fbpx
Terug

Een nieuwe website laten bouwen. Wat kun je verwachten?

Je wilt een nieuwe website laten bouwen. Geheel in de stijl van je merk en met optimale functionaliteiten. Je hebt offertes opgevraagd bij verschillende aanbieders en ziet dat de werkwijze, ervaring, kosten en voorwaarden nogal uiteenlopen. Met wie ga jij in digitale zee? In deze blog geven we je een realistisch beeld van de randvoorwaarden, kosten en verwachte resultaten, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 13 april 2022

De randvoorwaarden voor een nieuwe website

Het bouwen van een nieuwe website kun je vergelijken met het bouwen van een huis.
Je website moet – net als een huis – een plek zijn waar bezoekers graag (terug)komen, geheel aangekleed in eigen stijl en waar bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft je nieuwe website een stevige fundering nodig. Zo’n fundering voldoet minimaal aan de volgende randvoorwaarden:

 • Je website heeft een duidelijke navigatie; de bezoeker kan gemakkelijk vinden wat diegene zoekt.
 • Als eigenaar kun je de nieuwe website zelf eenvoudig beheren en optimaliseren.
 • Je website is veilig, up-to-date en conform alle zaken rondom privacywetgeving.
 • Je website is geoptimaliseerd voor SEO (technische SEO en mogelijkheden voor content SEO).
 • Je website is onderdeel van jouw merkidentiteit en is herkenbaar voor je doelgroep.

De kosten van een website laten bouwen

Een goed werkende website hoeft niet altijd duur te zijn. En andersom hoeft een dure website niet altijd goed te zijn. De kosten voor het laten bouwen van een website zijn afhankelijk van wat jij wil en nodig hebt.

Stel, je bent een starter en je hebt een product dat je via de website wil verkopen. Dan heb je misschien wel genoeg aan het eenmalig opzetten van tekst en beeld in maximaal vijf webpagina’s. De kosten voor het laten bouwen van de website gaan dan richting een vanaf-prijs van € 7.500. Maar heb je behoefte aan controle over je eigen CMS, wil je tekst en beeld frequent kunnen updaten en/of heb je meer dan vijf pagina’s nodig? Dan ga je richting een vanaf-prijs van € 15.000 (ontdek het pakket Groei). Ook zijn de kosten van je nieuwe website afhankelijk van benodigde koppelingen met externe systemen en of je bijvoorbeeld een donatiemodule, een webshop of toffe out-of-the-box animaties wil. In dat geval kun je denken aan een vanaf-prijs van € 20.000 (zoals het pakket Uniek).

Soms is het lastig om zelf volledig te bepalen wat je nodig hebt. Daarom starten we bij Redmatters altijd met een intakegesprek, kickoff of workshop om samen te bepalen wat je doelen, wensen en budget zijn.

Wat mag ik verwachten van een professionele website?

Dat ligt eraan wat de behoefte is en wat je website daarvoor nodig heeft. Met een investering vanaf € 15.000 mag je een website verwachten die voldoet aan alle randvoorwaarden, met een doeltreffend technisch en visueel design. Op basis van de doelen die jij met je website wilt behalen, kan het door jou gekozen bureau duidelijke wireframes opzetten (het geraamte van je nieuwe website) met een overzichtelijke navigatiestructuur.

Wat kun je nog meer verwachten met deze investering?

 • Het webdesign is opgemaakt in jouw herkenbare huisstijl.
 • De website is responsive en werkt goed op desktop, mobiel en tablet.
 • De website is geoptimaliseerd op het gebied van technische SEO.
 • Je krijgt zelf de mogelijkheid om te testen in een testomgeving.
 • Je kunt de website zelf beheren en optimaliseren.
 • Je hebt (na livegang) toegang tot een supportdesk.

De doorlooptijd voor een nieuwe website

De doorlooptijd voor het laten bouwen van een nieuwe website kan variëren van drie maanden tot meer dan een jaar. De tijd die het kost om een website te maken, hangt af van je hoe je wil dat de website eruit ziet en de complexiteit van het project.

Een aantal factoren die meespelen in de tijdlijn van het maken van de nieuwe website:

 • Het webtraject begint vaak met een intakegesprek of workshop waarin je samen de doelen, doelgroep(en) en gewenste functionaliteiten van de website bespreekt.
 • De aanwezigheid van een eerste contactpersoon en productowner van de website aan jouw kant (het bedrijf / je merk).
 • Het vullen van de website met tekst en beeld. Je kunt ervoor kiezen dit zelf te doen of uit te besteden aan het digital bureau, zoals Redmatters. Het vullen van de website kost relatief veel tijd en voorbereiding, het is goed om daar rekening mee te houden in de planning. Een digital bureau als Redmatters neemt dit gedeelte mee in de totale doorlooptijd, zodat de website op tijd live kan gaan. In de meeste gevallen geven ze je al aan het begin van het traject een grove doorlooptijd op basis van de vragen en wensen die je hebt.
 • Na livegang heeft de website hosting, service en updates nodig. De kosten voor een hosting en service abonnement kunnen variëren van € 200 tot ongeveer € 1500 per maand, afhankelijk van hoeveel service je nodig hebt en hoe vaak je website wordt geüpdatet.

Het effect van een goed ingerichte website

We leven in een digitaal tijdperk en het aanbod via online kanalen heeft – zeker sinds het begin van de corona pandemie – een behoorlijke vlucht genomen. Je moet dus nog beter je best doen om je als merk online zichtbaarder te maken en de verbinding met je doelgroep te versterken.

Een goed ingerichte website is gekoppeld aan je marketingdoelen en ondersteunt bij het behalen van je organisatiedoelen. Zo maak je van je website een strategisch middel dat informeert, inspireert en converteert. Je haalt er bijvoorbeeld hele waardevolle leads uit.
En door aantrekkelijke informatie op de juiste plek te plaatsen, kun je de drempel verlagen voor mensen om donateur te worden, te solliciteren of een aankoop te doen. Bovendien ben je met een goed vindbare website online veel zichtbaarder en bereikbaarder voor je doelgroep(en).

De mogelijkheden om een site te bouwen zijn legio en dat vraagt om het maken van keuzes. Om de juiste investering te doen voor jouw nieuwe website, is het belangrijk om te weten wat je precies wil en nodig hebt.

Iconen_RedWeb_V0_1

Ook aan de slag?

Wil jij ook een nieuwe website laten bouwen, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Maak dan eens een afspraak met Bert. Hij denkt graag met je mee over de mogelijkheden.

Bert Wisniewski mask Neem contact op!

Ook aan de slag?

Wil jij ook een nieuwe website laten bouwen, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Maak dan eens een afspraak met Bert. Hij denkt graag met je mee over de mogelijkheden.

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan