Close Selecteer je taal

Texels

Texels is een merk dat je moet proeven, maar tegenwoordig zéker ook moet zien. De heerlijkste speciaalbieren prikkelen je zintuigen. Sluit tijdens een slok heel even je ogen en je waant jezelf op het eiland Texel. In samenwerking met Texels ontwikkelde Redmatters de merkstrategie, de visuele merkidentiteit, package designs, promotiemiddelen en campagnes. Een traject waarin de merkessentie en de merkwaarden steeds centraal staan. We kunnen gerust stellen dat Texels een zeer sterk merk is. Wat ons betreft klaar om een geweldig wereldmerk te worden.

De regelmatige proefsessies zijn puur noodzakelijk van aard om te voorkomen dat we vervreemd raken van het product ;) We boffen dat we in 2009 betrokken werden bij de professionalisering van het merk. We mochten adviseren in branding en het volledige design-proces verzorgen. Sinds die tijd is het merk dankzij een hele mooie samenwerking met de mannen van de Texelse Bierbrouwerij enorm gegroeid. Dit is echt een case waar we uitermate trots op zijn, beter dan welke prijs dan ook en een voorrecht om hierbij betrokken te zijn.

Case
Case-3
Case-4

Het merk

Texels bier wordt ambachtelijk gebrouwen op het eiland Texel. Er worden uitsluitend Texelse ingrediënten gebruikt. Dit maakt Texels tot een uitzonderlijk sterk merk. Een merk dat gelooft in haar oorsprong en daarmee van nature een krachtige merk-essentie heeft. Wij hebben ‘Texels’ als merk gepositioneerd waar het vroeger een tekst op het etiket was en de ‘Texelse Bierbrouwerij’ het merk. De Texelse Bierbrouwerij hebben we meer naar de achtergrond gebracht en van het woord Texels een merk gemaakt met krachtig logo. Dit alles doen we natuurlijk in nauwe samenwerking met de brouwerij. De input vanuit de brouwerij en met name van de brouwmeester zelf, die toch net dat belangrijke gevoel voor vakmanschap over kan brengen, is uiterst belangrijk voor ons creatieve proces.

Case-texels-13
Case-9
Case-8
Case-10
Case-11
Case-12
Case-13
Case-14
Case-15
Case-16
Case-17
Case-texels-18

Quote van Texels:

“Sterke punten van Redmatters zijn de creativiteit in de integrale aanpak van onze communicatie en de gedrevenheid om gezamenlijk tot het adequate resultaat voor uitingen te komen. Daarnaast zijn wij content met de actiegerichtheid en no-nonsense aanpak naar ons als opdrachtgever.”

J.H.M.M. (Sef) Brackel, Marketing verkoop Directeur Texelse Bierbrouwerij.
Sinds begin 80-er jaren werkzaam in de FMCG – branche (Fast Moving Consumer Goods).

Het eiland Texel staat centraal

Met een nieuwe identiteit werd een belangrijk fundament gelegd. Een fundament waarop de markt proactief wordt benaderd. Bij Texels bier staat het eiland centraal, omdat deze verbinding zo’n wezenlijk onderdeel is van de merk-essentie. Zeker nu, in de begin-jaren van het merk, zal dit continu op die manier gepositioneerd worden. In de campagne-uitwerking hebben we de vier seizoenen uitgewerkt. In al die beelden is het eiland herkenbaar aanwezig. In alle uitingen vormt de karakteristieke vuurtoren (de Eierland), het baken. “De pure smaak van Texel” claimt de 100% verbinding met het eiland: gebrouwen met door de duinen gefilterd water en echte Texelse ingrediënten.

Case-texels-19
Case-20
Case-21

Herkenbaarheid en bekendheid

Texels bier heeft in korte tijd een grote herkenbaarheid en bekendheid gekregen. Niet in de laatste plaats omdat het bier zo verrukkelijk is en zelfs prijswinnend. In alle creatieve uitingen vertellen we het verhaal van het bier. Het eiland vormt een prominente rol. Of het nu advertenties, beurspresentaties of horeca-materialen zijn; Texels bier herken je. Wij krijgen er overigens iedere keer weer dorst van.

Case-texels-22
Case-23
Case Texels
Case-26
Case-25
Case-27
Case-texels-28
Case
Case
Case
Case
Case Texels

Nieuw werk: Texels Donkerd

Texels voegde in 2015 een nieuw lid toe aan haar bierfamilie: Texels Donkerd. Een IPA bier (Indian Pale Ale). Vroeger, lang geleden, in een tijd die volledig anders was – de tijd van o.a. Michiel de Ruyter – gingen wij mensen op reis met mooie houten schepen. Grote schepen die helemaal naar India en tussenliggende gebieden voeren. En natuurlijk moest er bier mee voor onderweg. Echter had bier maar een beperkte houdbaarheid. En aangezien zo’n reis naar India bijna 5 maanden duurde werd er een oplossing gevonden voor de houdbaarheid. Dit deden de brouwers door meer hop toe te voegen. Daardoor steeg het alcoholpercentage en bleef het bier langer houdbaar. Vandaag de dag is er nog steeds liefhebberij voor IPA’s. Een kans om die oude tijden te proeven. Een aanrader.

Case Texels
Case Texels
Case Texels
Case Texels
Case Texels

Nieuw en exclusief voor het eiland: Texels Vuurbaak

In 2014 stond de vuurtoren van Texel al 150 jaar lang als een fier en helder baken aan de kust van het eiland. En de Texelse Bierbrouwerij bestond in datzelfde jaar al weer 15 jaar. Genoeg reden voor een feestje en de introductie van een nieuw bier: Texels Vuurbaak, vernoemd naar de functie van de vuurtoren. Meteen na de onthulling werd het eerste vat Texels Vuurbaak aangeslagen en het glas geheven. “Lekker bier!” was het commentaar van Guus Meeuwis.
“Deze vuurtoren is al sinds anderhalve eeuw een belangrijk baken voor de mannen op zee”, aldus brouwmeester Maurice Diks. “Bovendien is de vuurtoren een vast symbool in de uitingen van Texels. Daarom heeft de brouwerij de twee jubilea aangegrepen om een nieuw bier te brouwen dat alleen op Texel verkrijgbaar is.”

Case Texels
Case Texels
Case Texels
Case Texels
Case Texels

Grote betrokkenheid

Het liefst zijn we bij alle facetten van een merk betrokken. Of het bij Texels bier nu gaat om het merk, de signing, campagnes, het package design en zelfs de aankleding van de brouwerij en de rondleidingen; Texels bier betrekt ons en we kunnen er van begin tot eind zorg voor dragen.
Een heerlijke uitdaging!

Case Texels