Terug

Vijf vragen aan KNGF

KNGF

Merken en organisaties raken harten met Redmatters als creatieve partner. Maar wie zijn die organisaties en merken met wie we samenwerken. En wat drijft hen? In onze rubriek ‘Het hart van’ stellen we telkens een klant aan je voor aan de hand van vijf vragen. Vandaag aan het woord: KNGF!Deze blog is geschreven door Redmatters op 26 maart 2021

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

RM_5vragenaanKNGF_Profielfoto mask

Babette Langbroek, senior communicatieadviseur

KNGF staat voor Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Het is dé beroepsvereniging van en voor fysiotherapeuten in Nederland. Voor ruim 18.500 aangesloten fysiotherapeuten bevorderen ze de kwaliteit van het vak en behartigen ze hun sociaaleconomische en maatschappelijke belangen. We interviewen Babette Langbroek, senior communicatieadviseur bij deze organisatie.  

Welke droom heb je voor KNGF?Mijn droom is dat we eenheid in de fysiotherapie bewerkstelligen. Dat fysiotherapeuten kunnen samenwerken met hun beroepsgroep en hun patiënten optimaal kunnen helpen. Zonder dat ze gehinderd worden door lastige administratieve zaken en dergelijke. Kortom: fysiotherapeuten verbinden en ontlasten. Die eenheid bereiken we door er gezamenlijk hard aan te werken. Ondanks alle verschillen hebben we namelijk allemaal hetzelfde doel: goede uitvoering geven aan het vak fysiotherapie en daarmee – vanuit beweging – mensen helpen om gezond te worden en te blijven. Hoe raakt KNGF het hart van de doelgroep?Door middel van heldere communicatie. Vertellen wat we doen en waarom we het doen. Vooral dat eerste is van groot belang. Een goed voorbeeld: vanuit de zorgverzekeraars worden al 12 jaar de tarieven van fysiotherapeuten niet of nauwelijks verhoogd. Terwijl het leven voor de fysiotherapeut natuurlijk ook gewoon duurder wordt. Daarover is KNGF voortdurend in gesprek met het ministerie, de zorgverzekeraars en de zorgautoriteiten. Dat moeten we laten zien aan onze doelgroep, vertellen wat we voor ze doen zodat ze zich betrokken voelen bij de werkzaamheden die we voor ze uitvoeren. 

Neem de huidige situatie rondom corona. Dagelijks communiceren we naar onze leden wat we aan het regelen of uitzoeken zijn. De communicatie vanuit de overheid is namelijk niet altijd even helder. Want wat wordt er nu eigenlijk gezegd? Hoe zit het bijvoorbeeld met behandel- en groepsruimtes? Wij hebben dat voor hen uitgezocht. Daar kregen we super goede reacties op. Op deze manier laten we zien dat we fysiotherapeuten echt kunnen helpen, zodat zij hun werk goed kunnen blijven doen en hun patiënten goede fysiotherapie blijven ontvangen. Kijk, dan heb je als vereniging toegevoegde waarde.

Wie is jouw voorbeeld op professioneel vlak en/of wie vind je inspirerend vandaag de dag?

Als tekstschrijver ben ik enorm geïnspireerd door Sylvia Witteman, een fantastische columniste. Door haar ben ik (meer) gaan schrijven. Ik vind haar vooral leuk omdat ze haar mening niet onder stoelen of banken steekt, maar dat met een luchtige twist doet. Arjan Lubach is er ook zo een. Die kan een zwaar onderwerp met humor en toch kraakhelder overbrengen. Ik probeer dat bij het KNGF ook. Sommige onderwerpen zijn nu eenmaal wat zwaar of taai, maar met goede communicatie krijg je het wel over de bühne. 

Hoe maakt KNGF de wereld mooier?Het zijn vooral de fysiotherapeuten die de wereld mooier maken. Zij helpen mensen middels beweging gezonder te blijven. Wij van het KNGF ondersteunen hen daarin door te zorgen voor meer verbinding zodat zij hun werk beter kunnen doen.

Wat zijn de leukste reacties die je hebt gekregen op projecten die je met Redmatters hebt mogen doen?

Met Redmatters hebben we onder meer de fotografie voor onze website opgepakt, dat is een mooi voorbeeld. Daar zijn we superblij mee. Van één van de modellen waar ik nog contact mee heb, hoorde ik dat ze vanuit haar opleiding en allerlei andere hoeken tal van reacties heeft gekregen over hoe mooi men die foto’s vindt. Verder hebben we nog een paar prachtige projecten in de steigers staan die we in 2021 gaan uitrollen. Intern zijn daar al superpositieve reacties op gekomen. Voorheen werkten we met meerdere partijen, maar door de samenwerking met Redmatters is er veel meer eenheid ontstaan in wat we maken. Jullie kennen ons en weten wat we bedoelen. Zo weten we zeker dat we een mooie heldere lijn in al onze uitingen krijgen!  

 

Bedankt Babette!

Iconen_RedWeb_V0_1

Samen harten raken?

Benieuwd hoe we het hart van jouw doelgroep kunnen raken? Laten we eens sparren!

Bert Wisniewski mask Plan een meeting met Bert

Samen harten raken?

Benieuwd hoe we het hart van jouw doelgroep kunnen raken? Laten we eens sparren!

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan