fbpx

Employer branding

Expertise

ytf

Nieuwe medewerkers nodig? Het begint bij je huidige werknemers. Employer branding, en interessant begrip dat nog te vaak verkeerd wordt gebruikt. Wij helpen je graag!

Hulp nodig? Neem contact op

Wat is employer branding?

Om uit te leggen wat employer branding is, beginnen we met het delen van de definitie. In het boek ‘bouwen aan het nieuwe employer branding’ wordt de term als volgt omschreven:

 

“Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie verkrijgen en behouden als werkgever in de mindset van (potentiële) medewerkers en hun beïnvloeders met als doel het aantrekken en behouden van de juiste medewerkers.”

 

Een belangrijk onderdeel van deze definitie is het weergeven van ‘potentiële’ tussen haakjes. Employer branding richt zich namelijk niet alleen op aantrekken van nieuwe werknemers middels wervingscampagnes. Het draait in eerste instantie juist om je huidige werknemers. Blije werknemers, zorgen voor blije toekomstige werknemers. 

 

fotograaf fotoshoot Young Talent Factory - employer branding

Niet extern, maar intern beginnen

Employer branding begint dus niet extern, maar intern. Het draait om het creëren van een werkplek die aantrekkelijk is, en bovenal: het betrekken en behouden van huidige werknemers.

 

(Externe) wervingscommunicatie komt pas een aantal stappen later aan bod. Maar wanneer dit zo ver is: zorg er dan voor dat deze externe communicatie altijd naadloos aansluit op de huidige, interne werksfeer en situatie. 

Plan bakkie koffie in

Employer branding moet geen doel op zich zijn

‘Vandaag ga ik employer branding opzetten’. Zo werkt het niet. Employer branding is geen opzichzelfstaand project of campagne. Het ligt veel dieper. Het is de cultuur binnen jouw onderneming. We zeiden al dat externe communicatie precies moet aansluiten op de interne situatie. Is de situatie intern wellicht niet zoals je dat zou willen? Ga dan in de externe communicatie geen ander beeld schetsen van de onderneming. Ga werken aan de oorzaak. Een cultuur waarin werknemers excelleren, zal uiteindelijk zorgen voor een excellente wervingscommunicatie/campagne.

Lees meer over wervingscampagnes
employer branding

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan