Terug

Vuurwerkactie: ‘Straat schoon, ontvang je loon!’

Na een prachtig uitzicht om middernacht is de ravage bij daglicht pas goed te zien: het vuurwerkafval. Op 1 januari liggen de straten bezaaid met rotjes, vuurpijlen en andere niet te identificeren knal-objecten. En ieder jaar is het weer een kostbare klus om de straten schoon te krijgen. We roepen daarom alle gemeenten op om zich aan te sluiten bij de campagne ‘Straat schoon, ontvang je loon!’.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 08 november 2018.

Handen uit de mouwen

Het idee is simpel: zet de inwoners van je gemeente aan het werk om de straten schoon te krijgen en beloon ze hiervoor! Het superhelden-imago dat we ontwikkelden, blijkt effectief: vooral jongeren maken er een sport van en leveren elk jaar een fortuin aan afval in bij de gezellige inzamellocaties, waar ze hun welverdiende zakcentje meteen in ontvangst kunnen nemen. Binnen de gemeente zorgt het voor een enorme betrokkenheid en een positief begin van het nieuwe jaar. Daarnaast bespaar je als gemeente ook nog op schoonmaakkosten.

Succes in Harderwijk

Nadat we in opdracht van gemeente Zeewolde het idee hadden uitgewerkt en uitgevoerd binnen Zeewolde, werd de actie ook in Harderwijk gehouden. In gemeente Harderwijk is deze campagne elk jaar weer een succes. Op 2 januari is het centrale verzamelpunt een bruisende ontmoetingsplaats voor deelnemers en zijn de straten een stuk schoner dan in de jaren vóór de campagne. Een opgeruimde start van het nieuwe jaar! Hieronder zie je de resultaten van de jaarwisseling 2017-2018.

‘Straat schoon, ontvang je loon’ in meerdere gemeenten

Inmiddels wordt dit concept binnen meerdere gemeenten uitgerold. Ook dit jaar mogen wij voor de gemeente Zeewolde een nieuwe actie opzetten.

Vuurwerk actie - straat schoon, ontvang je loon
Iconen_RedWeb_V0_1

Opgeruimd staat netjes

De opruimactie wordt in meerdere gemeenten uitgevoerd. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw gemeente?

Patrick van Dusschoten mask Vraag het Patrick

Opgeruimd staat netjes

De opruimactie wordt in meerdere gemeenten uitgevoerd. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw gemeente?

Patrick van Dusschoten patrick@redmatters.com
06 38 14 80 58 Patrick van Dusschoten mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan