fbpx
Terug

Wervingscampagne: kids en comedians bij Kindergarden

Met Kindergarden gingen we op zoek naar nieuwe sterren voor het kinderdagverblijf. Een realistische setting, enthousiaste pedagogische medewerkers, een echte rockster en veel te schattige baby’s; deze wervingscampagne heeft het allemaal.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 11 oktober 2019

Hoe het allemaal begon

Kindergarden is een organisatie voor kinderopvang die hoogwaardige zorg biedt en waar het kind écht centraal staat. Ieder kind heeft de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en wordt daarbij begeleid door enthousiaste medewerkers. Zij zijn heel belangrijk; zonder hen geen kinderopvang. Kindergarden is daarom hard op zoek naar nieuwe medewerkers – en wij mochten daarbij helpen.

Strategie ontwikkeling

Voor de wervingscampagne creëerden we een pakkend concept. Als pedagogisch medewerker bij Kindergarden krijg je de tijd en ruimte om je volledig te focussen op het kind. Die vrijheid en de fijne sfeer die dat met zich meebrengt, vertaalden we naar een sterk campagneconcept. Hierin zetten we de pedagogisch medewerker centraal in haar natuurlijke habitat. De volle focus die de medewerker kan hebben op het kind, is doorvertaald in de campagne-slogan: “Gezocht: Comedian/Rockster (of eigenlijk, pedagogisch medewerker)“. Dit concept is visueel gemaakt door fotografie, typografie en stijlelementen mooi samen te voegen. Dit unieke concept hebben we daarna doorvertaald naar een campagnevideo en social media marketing.. Ben jij de nieuwe Kindergarden comedian of rockster?

Beeld shoot Kindergarden voor Wervingscampagne
Wervingscampagne/merkcampagne Kindergarden BTS

Een pakkende campagnevideo

Met misschien wel één van de schattigste videoshoots in Redmatters geschiedenis creëerden we de campagnevideo. De video toont een reële situatie, waar altijd zowel medewerker als kind in beeld zijn.

Een interessante twist van de video is de toelichting van Kindergarden vestigingsmanager Lieneke Goedhart. Dit segment neemt expres een groot deel van de video in beslag. Als werkgever zoek je graag naar werknemers die delen in jouw visie. Ben jij daadwerkelijk geïnteresseerd in de visie en werkwijze van Kindergarden? Grote kans dat het verhaal van Lieneke je dan juist overtuigt, zelfs als je gewend bent video’s te kijken die inspelen op de steeds korter wordende attentiespanne.

De doelgroep bereiken

Behalve de video schoten we ook foto’s van de echte Kindergarden werknemers die de hoofdrol spelen in de wervingscampagne. Met die materialen in ons arsenaal creëerden we online campagne uitingen om de doelgroep te bereiken. De doelgroep werd geretarget om ze zo meerdere keren kennis te laten maken met Kindergarden.

Social - wervingscampagne Kindergarden

De online campagne

De online campagne verdeelde we in drie verschillende fases:

  • Fase 1 stond in het teken van bekendheid. Deze fase richtte we op bereik, zodat we data konden verzamelen om in te zetten in de volgende fases.

  • In fase 2 maakte we gebruik van re-targeting. Iedereen die de video voor meer dan 75% bekeek, werd opnieuw getarget met een advertentie.

  • In fase 3 stimuleerde we de mensen die onderdeel waren van fase 2 om de actuele vacatures te bekijken. En met resultaat! Van de 1236 clicks in fase 3, solliciteerde 105 personen, wat neerkomt op een conversieratio van 8,5%. 

In de campagne van 2019 haalden we kwalitatief beter verkeer naar de website. Het percentage directe afwijzegingen van sollicitaties daalde van 16,1% naar 9,8%. Door middel van de drie-fasen-strategie leidden we kwalitatief verkeer naar de website. De verhouding bezoekers/sollicitaties steeg hierdoor van 29,8% naar 35%

Iconen_RedWeb_V0_1

Video incoming

Ook een vette campagnevideo voor jouw merk om je doelgroep mee te bereiken?

Tanja Engelen mask Neem contact op met Tanja

Video incoming

Ook een vette campagnevideo voor jouw merk om je doelgroep mee te bereiken?

Tanja Engelen 06 22 53 81 48 Tanja Engelen mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan