fbpx
Terug

Onze inzendingen voor NRC Charity Awards

Stichtingen en goede doelen verdienen een extra steuntje in de rug. Wij willen dan ook graag een bijdrage leveren aan het bereiken van hun ideële doelen en bieden hen daarom een korting op onze eigen uren.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 20 juni 2018

Ook NRC wil goede doelen tegemoet komen en heeft daarom de NRC Charity Awards in het leven geroepen. De beste wervingscampagnes maken kans op een gratis plaatsing van een advertentie in NRC*. Wij willen natuurlijk dat ‘onze’ goede doelen er met deze prijs vandoor gaan en hebben daarom door de jaren heen verschillende voorstellen gedaan voor inzendingen.

Leger des Heils

Het begon allemaal met een snelle schets van het idee waar het Leger des Heils enthousiast van werd. Creatief concept, fotografie, 3D animatie, design en copywriting smolten samen tot een opvallend resultaat. Met een nominatie op zak behoorden we tot de serieuze kanshebbers op de Vakjuryprijs. Helaas ging deze net aan onze neus voorbij. We stonden echter niet met lege handen: de advertentie heeft dankzij haar nominatie een plaatsing verdiend in ’t NRC Handelsblad t.w.v. ruim € 60.000,- (full color spread: 2 pagina’s). Dat is toch heel mooi meegenomen voor het Leger des Heils.

We ontwikkelden verder een complete corporate identity voor het Leger des Heils, bekijk de case.

Krant mockup - goede doelen

Light for the World

Ook voor de campagne ‘ik kan werken’ voor Light for the World ontvingen we een nominatie. Het gaat om de fondsenwervingscampagne die volledig gericht is op het helpen van jongeren met een handicap in Ethiopië, Kenia en Rwanda bij het vinden van een baan. Zij ontvangen in dit unieke project een beroepsopleiding, een gegarandeerde stageplek én uitzicht op een vaste baan! Een prachtig doel wat onlangs al is opgemerkt door ASN bank (nominatie Wereldprijs 2014) en is genomineerd voor een NRC Charity Award in de categorie ‘Hulpverlening. Light For The World ontving een gratis plaatsing (t.w.v. € 75.000) in NRC Handelsblad.

* Vanaf 2015 is de organisatie van deze wedstrijd gewijzigd en kunnen goede doelen zich opgeven. De winnaar ontvangt een communicatiecampagne die ontwikkeld is door aanstormend talent van de Willem de Kooning Academie.

Ik kan werken - goede doelen afbeelding
Iconen_RedWeb_V0_1

1 2 3 - activatie!

Wil jij ook impact creëren en mensen aanzetten tot actie?

Jannis Lootens mask Vraag 't Jannis

1 2 3 - activatie!

Wil jij ook impact creëren en mensen aanzetten tot actie?

Jannis Lootens jannis@redmatters.com
06 38 72 45 58 Jannis Lootens mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan