Terug

De Redmatters werkwijze: eerst een stapje terug

Pull back Car - Redmatters - Terug naar het hart workshop

Als kind speelde ik er graag mee: van die autootjes die je op hun wielen achteruit kunt trekken om ze vervolgens als een speer weg te laten schieten. Met volle vaart vooruit! De autootjes laten op eenvoudige wijze een belangrijk principe zien. Want of je het nou hebt over creatie, marketing of strategie: het begint altijd met teruggaan.

Deze blog is geschreven door Bert Wisniewski op 21 juni 2018

Terug naar wie je bent. Naar waarom je er bent. Naar het hart. Want daar ligt je kracht. Daar ligt het verhaal dat jou uniek maakt. Daar ligt je geloofwaardigheid en bestaansrecht. Best wel diepzinnige autootjes dus, en daarom noemen we dit proces het Pull Back Car Principle.

Wees jezelf, want dan ben je geloofwaardig. Ook als merk. In al die jaren van ons bestaan hebben we steeds het hart als startpunt genomen. Met onze effectieve methodes helpen we organisaties hun motivatie naar boven te halen. Want het verhaal dat jou uniek maakt, hoef je niet te bedenken of te ontwikkelen. Het is er al!

Niet soft

Terug naar het hart… Het klinkt misschien een beetje soft. Maar ik beloof je: dat is het niet. Want we gaan alleen terug naar het hart om vervolgens vooruit te kunnen. Full speed ahead, met focus op je doelen af en zo bouwen aan succes. Heel concreet en tastbaar. Maar wel vanuit de goede basis. Samen met organisaties vinden we het unieke verhaal, de motivatie, en geven we daar de juiste woorden en beelden aan.

Motivation first: dat geldt niet alleen voor de communicatie maar voor de totale organisatie. Wanneer alles – van beleid tot medewerkers, van strategie tot creatie – gericht is op het waarmaken van je motivatie, straal je dat uit. Die echtheid is waar de doelgroep warm van wordt. En dit durf ik wel te stellen: niet het product, maar het verhaal maakt hen fan.

Terug met FOX

Ook met FOX Verre reizen van ANWB gingen we terug naar het hart. Dat resulteerde in de corporate campagne ‘Reizen die verder gaan’.

Bekijk de case
FOX Verre Reizen van ANWB - Why-statement voor FOX

Een beetje mooier

Wat is dan het verhaal van Redmatters? Onze motivatie is het hart; niet voor niets verankerd in ons beeldmerk. Wij willen de wereld een beetje mooier maken. Heel letterlijk, omdat we er zoveel energie van krijgen om mooie dingen te creëren voor merken. Maar ook figuurlijk, omdat we veel voor goede doelen werken en een mooi percentage van onze winst weggeven. Bij Redmatters werken we altijd samen, omdat zo de mooiste creaties ontstaan. We houden elkaar scherp door ons steeds af te vragen hoe een creatie de wereld een beetje mooier heeft gemaakt.

Zo willen we dat ook graag bij onze klanten: de motivatie als het ware bewaken. Daar zijn we haast een beetje control freaks in. Niet om vervelend te doen, maar omdat we er gewoon zo in geloven dat een zuivere focus op het hart echt werkt. Natuurlijk met een hoop creatieve vrijheden, maar wel steeds weer terug. Want dan krijg jij bevlogenheid en krijgt je pull back car vleugels!

Iconen_RedWeb_V0_1

Samen spelen

Wat zijn de drijfveren in jouw organisatie? Samen met jou halen we het unieke verhaal boven tafel.

Corine Venderbos mask Corine vertelt

Samen spelen

Wat zijn de drijfveren in jouw organisatie? Samen met jou halen we het unieke verhaal boven tafel.

Corine Venderbos corine@redmatters.com
06 39 01 74 47 Corine Venderbos mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan