fbpx

Merkconcept & website voor IJmuiden aan zee

Case

rauwe duinen header

Wat ons gevraagd werd

Hoe maken we gebiedsontwikkeling zichtbaar bij geïnteresseerden?

Stapje terug

De duinen van Noord-Holland zijn de geboorteplaats van een bijzondere, contrasterende omgeving; natuur en industrie komen samen in gebiedsontwikkelingsproject Kustplaats IJmuiden aan Zee. In opdracht van Kondor Wessels en samen met alle stakeholders legden we de basis voor de marketingstrategie van de kustplaats. Een sterk staaltje veldwerk.

Creatie

Met de doelstellingen bepaald en de planning gemaakt, startten we met branding. We organiseerden een kick-off, ontwikkelden verschillende concepten een kwamen tot het uiteindelijke merkconcept: ‘Bouwen aan een zeewaardige toekomst’. We laadden het merk met het rauwe van de industrie en de harde elementen van water, wind en zand.

Uitwerking

Ook visueel krijgt het merk het gevoel van de rauwe duinen. We creëerden een communicatieconcept dat uitgaat van wat er nog niet is, maar wel gaat komen. We visualiseerden de toekomst in schets op rauwe foto’s van het nu al fotogenieke heden. Dit is wat je kunt verwachten van Kustplaats IJmuiden aan Zee: dit is de visie die straks werkelijkheid wordt.

Marketing strategie - Rauwe Duinen

Kondor Wessels over Redmatters

Redmatters is creatief net zo sterk als strategisch, een unieke combinatie waarvan weinig bureaus op beide vlakken zo sterk zijn. Ze zijn een full service bureau en hebben alles A-klasse in huis. Doordat Redmatters alles in huis heeft, vullen alle facetten binnen een project elkaar aan. Mede hierdoor is er een sterke website voor ons project ontwikkeld die volledig aan onze wensen voldoet. Daarnaast is Redmatters transparant, prettig in de communicatie en in de samenwerking.

Mieke_Bakhuizen_Kondor mask

Mieke Bakhuizen - Marketeer

Website

De nieuwe website is de verzamelplek voor geïnteresseerden, waar alle nodige informatie te vinden is en bezoekers de sfeer van de Rauwe Duinen kunnen voelen. De visuele vormgeving speelt daarom in op zowel functie als beleving: prachtige sfeerbeelden, beweging in de header, een interactieve tijdlijn en een custom Google Maps integratie. We geven dat wat nog niet bestaat een sfeervol gezicht en visualiseren de toekomstplannen.

Ook een merk lanceren?

Terug naar de oorsprong

Een stapje terug zetten – dat is waar we in geloven. Als jij eerst teruggaat naar je eigen hart, krijg je de middelen in handen om keihard vooruit te schieten en klanten tot fans te maken. Hoe?

Bekijk hoe we dat doen

Ook zo'n gave website?

Goede online basis

Ben jij zelf ook op zoek naar een website die helpt jouw organisatiedoelen te halen? In ons gratis handboek ‘Het begin van een succesvolle website’ geven we je concrete tips & tools om direct mee aan de slag te gaan!

Download ons handboek

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan