fbpx
Terug

Wat is een effectieve online banner?

“Met die ene online banner had ik mezelf te pakken. Hij verscheen telkens als ik online was, omdat ik zelf tot de doelgroep behoor die we samen met de klant hadden bepaald”, vertelt collega Remko grijnzend. Hij vindt het best leuk trouwens. Het laat vooral zien dat hij zijn werk goed heeft gedaan en dat is natuurlijk altijd fijn om te merken.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 05 augustus 2021

Wat is een effectieve online banner?

1) als het bij de juiste doelgroep op het scherm verschijnt
2) én de aandacht trekt,
3) mét de juiste boodschap
4) én triggert om erop te klikken.

1. Bij de juiste doelgroep

Wie wil je bereiken en waarom is je product interessant voor die doelgroep? Misschien los je een probleem op voor ze, maak je hun leven gemakkelijker of geef je ze een manier om betrokken te zijn bij een maatschappelijke kwestie. Als Redmatters vinden we het dan leuk om je een beetje uit te dagen: voor wie zou dit nog meer interessant kunnen zijn? Met onze uitgebreide ervaring kunnen we in onverwachte richtingen aanknopingspunten vinden voor nieuwe doelgroepen.

Na het bepalen van die juiste doelgroepen kunnen we nauwkeurig gaan inregelen dat de aandacht van juist die groepen wordt getrokken en dat zij goed gaan reageren.

2. Aandacht trekken

Aandacht trekken doe je door een pakkende kop, slim gebruik van kleuren, eventueel bewegend beeld, zoals een filmpje of foto’s die in- of uitzoomen en natuurlijk duidelijke knoppen waar je op kunt klikken.

Op je beeldscherm is het druk met veel verschillende schermen, knoppen, kleuren en grote letters. Om daarbinnen op te vallen, kiezen wij vaak voor een rustige online banner, zodat we eruit springen qua duidelijkheid met één duidelijke kop. Eventueel een animatie of bijvoorbeeld foto’s die in- of uitzoomen – dat hangt uiteraard af van wat de klant wil bereiken en van het beschikbare budget.

online banner

3. De juiste boodschap

De opzet van een online banner is afhankelijk van het doel dat je ermee wilt behalen. Is je banner vooral bedoeld om de naamsbekendheid te vergroten? Dan laten we onderdelen zien van de brand story: wie ben jij? De call-to-action is dan vooral een uitnodiging om meer te ontdekken over het bedrijf of de organisatie.

Is het doel van de campagne gericht op sales van producten of diensten? Dan wil je zo min mogelijk afleiding. Dat betekent soms de keuze voor juist geen bewegende online banners, weinig tekst en de call to action duidelijk in beeld.

4. Trigger om te klikken

Je hebt in ieder geval een duidelijke knop en een duidelijke call-to-action nodig: wat moeten ze doen en waar moeten ze klikken? Ook het woord ‘gratis’ blijft een goede manier om mensen kennis met je te laten maken.

Maar het allerbelangrijkste blijft toch het ‘harten raken’.

Iets kan nog honderd keer gratis zijn, als het je niet interesseert, scroll je toch verder!

Dus die ene online banner moet precies raak zijn. Pas dan is de stap naar klikken op de banner snel gemaakt.

Dus: valt de banner op bij de juiste persoon en is het duidelijk en aantrekkelijk om erop te klikken? Bingo! En zo zit onze collega Remko nu dus de hele tijd naar zijn eigen banner te kijken 😊

Ook op zoek naar effectieve online banner-sets? Wij zetten graag onze kennis en expertise in om jouw verhaal effectief te vertalen in online banners. Remko of Corine helpt je graag verder!

Corine Venderbos mask Neem contact op

Ook op zoek naar effectieve online banner-sets? Wij zetten graag onze kennis en expertise in om jouw verhaal effectief te vertalen in online banners. Remko of Corine helpt je graag verder!

Corine Venderbos corine@redmatters.com
06 39 01 74 47 Corine Venderbos mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan