Terug

Thank god it’s monday – Invloed van geluk op de werkvloer

Ben je ook zo blij dat je werk hebt? Ik wel. Hoe fijn is het dat voor veel beroepen de werkzaamheden online opgepakt kunnen worden en dat we door kunnen gaan met ons dagelijks werk. Toch kunnen de dagen soms lang duren, of komen de muren op je af. Dat is niet alleen nu zo; ook als het geen crisis is kun je in een sleur raken op de werkvloer. Hoe je dat voorkomt? Maak het werkgeluk van iedereen in je organisatie tot een hoge prioriteit!

Deze blog is geschreven door Rosanne Stuivenberg op 13 mei 2020

Why tell me why

Oke, werkgeluk dus. Waarom is dat zo belangrijk, iedereen kan toch gewoon zijn werk doen? Naast dat het tof is als iedereen blij is en dat het goed is voor de sfeer, zijn er ook concrete voordelen van het stimuleren van werkgeluk. Volgens het onderzoek van Simon-Thomas *  zijn gelukkige mensen op de werkvloer namelijk:

 • Gezonder
 • Creatiever (ohyeah) 
 • Meer betrokken bij je organisatie 
 • Behulpzamer 
 • Bereid om meer te doen dan wat er in hun functieomschrijving staat 
 • Een steun voor collega’s in moeilijke tijden

And the list goes on. Wat ik ook een mooi gegeven vond uit het onderzoek van Simon-Thomas, was dat er in organisaties waar het werkgeluk hoog is, werknemers beter in staat zijn tegenslagen op te vangen. Er is minder stress en ze kunnen zich beter herpakken. Kwaliteiten die in deze tijd, maar ook daarbuiten heel belangrijk zijn voor je organisatie. 

Feestje bij Redmatters

How tell me how

Nu je natuurlijk helemaal overtuigd bent van het stimuleren van werknemersgeluk, vraag je je misschien af: maar Redmatters, hoe doen jullie dat zelf dan? Ik dacht dat je het nooit zou vragen. Geluk bevorderen hoeft hem niet alleen in groteske dingen te zitten. Natuurlijk hebben we één keer per jaar een awesome teamuitje met alles erop en eraan. Of een feest voor alle medewerkers + gezin. Of hebben we een keer yoga op de werkvloer gedaan. Dat is allemaal supervet. Maar geluk kan hem ook in hele kleine dingetjes zitten. Zo hadden we een keer een complimentendag waar iedereen voor elkaar kaartjes met complimentjes schreef, deden we vorig jaar mee aan de nationale wandel-naar-je-werk dag en regelt iemand die jarig is geweest altijd een cadeautje voor de volgende jarige. Dit zijn allemaal kleine dingen, die ook niet veel geld hoeven te kosten, die zorgen dat werken echt een feestje is en blijft.

Yoga op de werkvloer - gelukkig werken

How ‘bout now

Nu we allemaal thuis zitten, moeten we (nog) iets creatiever omgaan met het stimuleren van geluk. Daarom een paar ideetjes van ons voor jou, hoe wij het aanpakken of wat je nog meer zou kunnen doen:

 • Breng je werknemers een thuiswerkpakketje en maak een praatje
 • Bel elkaar eens niet voor werk, maar om te vragen hoe het gaat 
 • Organiseer challenges voor thuis en loof leuke prijsjes uit voor de winnaars
 • Doe op vrijdagmiddag een pubquiz en organiseer ze om de beurt (wil je weten hoe je dat praktisch kunt aanpakken, slide in onze instagram DM voor tips)
 • Neem de tijd om af en toe online koffie te drinken en te ouwehoeren over je weekend 

Zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken. Het belangrijkste is: zorg dat het geluk je aandacht heeft als organisatie en kijk naar wat je medewerkers nodig hebben. Want met kleine acties, kun je veel harten raken.  

*https://greatergood.berkeley.edu/article/item/the_four_keys_to_happiness_at_work

Thuiswerkpakketjes - geluk op de werkvloer
Iconen_RedWeb_V0_1

Get lucky

Hoe zorg jij voor geluk op de (digitale) werkvloer? We wisselen graag met je van gedachten!

Rosanne Stuivenberg mask Vertel de gouden tip

Get lucky

Hoe zorg jij voor geluk op de (digitale) werkvloer? We wisselen graag met je van gedachten!

Rosanne Stuivenberg rosanne@redmatters.com
06 27 49 61 85 Rosanne Stuivenberg mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan