Close Selecteer je taal
James Hopkin coffee

James Hopkins

Drink de wereld een beetje mooier

 
Redmatters mocht getuige zijn van de geboorte van een nieuw merk: James Hopkins. Een koffiemerk met internationale roots. Een specialty coffee die een bijzondere uitstraling verdient. Daarom ontwikkelde Redmatters een logo dat een verzorgde en ambachtelijke uitstraling heeft, dat past bij het bijzondere karakter van de koffiebonen en in lijn is met het duurzame aspect. Het ontstaan en de missie van de organisatie zijn belangrijke uitgangspunten voor het merk. In gesprek met Martyn James Hopkins werd de passie voelbaar. En natuurlijk moest er veel koffie gedronken worden om het verschil met ‘normale koffie’ zelf te ervaren.

De positionering van een merk komt altijd uit de organisatie zelf. Wat wij kunnen doen is het zoeken en vinden ervan en er vervolgens woorden aan geven. In de kern is de positionering van James Hopkins samen te vatten in de volgende zin: “Let great coffee do good”. De kwaliteit van de koffie is super-belangrijk, daarmee creëer je klanttevredenheid. Tegelijk koopt James Hopkins zijn bonen in op een eerlijke wijze, rechtstreeks bij de boer. Maar er is meer, want – en dit is uniek te noemen – ze doneren een deel van de winst aan educatieprojecten in Oeganda. James Hopkins wil mensen laten meegenieten van zijn passie voor koffie en tegelijk iets goeds doen voor de wereld. Dat is de bestaansreden van James Hopkins als koffiemerk.

James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee

Essentialisme in packaging design

Steeds meer merken beseffen dat het de consument gaat om de essentie van een product en merk. En ja, dat is wat we bedoelen met dat moeilijke woord boven dit tekstje :) De essentie van een merk wil je terug zien in alle uitingen. Gaat het om packaging design, dan is het goed om voor een samensmelting van merk- en productessentie te gaan. Voor James Hopkins vind je de merkbeleving en de belangrijkste productinformatie op de ‘facing’, dat wat je als eerste ziet in het schap. Details op de achterkant en altijd meer op de website. Zo sluit de ‘facing’ af met:
“The story continues on www.jameshopkins.com“.

James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
coffee
James Hopkins coffee
coffee
James Hopkins coffee

Webshop met ruimte voor diepgang

Voor James Hopkins is het heel belangrijk om het genieten van de lekkerste koffie te koppelen aan een stukje bewustwording. De verkoop van de koffie krijgt de belangrijkste focus, want zonder verkoop geen bedrijf en geen middelen om goed te doen. Maar dat er ruimte nodig is om het verhaal te vertellen is essentieel. James Hopkins staat immers niet voor platte verkoop van zoveel mogelijk koffie. James Hopkins wil graag mensen laten genieten en dat kan op heel veel manieren. Voor de website van James Hopkins vormde dit een flinke uitdaging waar we in de UX-design-fase een oplossing voor vonden. Online vind je het eindresultaat: een zeer complete website met de juiste beleving en een gebruikersvriendelijke bestelwijze.

James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee
James Hopkins coffee

James Hopkins: van merk naar persoonlijkheid

Voor een merk zoals James Hopkins is het heel belangrijk om een ‘ziel’ te hebben. Ieder merk heeft dat nodig om geloofwaardig te zijn, maar wanneer het je missie is om de wereld een beetje mooier te maken, dan wordt het uitdragen van je drijfveer cruciaal. James Hopkins is veel meer dan een merk. Letterlijk, want het is de naam van de oprichter. Een prachtige man met een geweldig verlangen om iets goeds te kunnen betekenen voor de wereld. Iets waar we allemaal aan bij kunnen dragen door bijvoorbeeld – heel eenvoudig – het kopen van dit overheerlijke koffiemerk: “drink de wereld een beetje mooier”. Zo is James Hopkins een merk met een sterke persoonlijkheid. En na het bekijken van deze showcase is het de hoogste tijd om zelf te gaan genieten van een heerlijk kopje James Hopkins koffie!

coffee
coffee
coffee
James Hopkins coffee