fbpx

Website van het jaar voor Unique

Case

Wat ons gevraagd werd

Hoe ontwikkelen we een website met verschillende doelgroepen en doelen en die toch focus behoudt?

Stapje terug

In een groeiende carrièremarkt wordt het steeds makkelijker een baan te vinden, en dus steeds moeilijker kandidaten te vinden. Daarnaast hoef je tegenwoordig bijna de deur niet meer uit om te solliciteren. Unique is een grote speler in die banenmarkt. Samen met hen creëerden we het UX- en UI-design voor een nieuwe, Award-winnende website.

Wireframes

Het traject begon met een webconceptworkshop, waarin we samen met Unique de doelen, doelgroep(en) en functionaliteiten bepaalden. Op basis van het daaruit volgende webconceptdocument startten we het designtraject met een functioneel design; het User Experience (UX) design. Alle wensen en eisen plaatsten we op pagina’s in de vorm van een high-fidelity wireframe, samengevoegd in een klikbaar prototype.

Case unique.nl - Website ontwikkelen

Design system

Op het UX-design als sterke basis bouwden we verder met het User Interface (UI) design; de uitstraling van de website. Aan de hand van de bestaande Unique huisstijl hebben we een zogenaamd Design System opgezet. Hierin is onder andere vastgelegd wat de primaire en secundaire call-to-actions zijn, hoe kleuren gecombineerd kunnen worden, welke iconen waar horen en hoe verschillende componenten (in relatie tot elkaar) zouden moeten werken. Het is een verzamelplek van de bewuste design keuzes, en tegelijk een heldere briefing voor development.

Kleuren en fonts website unique
Iconen website unique
Dekstop website unique.nl - website design optimaliseren
Unique.nl online
Website onderdeel Unique
Mobiele Website van het jaar - Unique.nl
Mobiele website - Unique
Iconen_RedWeb_V0_1

I’M SO WEBSITED

Ben jij toe aan een nieuwe website, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of misschien gewoon zin in een goed gesprek?

Denise Hamstra mask Vraag 't Denise

I’M SO WEBSITED

Ben jij toe aan een nieuwe website, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of misschien gewoon zin in een goed gesprek?

Denise Hamstra denise@redmatters.com
06 81 33 82 42 Denise Hamstra mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan