fbpx

Wervingscampagne voor het Leger des Heils

Case

Wat ons gevraagd werd

Het Leger des Heils is een professionele zorgorganisatie, maar met een groot tekort aan zorgmedewerkers. Het werk is rauw en daarmee niet voor iedereen weggelegd. Daarom lag er een uitdaging om de juiste mensen aan te trekken. Samen met het Leger des Heils heeft Redmatters een wervingscampagne ontwikkeld om de kwaliteit van de leads te vergroten.

 

Naar het hart van het Leger des Heils

Het Leger des Heils is een zorgorganisatie die wereldwijd  duizenden mensen helpt. In Nederland heeft het Leger des Heils met name grote bekendheid gekregen dankzij Majoor Bosshardt. Het Leger des Heils kent talloze vrijwilligers en zorgprofessionals die zich inzetten voor de mensen aan de rand van de maatschappij.
Echter staat het Leger des Heils met name bekend als vrijwilligersorganisatie. Dit terwijl er dus juist grote behoefte is aan extra zorgprofessionals die zich willen inzetten voor de deelnemers. Redmatters heeft zich ten doel gesteld om het Leger des Heils als professionele zorgorganisatie te positioneren om daarmee de juiste leads aan te trekken.

 

Strategie en concept

Om de kwaliteit van de leads te verbeteren is er een online campagnestrategie opgezet met de focus op video. Door te werken met realistische beelden en de rauwe kant van de werkzaamheden te laten zien. Het werk is mooi, maar wel zwaar. Wanneer we impact willen maken en de juiste kandidaten willen werven is het belangrijk dat we de realiteit en ook de rauwe kant van de werkzaamheden laten zien. Het Leger des Heils is juist op zoek naar díegene die de ander wil helpen vanuit een sterke overtuiging. De insteek van de campagne is dan ook ‘Deze baan is (n)iets voor jou’.

 

 

Beeldconcept

Deze paradoxale campagneregel “Deze baan is (n)iets voor jou” wordt extra kracht bijgezet met krachtige en impactvolle beelden en video’s. Deze combinatie moet zorgen voor de juiste rebranding van vrijwilligers- naar een professionele zorgorganisatie en geeft daarnaast ook een heel duidelijk beeld van de zwaarte van de functie, middels realistische beelden, die de rauwe werkelijkheid schetsen. Hieronder zie je de 3 video’s die gecreëerd zijn voor de eerste fase van de campagne.

Van stopping power naar actie

De campagne en online strategie is in twee fases opgezet. In de eerste fase focussen we op stopping power. De heftigheid van de beelden zet de tijd even stil op je tijdlijn. Wat gebeurt en hoe loopt het af. In dat spanningsveld willen we de kijker vasthouden tot de campagne slogan ‘Deze baan is (n)iets voor jou’. Daarna in de twee fase krijgen mensen opnieuw een video te zien. Deze keer is de vraag specifiek gericht op een functiegroep met de call-to-action.

In een arbeidsmarkt waar aan alle kanten aan je getrokken wordt, vertellen wij de doelgroep dat dit werk juist niets voor hen is, tenzij ze vanuit een sterke overtuiging vinden dat iedereen zorg en hulp verdient. Werken bij het Leger des Heils doe je niet zomaar en met dit schurende concept laten we zien in welke situaties je terecht kan komen. Heftig, maar zo weet je wel dat je kan zeggen: "Deze baan is echt iets voor mij!

Herman@2x mask

Herman Plaggenmarsch - Art Director

Volledig ontzorgt

Naast de ontwikkelde wervingscampagne heeft ons volledige team zijn bijdrage geleverd en daarmee het Leger des Heils volledig ontzorgd ten aanzien van deze campagne.
Zo ontwikkelden we de Online Marketing strategie, waarmee we deze campagne onder de aandacht gaan brengen bij de gedefinieerde doelgroepen. Alsmede de conceptontwikkeling, het creëren van alle video en fotografiecontent (in nauwe samenwerking met Dirk Zekveld, Hokus Fokus en Marleen Kuipers), het design van alle contentmiddelen en het inrichten en managen van de online campagne.

Uitrol campagne

De campagne is over diverse (online) middelen uitgerold. Hiervoor ontwikkelden wij de social ads en HTML5-banners en maakten we het ontwerp van de verschillende landingspagina’s. Door te blijven testen en te optimaliseren raken we de kwalitatieve leads voor het Leger des Heils.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan