fbpx
Terug

Vacature: Marketeer

Vacature Online marketeer

Om onze geweldige opdrachtgevers de zorg te bieden die ze verdienen, zijn wij op zoek naar een marketeer, een bevlogen teamplayer. Iemand die ervaring heeft binnen het brede speelveld van marketing communicatie waarin expertises, organisatiedoelen en doelgroepen samenkomen.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 08 augustus 2021

Functieomschrijving Marketeer

Voor ons groeiende team zijn we op zoek naar een marketeer die de juiste doelgroep voor onze klanten weet te bereiken en te binden, om zo onze klanten succesvoller te maken.

Samen met het groeiende (online) marketingteam van Redmatters voer je de taken uit die gericht zijn op het promoten van een merk, product, dienst, of organisatie.

Als marketeer binnen Redmatters analyseer je de wensen en behoeften van (potentiële) klanten en stem je hier het aanbod (producten en/of diensten) op af. En als marketeer binnen Redmatters kom je proactief met advies, denk je mee en ontwikkel je een plan om doelen te behalen en zo klanten succesvoller te maken. Dit alles vanuit de visie dat de mens kiest op basis van emotie. 

Het aanbod wordt via verschillende marketingactiviteiten (zoals reclamecampagnes) onder de aandacht van (potentiële) klanten gebracht. Het uiteindelijke doel is om producten of diensten van de organisatie te verkopen. 

De marketeer geeft leiding binnen de marketing trajecten mede de Redmatters workshops en trainingen bij opdrachtgevers. 

Om dit op hoog niveau te kunnen doen, bieden we een prettige en mensgerichte werkomgeving voor onze collega’s. Naast hard werken hoort ook het plezier. Dat we dit belangrijk vinden laten we zien in onze goede secundaire arbeidsvoorwaarden, leuke uitjes, en focus op het welzijn van de mensen.

Een aantal taken op een rijtje:

 • Ontwikkelen, implementeren en evalueren van het marketingplan, onder andere door middel van het uitvoeren van analyse
 • Bepalen van de marketingstrategie op basis van het centrale probleem en de analyse uit het marketingplan
 • Zorgen voor meetbaarheid van marketingactiviteiten om de balans in budgetverdeling vast te stellen en eventueel bij te stellen
 • Actief volgen van trends en ontwikkelingen in de markt om snel te kunnen inspelen op (toekomstige) veranderingen
 • Positioneren van merken op basis van emotion driven marketing
 • Analyse maken van hoe merken werken en daar verbeteringen in aanbrengen
 • Het schrijven van harten rakende brand stories
 • Opzetten van campagneplan, zowel online en offline
 • Motiveren en enthousiasmeren van stakeholders door het presenteren van nieuwe concepten, strategieën en ontwikkelingen
Vacature Online marketeer

Een stukje over Redmatters

De mens kiest vanuit het hart en maakt keuzes op basis van emotie. Merken en organisaties raken harten met Redmatters als creatieve partner. Zo maken we de wereld mooier. Elk merk en elke organisatie heeft een verhaal te vertellen. Onze kracht is dat we dit verhaal door samenwerking op tafel krijgen en kunnen vertalen naar creaties met impact.

De online en offline mogelijkheden zijn eindeloos bij Redmatters, maar staan nooit op zichzelf en hebben één gezamenlijk doel: de doelgroep meenemen in het verhaal. Het op creatieve wijze communiceren van geloofwaardige en unieke waarden brengt de doelgroep namelijk in beweging en maakt ze tot fans.

Redmatters is een full service creatief marketingbureau met in-house expertises op vlak van marketing, digital en design. We bieden een breed pakket aan diensten en voorbeelden van ons werk vind je bij cases.

Wat we verwachten

Jij hebt een afgeronde hbo opleiding op zak richting: commerciële economie, bedrijfskunde en/of marketing. Of aantoonbaar hbo denk en werkniveau. En je hebt minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan.

Je bent creatief, communicatief sterk en resultaatgericht. Je gaat  gestructureerd en georganiseerd te werk. Je bent analytisch en strategische waarbij je data gedreven te werk gaat. En bovenal: Je bent een echte teamplayer.

Wij bieden

 • Uitdagende opdrachten voor de leukste opdrachtgevers
 • Een inspirerend, divers en op elkaar gericht team
 • Ruimte en ondersteuning voor ambities
 • Open organisatie waarbinnen je mee kunt denken
 • Parttime functie (16-24 uur)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Leuke teamuitjes en activiteiten
 • Twee prachtige en inspirerende werklocaties: in Zeewolde (hoofdkantoor) en Amsterdam

En nu?

Spreekt dit alles jou aan? Dan ontvangen we ontzettend graag jouw sollicitatie. Pas jij naar ons idee ook goed in het geschetste profiel? Dan ontvang je een uitnodiging voor een eerste kennismakingsgesprek. Wij zorgen voor koffie/thee/fris, koekjes en goede vragen. Jij voor de antwoorden en voorbeelden van je beste ervaringen. Heb je vragen voor ons? Stel ze gerust.

Na het eerste gesprek willen we komen tot twee kanshebbers. Als je één van hen bent, zullen we je vragen om een middag of ochtend met ons mee te draaien in het team. Vooraf zul je een briefing ontvangen, zodat je weet wat je kunt doen tijdens dit dagdeel. Daarna volgt de keuze en hopelijk word jij dan onze nieuwe collega!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan