Merkconcept & website voor IJmuiden aan zee

Case

Klant

Kustplaats IJmuiden aan Zee B.V.

Vraag

Hoe maken we gebiedsontwikkeling zichtbaar bij geïnteresseerden?

Oplevering

Marketingstrategie, merkconcept, brand identity, fotografie en website

Haven IJmuiden aan Zee - Rauwe Duinen
Bezoek IJmuiden - Marketingstrategie

1. Stapje terug

De duinen van Noord-Holland zijn de geboorteplaats van een bijzondere, contrasterende omgeving; natuur en industrie komen samen in gebiedsontwikkelingsproject Kustplaats IJmuiden aan Zee. In opdracht van Kondor Wessels en samen met alle stakeholders legden we de basis voor de marketingstrategie van de kustplaats. Een sterk staaltje veldwerk.

2. Creatie

Met de doelstellingen bepaald en de planning gemaakt, startten we met branding. We organiseerden een kick-off, ontwikkelden verschillende concepten een kwamen tot het uiteindelijke merkconcept: ‘Bouwen aan een zeewaardige toekomst’. We laadden het merk met het rauwe van de industrie en de harde elementen van water, wind en zand.

Marketing strategie - Rauwe Duinen
Foto_MetBord - merkconcept

3. Uitwerking

Ook visueel krijgt het merk het gevoel van de rauwe duinen. We creëerden een communicatieconcept dat uitgaat van wat er nog niet is, maar wel gaat komen. We visualiseerden de toekomst in schets op rauwe foto’s van het nu al fotogenieke heden. Dit is wat je kunt verwachten van Kustplaats IJmuiden aan Zee: dit is de visie die straks werkelijkheid wordt.

Campagnebeeld IJmuiden aan Zee - Rauwe Duinen
Animatie header - merkconcept

4. Website

De nieuwe website is de verzamelplek voor geïnteresseerden, waar alle nodige informatie te vinden is en bezoekers de sfeer van de Rauwe Duinen kunnen voelen. De visuele vormgeving speelt daarom in op zowel functie als beleving: prachtige sfeerbeelden, beweging in de header, een interactieve tijdlijn en een custom Google Maps integratie. We geven dat wat nog niet bestaat een sfeervol gezicht en visualiseren de toekomstplannen.

Merkconcept - rauwe duinen - surfplank
Mobile Rauwe Duinen - merkconcept
Website tijdlijn - Merkconcept

Terug naar de oorsprong

Een stapje terug zetten - dat is waar we in geloven. Als jij eerst teruggaat naar je eigen hart, krijg je de middelen in handen om keihard vooruit te schieten en klanten tot fans te maken. Hoe?

Eva Schouten mask Vraag 't Eva

Terug naar de oorsprong

Een stapje terug zetten - dat is waar we in geloven. Als jij eerst teruggaat naar je eigen hart, krijg je de middelen in handen om keihard vooruit te schieten en klanten tot fans te maken. Hoe?

Eva Schouten 06 48 07 08 12 Eva Schouten mask
giphy with tags: waving

Hallo!

Leuk dat je contact met ons wil. Hoe kunnen we je helpen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan