fbpx

Wervingscampagne voor het Leger des Heils

Case

Wat ons gevraagd werd

Het Leger des Heils is een professionele zorgorganisatie, maar met een groot tekort aan zorgmedewerkers. Het werk is rauw en daarmee niet voor iedereen weggelegd. Daarom lag er een uitdaging om de juiste mensen aan te trekken. Samen met het Leger des Heils heeft Redmatters een wervingscampagne ontwikkeld om de kwaliteit van de leads te vergroten.

 

Naar het hart van het Leger des Heils

Het Leger des Heils is een zorgorganisatie die wereldwijd duizenden mensen helpt. In Nederland heeft het Leger des Heils met name grote bekendheid gekregen dankzij Majoor Bosshardt. Het Leger des Heils kent talloze vrijwilligers en zorgprofessionals die zich inzetten voor de mensen aan de rand van de maatschappij.
Echter staat het Leger des Heils met name bekend als vrijwilligersorganisatie. Dit terwijl er dus juist grote behoefte is aan extra zorgprofessionals die zich willen inzetten voor de deelnemers. Redmatters heeft zich ten doel gesteld om het Leger des Heils als professionele zorgorganisatie te positioneren om daarmee de juiste leads aan te trekken.

 

Strategie en concept

Om de kwaliteit van de leads te verbeteren is er een online campagnestrategie opgezet met de focus op video. Door te werken met realistische beelden en de rauwe kant van de werkzaamheden te laten zien. Het werk is mooi, maar wel zwaar. Wanneer we impact willen maken en de juiste kandidaten willen werven is het belangrijk dat we de realiteit en ook de rauwe kant van de werkzaamheden laten zien. Het Leger des Heils is juist op zoek naar díegene die de ander wil helpen vanuit een sterke overtuiging. De insteek van de campagne is dan ook ‘Deze baan is (n)iets voor jou’.

 

 

Beeldconcept

Deze paradoxale campagneregel ‘Deze baan is (n)iets voor jou’ wordt extra kracht bijgezet met krachtige en impactvolle beelden en video’s. Deze combinatie moet zorgen voor de juiste rebranding van vrijwilligers- naar een professionele zorgorganisatie en geeft daarnaast ook een heel duidelijk beeld van de zwaarte van de functie, middels realistische beelden, die de rauwe werkelijkheid schetsen. Hieronder zie je de 3 video’s die gecreëerd zijn voor de eerste fase van de campagne.

Van stopping power naar actie

De campagne en online strategie is in twee fases opgezet. In de eerste fase focussen we op stopping power. De heftigheid van de beelden zet de tijd even stil op je tijdlijn. Wat gebeurt en hoe loopt het af. In dat spanningsveld willen we de kijker vasthouden tot de campagne slogan ‘Deze baan is (n)iets voor jou’. Daarna in de twee fase krijgen mensen opnieuw een video te zien. Deze keer is de vraag specifiek gericht op een functiegroep met de call-to-action.

In een arbeidsmarkt waar aan alle kanten aan je getrokken wordt, vertellen wij de doelgroep dat dit werk juist niets voor hen is, tenzij ze vanuit een sterke overtuiging vinden dat iedereen zorg en hulp verdient. Werken bij het Leger des Heils doe je niet zomaar en met dit schurende concept laten we zien in welke situaties je terecht kan komen. Heftig, maar zo weet je wel dat je kan zeggen: Deze baan is echt iets voor mij!

bert mask

Bert Wisniewski - Strategy and Creative Director

Volledig ontzorgd

Naast de ontwikkelde wervingscampagne heeft ons volledige team zijn bijdrage geleverd en daarmee het Leger des Heils volledig ontzorgd ten aanzien van deze campagne.
Zo ontwikkelden we de Online Marketing strategie, waarmee we deze campagne onder de aandacht gaan brengen bij de gedefinieerde doelgroepen. Alsmede de conceptontwikkeling, het creëren van alle video en fotografiecontent (in nauwe samenwerking met Dirk Zekveld, Hokus Fokus en Marleen Kuipers), het design van alle contentmiddelen en het inrichten en managen van de online campagne.

Uitrol campagne

De campagne is over diverse (online) middelen uitgerold. Hiervoor ontwikkelden wij de social ads en HTML5-banners en maakten we het ontwerp van de verschillende landingspagina’s. Door te blijven testen en te optimaliseren raken we de kwalitatieve leads voor het Leger des Heils.

Het Leger des Heils over Redmatters

Beste Redmatters,

In de wereld van marketing, vol passie en vuur, staat Redmatters op, met kracht en avontuur. Een bureau dat harten raakt, met finesse en flair. Voor het Leger des Heils, met liefde een mooi gebaar.

In de digitale branding zetten zij de toon, Redmatters, hartenrakers, een online boodschap zo schoon. Een jaar vol inzet, een jaar vol kracht. Voor ‘t Leger des Heils, hebben zij pracht bedacht.

Met creatieve ideeën, als kunstenaars van het verhaal, geven jullie kansen, roepen jullie op, met een prachtig signaal. De arbeidsmarkt verlicht, als een fonkelende ster. Dankzij Redmatters, schijnt er hoop, helder en ver.

“Iets/Niets voor jou.” een campagne zo fijn. Online arbeidsmarktcommunicatie, puur, rauw en rein. Voor jeugdbescherming, social work, verpleegkundige kracht. Jullie hebben online gezocht, dag en nacht.

Met creativiteit en strategisch vernuft hebben jullie gewerkt, als een geschenk uit de lucht. Nieuwe medewerkers werven voor nobele doelen. Het hart van de samenleving laten voelen.

Met “Iets/Niets voor jou” straalden jullie voor onze deelnemers een licht op de online markt, voor potentiële kandidaten in het digitale gezicht. Arbeidsmarktcommunicatie als een kunst, voor jeugdbescherming, social work, verpleegkundige een gunst.

Jullie hebben bruggen gebouwd met digitale pracht, om degenen te bereiken die in dienst willen treden met kracht. Het Leger des Heils, een rots in de branding, dankzij Redmatters’ inzet, groeit onze bemanning.

Dank voor jullie inzet, voor creativiteit. Voor het raken van harten, met pure oprechtheid. Jullie campagne bracht nieuw leven en gloed. Voor jeugd, voor zorg, voor al wat goed doet.

Vriendelijke groet,
Leger des Heils

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan