fbpx

Online campagne
Deloitte’s IPO Scanner

Case

Redmatters Website Deloitte Strategies

Wat ons gevraagd werd

Hoe weet je als bedrijf dat je ‘klaar’ bent om naar de beurs te gaan? Deloitte heeft de oplossing. De vraag aan ons: ‘Help ons bij het introduceren en vermarkten van de IPO Scanner.’

Hoe we tot de oplossing kwamen:

Wie is Deloitte?

Achtergrond

Deloitte is de grootste internationale organisatie op het gebied van de financiële en zakelijke dienstverlening. Ook in Nederland zijn zij één van de grootste aanbieders en helpen zij organisaties om de volgende stap te maken.

Voor welk product ontwikkelden wij de campagne?

Eén van de producten waar zij organisaties mee helpen, is de zogeheten IPO-scanner. Dit is een tool voor bedrijven die nog niet beursgenoteerd zijn, maar die dit wel zouden kunnen worden. Deze tool (scanner) geeft aan in hoeverre jouw bedrijf klaar is om een beursgang (= IPO: Initial Public Offering) in gang te gaan zetten. Met deze uitkomst weet een bedrijf precies welke stappen er gezet moeten worden.

Een prachtige tool, die uiteraard wel bij de juiste mensen terecht moet komen. Het hebben van de tool is één, dat men de tool kan vinden en gaat gebruiken is een tweede. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Deloitte Redmatters ingeschakeld.

De juiste basis

Na een geslaagde kennismaking zijn we samen om tafel gaan zitten voor een strategische en creatieve kick-off. Hierin zijn de doelen, doelgroepen en de boodschap bepaald. We zijn ons gaan focussen op scale-ups en personen op financieel directie- en managementniveau. Met een Engelstalige campagne hebben we een sterke basis gelegd voor een internationale uitrol.

Concept en strategie

Vanuit de strategie hebben we het campagneconcept opgezet. In de eerste fase hebben we de doelgroep getriggerd met een korte vraag: “IPO ready?”. Hiermee zetten we de niche-doelgroep direct aan. Door dit te versterken met een geanimeerde scanner (binnen de huisstijl van Deloitte) zorgden we voor stopping-power. In de tweede fase (retargeting) gingen we dieper in op wat de scanner voor de doelgroep kan betekenen. Binnen de kaders van de huisstijl van Deloitte hebben we een activerende campagne kunnen draaien.

Redmatters Website Microcase Deloitte Strategies

Uitrol en optimalisatie

De campagne is over diverse (online) middelen uitgerold. Hiervoor ontwikkelden wij de mailings, social ads, banners en landingspagina’s. Met A/B-testen konden we de campagne steeds scherper neerzetten om de juiste koers te blijven varen. De campagne is niet onopgemerkt gebleven en is een half jaar na de lancering ook in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan