fbpx

Website met impact voor Stichting Bootvluchteling

Case

Stichting Bootvluchteling

Wat ons gevraagd werd

Hoe zet je een website zo efficiënt mogelijk in voor je doelen én geef je aandacht aan het verhaal achter die doelen?

Hoe we tot de oplossing kwamen:

Wie is Stichting Bootvluchteling?

In het pand van Stichting Bootvluchteling hangt een indrukwekkende quote: ‘No one puts their children in a boat unless the water is safer than the land.’ De stichting zet zich al jaren met kracht en overtuiging in voor mensen op de vlucht aan de randen van Europa. Die mensen bieden ze (nood)hulp; medische en psychosociale steun in de vorm van een mobiele kliniek, onderwijs en activiteiten. Verschil maken waar dit het hardst nodig is.

Wat we hebben gedaan

Een website is niet alleen een plek om te vertellen dat je bestaat en wat je doet. Met een
sterke basis kun je een website ook inzetten als middel om je organisatiedoelen te behalen. Voor je die basis neerzet, is het belangrijk dat je weet wat die doelen zijn en welke doelgroep(en) je precies wilt bereiken. Samen met Stichting Bootvluchteling brachten we dit in kaart.

We zijn enorm blij & trots op het harde werk en alle geboden hulp van Redmatters om tot een prachtige website te komen! Echt heel fijn om zo’n mooie, professionele basis te hebben van waaruit de komende tijd weer verder kunnen. Ons online visitekaartje past eindelijk weer bij wie we echt zijn!

Rebecca mask

Rebecca van de Kar, Communicatie & PR Stichting Bootvluchteling

Focus op verhaal en actie

Op de oude website zagen we wat we vaker zien bij gepassioneerde organisaties: wanneer je alles wilt vertellen, krijgt alles hetzelfde gewicht en zeg je eigenlijk nog maar weinig. Met de input uit de gezamenlijke sessie brachten we structuur aan in het design van de nieuwe website. Het resultaat is een duidelijke focus en hiërarchie die de doelgroep, zowel de donateurs als vrijwilligers, op logische wijze door de website leiden. Het verhaal van Stichting Bootvluchteling is behapbaar ingedeeld, waarbij meteen duidelijk is hoe en waar de websitebezoeker kan helpen.

Klaar voor de toekomst

We hebben de website van Stichting Bootvluchteling gebouwd op ons eigen RedPress systeem. Dit systeem geeft alle vrijheid en controle om zelf pagina’s aan te maken en content te beheren. Stichting Bootvluchteling kan snel en gemakkelijk nieuwe landingspagina’s opzetten voor bijvoorbeeld noodhulp of (grotere) campagnes, altijd in herkenbare stijl. Ook kan de website na livegang worden doorontwikkeld op basis van wat goed blijkt te werken of welke nieuwe wensen naar voren komen. Dat maakt de website klaar voor de toekomst. Wij zijn blij dat we daarmee blijvend kunnen bijdragen aan de doelen van de stichting.

Benieuwd hoe de website eruit ziet? Je vindt ‘m hier!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan