belangrijk fundament gelegd. Een fundament waarop de markt pro-actief wordt benaderd. Bij Texels bier staat het eiland centraal, omdat deze verbinding zo’n wezenlijk onderdeel is van de merk-essentie. In alle beelden is het eiland herkenbaar aanwezig. In alle uitingen vormt de karakteristieke vuurtoren (de Eierland), het baken. “De pure smaak van Texel” claimt de 100% verbinding met het eiland: gebrouwen met door de duinen gefilterd water en echte Texelse ingrediënten.

Case-texels-19
Case-20
Case-21

Herkenbaarheid en bekendheid

Texels bier heeft in korte tijd een grote herkenbaarheid en bekendheid gekregen. Niet in de laatste plaats omdat de branding uniek en zeer herkenbaar is in de schappen. En natuurlijk is het bier verrukkelijk en ook prijswinnend, wat bijdraagt aan het succes. De binnenkant moet de buitenkant bevestigen, zodat er herhaling van koop ontstaat (merk-fans). In alle creatieve uitingen vertellen we het verhaal van het bier. Het eiland vormt een prominente rol. Of het nu advertenties, beurspresentaties of horeca-materialen zijn; Texels bier herken je. Wij krijgen er overigens iedere keer weer dorst van.

Case-texels-22
Case-23
Case Texels
Case-26
Case-25
Case-27
Case-texels-28
Case
Case
Case
Case
Case Texels

Nieuw werk: Texels Donkerd

Texels voegde in 2015 een nieuw lid toe aan haar bierfamilie: Texels Donkerd. Een IPA bier (Indian Pale Ale). Vroeger, lang geleden, in een tijd die volledig anders was – de tijd van o.a. Michiel de Ruyter – gingen wij Hollanders op reis met mooie houten schepen. Grote schepen die helemaal naar India en tussenliggende gebieden voeren. En natuurlijk moest er bier mee voor onderweg. Echter had bier maar een beperkte houdbaarheid. En aangezien zo’n reis naar India bijna 5 maanden duurde werd er een oplossing gevonden voor de houdbaarheid. Dit deden de brouwers door meer hop toe te voegen. Daardoor steeg het alcoholpercentage en bleef het bier langer houdbaar. Vandaag de dag is er nog steeds liefhebberij voor IPA’s. Een kans om die oude tijden te proeven. Een aanrader.

Case Texels
Case Texels
Case Texels
Case Texels
Case Texels

Nieuw en exclusief voor het eiland: Texels Vuurbaak

In 2014 stond de vuurtoren van Texel al 150 jaar lang als een fier en helder baken aan de kust van het eiland. En de Texelse Bierbrouwerij bestond in datzelfde jaar al weer 15 jaar. Genoeg reden voor een feestje en de introductie van een nieuw bier: Texels Vuurbaak, vernoemd naar de functie van de vuurtoren. Meteen na de onthulling werd het eerste vat Texels Vuurbaak aangeslagen en het glas geheven. “Lekker bier!” was het commentaar van Guus Meeuwis.
“Deze vuurtoren is al sinds anderhalve eeuw een belangrijk baken voor de mannen op zee”, aldus brouwmeester Maurice Diks. “Bovendien is de vuurtoren een vast symbool in de uitingen van Texels. Daarom heeft de brouwerij de twee jubilea aangegrepen om een nieuw bier te brouwen dat alleen op Texel verkrijgbaar is.”

Case Texels
Case Texels
Case Texels
Case Texels
Case Texels

Trots op het merk

Het liefst zijn we bij alle facetten van een merk betrokken. Of het nu gaat om de branding, de signing, campagnes, de website, het packaging design of – zoals voor Texels – zelfs de aankleding van de brouwerij en de rondleidingen; onze betrokkenheid creëert trots. Trots voor een merk, wat zich uit in geloof in het merk-verhaal door alle betrokkenen, van medewerkers tot doelgroep. Daarom zetten we ons altijd maximaal in voor bewezen succesvolle samenwerkingen met brands.

Case Texels

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan