Branding & website voor Sprank

Case

Klant

Stichting Sprank

Vraag

Hoe stralen we onze zorgvisie ook visueel uit?

Oplevering

Brand identity, Corporate huisstijl en fotografie

Groene sprankel - Sprank
Sprank bewoner - case
Workshop - terug naar het hart
Sprank schetsen boek

1. Stapje terug

Je thuis voelen op een plek waar jij volledig tot je recht komt en je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. De zorg die Stichting Sprank geeft, komt uit het hart en met volle overtuiging. Aan ons de mooie uitdaging om deze visie over te brengen in een vernieuwde corporate huisstijl en diverse middelen. We bleven dicht bij de kern door het gevoel van ‘thuis zijn’ te vertalen in de middelen die we hebben gecreëerd. Het vertrouwde, huiselijke gevoel, gehuld in een modern jasje.

Kleuren - corporate identity
Perspectief Sprank logo
Sprank bewoner - koken
Iconen schetsen Sprank

2. Creatie

De huisstijl kreeg een update: fris en positief, maar ook speels en authentiek, passend bij het karakter van de stichting. Om dat karakter nog meer te onderstrepen, ontwikkelden we speciaal voor Sprank een eigen en uniek lettertype. De met de hand ontworpen letters zijn gebaseerd op het bestaande logo en eenvoudig te gebruiken in diverse corporate communicatie-uitingen.

Sprank Logo - corporate identity

3. Uitwerking

Een nieuw communicatieconcept, inclusief logo, betekent nieuwe uitingen. We creëerden een nieuwe advertentielijn en ontwikkelde diverse middelen in de huisstijl. Alle uitingen zijn herkenbaar door de geometrische vormen uit het logo; de ‘sprankels’. Stichting Sprank gelooft dat iedereen sprankelt en van betekenis is. De sprankels benadrukken dit.

Krant advertentie Sprank
Sprank middelen - visitekaartje

Website

Ook in de nieuwe website komt het Sprank gevoel naar voren: persoonlijk, echt, speels en vanuit het hart. Om doelen te bepalen, begonnen we het webtraject net als bij elke website met een webconceptworkshop. Hierin legden we samen met Sprank de basis; de blauwdruk van de nieuwe website. Benieuwd naar het eindresultaat? Check stichtingsprank.nl.

Oranje sprankel - Sprank
Nieuwe website Sprank - website laten optimaliseren
Website van Sprank
Mobiel Sprank - Website ontwikkeld door Redmatters
Mobiele website Sprank
Sprank magazine - gemaakt door Redmatters
Magazine laten maken - magazine Sprank

Magazine

In het nieuwe Sprankel magazine staan de fotografie en de ‘sprankels’ centraal. De herkenbare huisstijl is terug te zien in het gehele magazine. Het blad wordt uitgebracht voor zowel cliënten als hun ouders/verzorgers en medewerkers van Sprank; een bijzonder diverse doelgroep. De uitdaging was recht te doen aan elke lezer. Stralende mensen en handgemaakte illustraties geven het blad een frisse en blije uitstraling: speels, vertrouwd en oprecht.

Sprank colofon magazine
Rode sprankel - Sprank
Schets jaarbericht Sprank
Jaarbericht Sprank + Sprankel

Jaarbericht

Het jaarbericht van Sprank verdeelden we in twee delen: de verhalen en de cijfers. In de ‘Sprankel, de verhalen’ lees je prachtige succesverhalen van het desbetreffende jaar. In het deel over de cijfers wordt door middel van duidelijke illustraties de jaarcijfers besproken. Geen standaard jaarbericht, maar een prachtig blad vol inspiratie en blije gezichten!

Kind leest sprank jaarbericht

Terug naar de oorsprong

Een stapje terug zetten - dat is waar we in geloven. Als jij eerst teruggaat naar je eigen hart, krijg je de middelen in handen om keihard vooruit te schieten en klanten tot fans te maken. Hoe?

Patrick van Dusschoten mask Vraag 't Patrick

Terug naar de oorsprong

Een stapje terug zetten - dat is waar we in geloven. Als jij eerst teruggaat naar je eigen hart, krijg je de middelen in handen om keihard vooruit te schieten en klanten tot fans te maken. Hoe?

Patrick van Dusschoten patrick@redmatters.com
06 38 14 80 58 Patrick van Dusschoten mask
giphy with tags: waving

Hallo!

Leuk dat je contact met ons wil. Hoe kunnen we je helpen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan