Young Talent Factory

Redmatters heeft een hart voor jongeren. We zijn dan ook heel graag betrokken bij initiatieven die eraan bijdragen dat jongeren zo goed mogelijk terecht komen. En wat is dat dan? ‘Goed terecht komen’? In het geval van Young Talent Factory (YTF) betekent het dat je gaat doen waar je gelukkig van wordt. En waar word je gelukkig van? Lastige vraag, maar wij denken dat wanneer je de dingen doet die bij je passen, de dingen die jou makkelijker afgaan dan voor anderen, waar je tijdens de bezigheid al een voldaan gevoel van krijgt, dat ook daarin ‘geluk’ zit. YTF helpt studenten om hun professionele kracht te vinden en door te ontwikkelen. Met als doel uiteindelijk die te gekke baan!

Het business-concept voor YTF is ontwikkeld door bevlogen mensen binnen Unique die ruimte kregen om te gaan ondernemen. Heel cool! De allereerste locatie voor YTF bevindt zich midden op de campus van de Hogeschool van Amsterdam. Daar waar al die talentvolle jonge mensen zich met name bevinden.

Redmatters heeft in samenwerking met YTF gewerkt aan de branding, merk-positionering, het verhaal, logo-design, de campagne en huisstijl. Omdat YTF zelf ook een goede designer in huis heeft, is dit een prachtige co-creatie geweest.

Een vette Redmatters-workshop in de Hogeschool van Amsterdam samen met studenten en HR-specialisten vormde de kick-off voor dit project. Vandaar is wat je ziet het resultaat van een samenwerking met, door en voor studenten.

Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory

Young Talent Factory over de samenwerking met Redmatters

“Redmatters is echt een creatieve organisatie die graag meedenkt met haar partners. Dit was tijdens het ontwikkelen vooral te zien doordat zij gemakkelijk kennis deelden met alle betrokkenen binnen YTF en ook met onze eigen designer. Een mooie samenwerking, waarbij Redmatters o.a. heeft geholpen bij het verwoorden van ons verhaal, het ontwerpen van ons logo en het campagne-concept. Bij de creatie van de huisstijl en middelen waren zij een coach voor onze eigen designer die in het hele traject nauw betrokken werd. Hierdoor hebben we de ‘New Incredible Brand’ echt samen gecreëerd. Voor mij is dit het bewijs dat Redmatters een echte partner is, die liefde heeft voor het creatieve vak en graag meedenkt met haar opdrachtgever.”

Nick de Leeuw, Founder YTF

Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory

Jongerencampagne voor studenten

Een tikkeltje brutaal mag het wel zijn. Om jezelf neer te zetten als persoon, is de nodige overtuigingskracht vereist. Tenminste, als je wilt dat toffe organisaties je zien. Je zult daarvoor de stoute schoenen aan moeten trekken en jezelf in de spotlights plaatsen. Niet iedereen vindt dat makkelijk, maar daarom helpt Young Talent Factory je daarbij met een persoonlijke coach om een manier te vinden die bij je past. Voor de campagne kwamen we met de slogan: “Anyone can get a job, but no one can be you.” Laat ons weten door wie we ons hebben laten inspireren voor deze slogan. De eerste die het goed heeft krijgt iets lekkers :) – uitgesloten voor betrokkenen.

Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory

Photoshoot met studenten als model

Om het concept te voorzien van de juiste uitstraling zochten we een samenwerking met een fotograaf die daar goed bij aansluit. En zo ontstond de samenwerking met Setvexy. Studenten poseerden voor de lens alsof ze volleerd model waren. Dit leverde een prachtig eindresultaat op.

Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory

Op de campus van de Hogeschool van Amsterdam

Tussen de studenten, dat is waar Young Talent Factory zich bevindt. Ook wat betreft de signing van het pand mochten we onze kennis inzetten. Met de opvallend gekleurde panelen in de huisstijl van YTF heeft het pand een interessante aantrekkingskracht op studenten. Zij kunnen makkelijk binnen wandelen en aan de slag gaan met hun cv, presentatie, workshops, sollicitatie, etc. Bij binnenkomst gaat die merkbeleving verder. Doordat de panelen transparant zijn, wordt de zonnige en frisse kant van YTF ook binnen ervaren als studenten zich oriënteren op hun toekomst. Het concept van YTF is zo ingezet dat bedrijven het pand kunnen overnemen voor een bepaalde tijd om studenten te ontmoeten. Elke opdrachtgever kan zijn eigen look en feel meenemen door wisseling van de panelen en visuals. Een uniek concept waarbij inhoud en uitstraling hand en hand met elkaar verbonden zijn. Met bijzonder veel plezier hebben we aan dit innovatieve business-idee meegewerkt en gezien hoe het van plannen op papier tot leven kwam op een inspirerende plek in Amsterdam!

Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory

Een conversieverhogende website

Een goede online presence is een absolute must voor een hip studentenmerk als YTF. Met beperkt budget een toffe site neerzetten, was de uitdaging voor Redmatters. En die gaan wij natuurlijk graag aan! Het resultaat hiervan is een website die het brutale karakter van YTF weerspiegelt. Dankzij het zelfverzekerde beeldgebruik en spetterende teksten kom je binnen met een ‘bang’. De hele website is een aanmoediging voor de student om direct aan de slag te gaan om die perfecte droomstage of -baan te vinden.

Resultaat:
• Een forse stijging van aanmeldingen door studenten t.o.v. de vorige website;
• Een grote stijging van het aantal organisaties die contact zoeken met YTF om samenwerking te bespreken.

Kortom: een conversieverhogende website i.c.m. het geweldige YTF-verhaal.

Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory
Young Talent Factory

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan