Brand design voor James Hopkins

Case

Klant

James Hopkins

Vraag

Hoe brand ik mijn nieuwe merk?

Oplevering

Brand design, packaging & website

Of scroll verder en lees 'm in je eigen tempo

james hopkins hoofdfoto
Hopkins koffie coffee
plantage

1. Stapje terug

In elk gesprek met James Hopkins straalt de passie er vanaf. Lang zoeken naar het hart van deze organisatie was dan ook niet nodig, al zijn er uiteraard de nodige kopjes koffie aan te pas gekomen. James Hopkins wil mensen laten meegenieten van zijn passie voor koffie en tegelijk iets goeds doen voor de wereld. De positionering van James Hopkins vatten we samen in één zin: “Let great coffee do good”.

koffiebonen
amuria
schets james Hopkins
logo schetsen
icoon james Hopkins

2. Creatie

James Hopkins is een specialty coffee die een bijzondere uitstraling verdient. Daarom ontwikkelde Redmatters een logo dat een luxe en ambachtelijke uitstraling heeft. Het logo ontwerp past bij de exclusiviteit van de koffiebonen en in lijn is met het duurzame aspect. Ook in de huisstijlmiddelen is te zien dat het niet om zomaar een koffiemerk gaat.

huisstijl
header logo James Hopkins
koffiezakken packing
huisstijl visitekaartje
Package design koffiebonen

3. Uitwerking

De essentie van een merk wil je terugzien in alle uitingen. De packaging van James Hopkins is daar een mooi voorbeeld van. Uiteraard is er de belangrijkste productinformatie op te vinden, maar het wordt ook meteen duidelijk dat het om meer gaat dan alleen koffie. Door het landkaartje zie je meteen waar de koffie vandaan komt en de facing sluit af met een verwijzing naar de website die triggert: “The story continues on www.jameshopkins.com”.

salesboekje
ipad website
website
website James Hopkins

4. Online

In de basis is de website van James Hopkins een webshop. De producten krijgen dan ook een prominente plek, zodat je bij herhaaldelijk bezoek snel kunt bestellen. Tegelijk is het een webshop met een verhaal – het verhaal van James, dat op inspirerende wijze wordt onthuld.

iphone mobiel website
Iconen_RedWeb_V0_1

Help me uit de branding

Ben jij ook op zoek naar de juiste uitstraling voor jouw merk, een manier om jouw verhaal visueel te vertellen? Of wil je gewoon James' koffie proeven?

Corine Venderbos mask Kopje Hopkins met Corine

Help me uit de branding

Ben jij ook op zoek naar de juiste uitstraling voor jouw merk, een manier om jouw verhaal visueel te vertellen? Of wil je gewoon James' koffie proeven?

Corine Venderbos corine@redmatters.com
06 39 01 74 47 Corine Venderbos mask
giphy with tags: waving

Hallo!

Leuk dat je contact met ons wil. Hoe kunnen we je helpen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan