Unique website

Nu al twee keer de beste website van Nederland in de categorie ‘carrière’. Een innovatieve HR-organisatie met de blik vooruit. Begin 2014 lanceerde Unique in samenwerking met Redmatters de vernieuwende blogging-website People Business. Een samenwerking die naar meer smaakte.

Unique betrok Redmatters al in een vroeg stadium bij het uitdenken van haar nieuwe webdesign. Een goede website houdt niet alleen rekening met de doelen van de organisatie, maar meer nog met de doelen van de bezoekers. En om die beide doelen samen te brengen, dat is een nieuwe ambacht. De User Experience staat centraal. Als basis bracht Unique een doordachte online strategie in met uitgewerkte persona’s en customer journeys. Deze diende als basis om het webconcept verder in te vullen. Het voortraject bestond o.a. uit het in kaart brengen van het online landschap, storyboarding en wireframing. Dit mondde uit in een goed doordacht webconcept dat veel houvast gaf aan zowel Unique als de designers en developers in de latere fases. Het dient als een leidraad, waardoor alle volgende fases effectiever verlopen.

In 2015 en 2017 is het resultaat bekroond als website van het jaar, een award van Emerce!

Unique webdesign
Unique webdesign
Unique webdesign
Unique webdesign

Design is thinking made visual

Wanneer het webconcept afgerond is, volgt de designfase. Het proces waar het denkwerk visueel gemaakt wordt. In alles komt het aan op teamwork. Zo is er regelmatig overleg tussen de webdesigner, ux-designer en – in ons geval – de frontend-developer. Ook de backend-developer kijkt mee en levert input, voordat we de designs presenteren aan de klant.

Unique webdesign
Unique webdesign
Unique webdesign
Unique webdesign

Focus op werkzoekenden = focus op werkgevers

Unique heeft drie doelgroepen, waarvan er twee de meeste focus krijgen: 1. werkzoekenden en 2. werkgevers. De reden dat we werkzoekenden op 1 hebben gezet is omdat de werkgever er uiteindelijk het meest bij gebaat is dat de database van Unique zo rijk mogelijk is aan goede professionals. Daarmee is een focus op werkzoekenden tegelijk een focus op werkgevers.

Unique webdesign
Unique webdesign
Unique webdesign

User Experience: overzicht, navigatie en iconen

De hoeveelheid doelgroepen maken de website enigszins complex. Dit komt met name tot uiting in de hoeveelheid informatie die Unique wil en moet geven aan haar bezoekers. Hiervoor hebben we een aantal oplossingen bedacht. Door slimme navigatie die flexibel opgebouwd wordt naarmate de bezoeker dieper in de website komt blijft het overzicht behouden. Deze navigatie is ten alle tijde beschikbaar voor de gebruiker dankzij het sticky-menu principe; een beknopte weergave van het standaard menu. Ook hebben we een iconen-reeks ontwikkeld die op heldere wijze de betreffende content verbeelden. Zo kunnen bezoekers door de pagina vlot te scannen snel tot hun doel komen.

Unique webdesign

Vacatures zoeken

Bezoekers kunnen eenvoudig en met diverse filteropties op zoek naar geschikte vacatures. Dankzij een inventieve bewaaroplossing kunnen bezoekers eenvoudig een eerste schifting maken en vervolgens bekijken op welke vacatures ze willen reageren.

Unique webdesign
Unique webdesign
Unique webdesign

Adaptive webdesign

Tegenwoordig zijn websites het liefst responsive. Zowel op desktop als op tablet en mobiele telefoon wordt de website goed leesbaar getoond. Voor de Unique website gaan we een stapje verder. Voor een aantal functionaliteiten hebben we adaptive webdesign toegepast. Dit houdt in dat de content aangepast wordt aan het device waarmee de website bezocht wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld voor het zoeken naar vacatures op mobile een speciale, alleen voor mobiele telefoons en tablet beschikbare, tool geladen.

Unique webdesign
Unique webdesign
Unique webdesign

Onderzoek is een waardevolle voedingsbodem

Waar wordt een doelgroep door aangesproken? Wie zijn zij nu precies? Wat houdt ze bezig? Wat willen ze vinden op een website? En hoe willen ze dat vinden? Een heel aantal van dit soort vragen dienen beantwoord te worden om een doeltreffende website te ontwikkelen. Voor de Unique website heeft Redmatters zowel een kwantitatief als kwalitatief onderzoek uitgevoerd om de doelgroep in kaart te brengen. Het begrip wat dit oplevert vormt een waardevolle voedingsbodem voor designers en developers in de volgende fases.

Unique webdesign
Unique webdesign
Unique webdesign

Een nieuwe baan heeft impact

Het is niet zomaar iets om een nieuwe baan te zoeken. Of om een nieuwe werknemer aan te nemen. Dit is voor een werkzoekende levensveranderend en voor een werkgever verandert daarmee zijn bedrijf. Dit zijn zaken waarin Unique heel goed mee kan denken en zij houden daar ook zeker rekening mee. Daarom richt de website zich niet enkel op handige tools, maar ook op beleving. Door middel van foto’s wordt de juiste tone of voice van de Unique-doelgroep gevonden. Zo ontstaat een aansprekend verhaal voor de bezoekers waar zij zich thuis bij zullen voelen.

Unique webdesign

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan

[gravityform id="2" title="false" description="false" ajax="true"]
  • Voor iedereen een passende website: download de webkit!

    Van startup websites tot uitgebreide SCRUM-trajecten, we doen het allemaal. Om alvast een overzicht van de opties te geven, kun je via onderstaand formulier een webkit-leaflet opvragen van web-producten. We spreken vervolgens graag af om kennis te maken en te onderzoeken wat voor soort website het beste past. Daarvoor nemen we binnenkort contact op.