Close Selecteer je taal

Light for the World

Light for the World en Redmatters zijn al jarenlang partners. Sinds de stichting haar naam heeft veranderd (voorheen Dark & Light), is Redmatters nauw betrokken bij een groot deel van de strategie en uitwerking van de marketing.

De stichting begon ooit met hulpverlening aan mensen in ontwikkelingslanden die blind (dreigen te) worden. Tijdens verschillende brainstormsessies sloegen Light for the World en Redmatters de handen ineen om te komen tot een nieuwe, inspirerende strategie. Hierin richt de stichting zich niet meer specifiek op oogzorg, maar op alle mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Light for the World gelooft in een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Ook mensen met een handicap. Een prachtige visie waar wij met enthousiasme ons steentje aan bijdragen.

Groter geheel

De stichting is een onderdeel van de internationale federatie Light for the World, en die connectie wordt steeds intensiever. Om die relatie ook visueel te ondersteunen en met het wijzigen van de strategie was dit een perfect moment om de huisstijl onder handen te nemen. Met de kenmerkende gele kleur als stralende hoofdrolspeler, is er een moderne en frisse kern neergezet waar alle komende uitingen op kunnen meeliften.

RM-lightfortheworld-1
RM-lightfortheworld-2
RM-lightfortheworld-3
RM-lightfortheworld-4
RM-lightfortheworld-5
RM-lightfortheworld-6

Iedereen dezelfde kansen

De gewijzigde strategie vormt de basis voor een nieuwe campagne: Samen voor gelijke kansen. We benadrukken dit door middel van het =-teken. Die staat voor gelijkheid. Onderwijs, werk en gezondheid moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dat maken we ook duidelijk in het beeldgebruik. Daarin is de handicap zichtbaar, maar zie je vooral ook dat de persoon in kwestie aan het werk is of naar school gaat.

RM-lightfortheworld-8
RM-lightfortheworld-9
RM-lightfortheworld-10
RM-lightfortheworld-10
RM-lightfortheworld-10
RM-lightfortheworld-10
RM-lightfortheworld-10
RM-lightfortheworld-10
RM-lightfortheworld-10
RM-lightfortheworld-10
RM-lightfortheworld-10

Een nieuwe website: verhaal en focus op fondsenwerving

Ook online sluit naadloos aan op de nieuwe strategische koers van Light for the World. We verzorgden de nieuwe website. Van User Experience (UX) en de User Interface (UI) t/m de realisatie. Light for the World hebben we hiermee als organisatie nog duidelijker kunnen positioneren. En natuurlijk een sterke focus op fondsenwerving. Op slimme wijze relevante donaties zo gemakkelijk mogelijk werven. Ook de toegevoegde waarde van Light for the World als kennispartij is duidelijk zichtbaar in het Engelstalige Disability Inclusion Lab-gedeelte van de site.

Een grotere focus op beleving, door veelvuldig gebruik te maken van mooie afbeeldingen, neemt bezoekers mee in de emotie achter het werk. Ook laten we hiermee de impact zien die Light for the World heeft in de levens van deze mensen. Door scholing en onderwijs aan te bieden voor deze speciale groep mensen is er opeens wél een toekomstperspectief.

RM-lightfortheworld-12
RM-lightfortheworld-13
RM-lightfortheworld-14
RM-lightfortheworld-14