Terug

Wat te doen als alles anders is?

En toen werd het stil. De wereld ging op slot. Mensen bleven thuis. Consumentengedrag veranderde 180 graden. En marketeers? Die keken onzeker rond. Budgetten krompen en logistiek bleek veel onmogelijk. Opeens leken alle strakke plannen voor 2020 niet meer haalbaar. Waar was de doelgroep gebleven en de vraag der vragen rees: waar en waarom ben ik als merk relevant?

Deze blog is geschreven door Redmatters op 01 juli 2020

Eerlijk is eerlijk, ook wij moesten onszelf even achter onze oren krabben. Maar gelukkig ontdekten we dat deze crisis niet het einde betekende en wisten we ook dat bepaalde kennis conjunctuur overstijgend is. De plannen voor onze opdrachtgevers hebben we niet in de ijskast hoeven zetten. Wel moesten we schakelen, accenten verleggen en anticiperen op deze challenge in het voorjaar. We zagen ook dat échte verhalen, ook die van onze opdrachtgevers, nog steeds relevant en het waard zijn om verteld te worden. En dat hebben we gedaan. Sterker nog, sommige verhalen bleken online opeens nog veel succesvoller te zijn en stegen online campagnes tot grote hoogte. Dat succes wilden we delen! Niet alleen de resultaten, maar juist ook de tools om andere marketeers weer op gang te helpen. We proefden namelijk een ontzettende honger naar kennis. En juist in tijden van crisis is het goed om er extra voor elkaar te zijn, om de wereld op die manier te blijven voeden met liefde en positiviteit.

Handboek 'communicatie in crisistijd'. RM deelt kennis.

Handboek to the rescue

Koppen bij elkaar dus en aan de slag! Om alle mogelijkheden te benoemen en onze kennis en bewezen werkvormen te verzamelen en in te zetten in de veranderende wereld. Verschillende collega’s met elk hun eigen expertise deelden hun kennis. Teksten werden geschreven, visuals uitgedacht en ontworpen, we overlegden heel wat af en stap voor stap ontstond er een waardevol product. Samen de schouders eronder naast het werk voor klanten dat ook gewoon doorging om iets goeds en moois te creëren. Dat is wat we het liefste doen. Met dat product mensen bereiken die ermee geholpen zijn zodat we echt harten kunnen raken in deze gekke tijd. En toen het eenmaal af was, mocht het de wereld in: het handboek voor marketing en communicatie in crisistijd. Daarin de belangrijkste en praktische tips op de vier gebieden strategie, digital, media en design.

Via een online campagne hebben we het handboek gepromoot. Kanalen die we hiervoor inzetten waren Facebook, Instagram en het Google Network (Display, Search en G-mail). Ieder kanaal met zijn eigen doel: de één gericht op conversie, de ander meer op traffic en bereik. Het duurde niet lang voordat we doorhadden dat de vraag naar het handboek stevig aanwezig was. Tientallen handboeken werden dagelijks aangevraagd. We optimaliseerde de campagne waar nodig, testten veel doelgroepen en advertenties, en schaalden de best presterende advertenties op. Zo zorgde we voor een constante aanwas van nieuwe aanvragers van het handboek. In dit geval was ‘hoe meer hoe beter’ het uitgangspunt. We wilden zo veel mogelijk marketeers helpen met dit handboek.

Missie in uitvoering

Al snel zagen we dat onze inschatting van de behoefte in de markt juist was; honderden bedrijven, organisaties en stichtingen hebben het crisis handboek gedownload. En echt, daar werden wij dan weer heel blij van. Kennis delen is kracht. Samen sta je sterker. Samen ben je slimmer. We geloven daarin en we genoten ervan om zoveel organisaties te ondersteunen met onze kennis en inzichten in deze uitdagende tijden. Niet alleen interessant voor de ontvangers, het neveneffect was ook interessant. Laten we wel wezen. Want niet alleen deelden we onze kennis met de wereld die dat op dat moment nodig had, ook leerde die wereld Redmatters en ons verhaal nog meer kennen. Het is onze missie om de wereld mooier te maken door merken helpen geloofwaardig te zijn. Mensen kiezen namelijk vanuit het hart en maken keuzes op basis van emotie. Dat lukt als je harten raakt en harten raak je, wanneer je eerst je eigen hart laat zien; met je eigen en authentieke verhaal. Een basisprincipe in de werkwijze van Redmatters welke in crisistijd van onschatbare waarde is en zo nog meer glans krijgt. 

Nadat het eerste anker (het handboek) was uitgegooid, was het tijd voor de volgende stap. Al die organisaties nóg verder laden met tools en tips. Wij geloven namelijk dat je nooit teveel weg kunt geven. Wat volgde, waren nieuwsbrieven die elke expertise verder uitdiept. Nog meer informatie over het ontdekken van het unieke verhaal van je organisatie, de impact van design dat raakt, het belang van je online aanwezigheid en de kracht van een heldere customer journey om de juiste mensen te bereiken. De uitschrijvingen op de nieuwsbrieven waren nihil, waardoor we wisten dat we op de juiste weg zaten. En als kers op de taart, het neusje van de zalm, de krent in de pap, klap op de vuurpijl, boden we een gratis spar-sessie aan met onze experts. Want erover lezen, is nog steeds iets anders dan een probleem aanpakken of oplossen. Ook hiervoor willen we beschikbaar zijn.

Bedankt

Bedankt marketeers! We vinden het een voorrecht om in deze tijden op onze eigen manier bij te mogen dragen. Aan het verhelderen van het zicht, om handvatten te bieden mee te bewegen in deze nieuwe wereld en daardoor aan de Nederlandse economie. In deze tijden, maar natuurlijk doen we dat ook zodra de wereld weer op volle toeren draait en we juist weer scherpe keuzes moeten maken omdat de mogelijkheden te over zijn! 

Nieuwsgierig geworden en heb je het handboek nog niet gedownload? Ontdek ‘m hier. Of vraag meteen die spar-sessie aan waarin we graag met jou meedenken over de uitdagingen in jouw organisatie. We delen onze kennis graag en hopelijk geeft het nét dat nodige zetje in de rug om met jouw verhaal de harten van je doelgroep te raken!

Iconen_RedWeb_V0_1

Een campagne die raakt

Op zoek naar een manier om op een unieke manier te zorgen voor impact bij jouw doelgroep? We denken graag mee hoe we samen de harten van jouw doelgroep kunnen raken!

Corine Venderbos mask Vraag 't Corine

Een campagne die raakt

Op zoek naar een manier om op een unieke manier te zorgen voor impact bij jouw doelgroep? We denken graag mee hoe we samen de harten van jouw doelgroep kunnen raken!

Corine Venderbos corine@redmatters.com
06 39 01 74 47 Corine Venderbos mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan