Terug

Rewind 2019

Met het nieuwe jaar steeds dichterbij is het logisch dat je vooruit gaat kijken. Maar vergeet niet om ook eens achterom te kijken. Achterom naar de behaalde resultaten, naar de gemaakte fouten, naar de leermomenten en naar de mooie successen. Kijk je met ons mee?

Deze blog is geschreven door Redmatters op 17 december 2019.

Het is half december, dus grote kans dat je het al minstens één keer hebt gehad over je goede voornemens voor 2020. ‘Doelen bepalen’ noemen ze dat in business-taal. Maar net als het inspirationele terugtrek autootje kun je pas echt goed vooruit kijken als je eerst een stapje terug zet. Oftewel: tijd om te kijken wat 2019 ons gebracht heeft.

Een zenuwslopend begin

We beginnen de rewind in Utrecht, bij de Jaarbeurs. Als onderdeel van een campagne voor FOX Verre Reizen van ANWB creëerden we een handgemaakt spiraalspel voor op de vakantiebeurs; zo’n koperen buis waar je met een haakje omheen moet zonder de buis aan te raken. Het was een leuke binnenkomer voor bezoekers van de beurs. Extra leuk voor de snelste speler; die begon het jaar met een gratis vakantie van FOX.

Een Zee(wolde) vol kansen

Even langs huis; onze thuishaven Zeewolde is een jong dorp vol met toffe ondernemingen. Een aantal van deze bedrijven kregen een plekje in het nieuwe Zeewolde Zakelijk magazine. We ontwierpen het magazine, verzorgden de opmaak, fotografie, tekst en handgemaakte illustraties. Een totaalplaatje waar we aan ‘t eind van het jaar trots op terugkijken.

The journey continued

2019 bracht ons vervolgens bij Synadia. Samen met deze nieuwe opdrachtgever deden we een stapje terug naar het hart. We ontdekten de why van de organisatie: het startschot van een mooie samenwerking, met een restyle van het beeldmerk, een passend communicatieconcept en een moderne huisstijl. De geïllustreerde versie van het Synadia verhaal vertaalt de uiteindelijke harteklop; ‘we are the new explorers’.

Vergeet niet om uit te checken

Volgende halte: Breda! Dit keer niet voor een samenwerking met een mooie organisatie, maar om twee dagen te genieten met ons eigen team. Het was tijd voor het bedrijfsuitje, waarin Breda onveilig werd gemaakt door de Hartenrakers. De Brabantse kroeg om 4 uur ‘s morgens is teambuilding at its finest.

Zon, zee en strand

Vanuit Breda gaan we door naar IJmuiden. We zijn van begin tot eind betrokken bij het innovatieve project Rauwe Duinen; van veldonderzoek tot tekentafel, van totaalconcept tot logo design, en van merkconcept tot next level website. Heerlijk uitwaaien.

Afsluiting van de zomer

Een Redmatters traditie die we jaarlijks in stand houden is het familiefeest. Eén keer per jaar organiseren we een tuinfeest en mag de aanhang een kijkje nemen achter de spreekwoordelijke schermen van de studio.  De kids vermaakten zich op het springkussen en keken een film terwijl de volwassenen slap ouwehoerden onder het genot van culinaire hoogstandjes en de nodige drankjes. Na het eten speelden we een paar potjes Kubb en zaten we tot in de kleine uurtjes bij het kampvuur.

Op zoek naar nieuwe werknemers

Voor Kindergarden creëerden we in het najaar een gloednieuwe wervingscampagne, met een veel te schattige shoot aan de basis van de commercial video. De campagne, inclusief video, ging in september live en loopt nog steeds. Ben jij die nieuwe rockster of comedian? Solliciteren kan nog steeds!

Wij zijn Hartenrakers

En toen. Toen was eindelijk het moment daar. De campagne over onze eigen why mochten we wereldkundig maken: Hartenrakers. Eind september laadden we onze wapens en waren we zelf onderwerp van een fotoshoot waarin SetVexy supervette campagnebeelden voor ons schoot. Deel 1 van de campagne heb je inmiddels al kunnen bewonderen, maar stay tuned; deel 2 komt eraan…

Prachtig werk, prachtige klant

Voor Sprank, een prachtige organisatie waar we al lange tijd met veel plezier voor werken, ontwikkelden we een gloednieuwe website. De website was een mooie mijlpaal in het totaalplaatje van terug naar het hart, een nieuwe identiteit, communicatieconcept en de uitwerking daarvan in allerlei middelen zoals het jaarverslag en het magazine Sprankel.

Lekker timmeren

We timmeren hard aan de weg! Ons team groeit, Hartenrakers is live en we krijgen nog steeds toffe reacties binnen. Dat ‘timmeren’ is zowel figuurlijk als (soort van) letterlijk, want in oktober openden we de deuren van ons nieuwe kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. Een paar ritjes in de Mini, gestekte plantjes en volle liften later zijn we gesetteld op deze prachtige locatie. Al eens op de koffie geweest? Je bent van harte welkom!

Reclamebureau Amsterdam

Website van het (vierde) Jaar

Feest! De website van Unique, waar wij het UX- en UI-design voor hebben gemaakt, won in november voor de vierde keer de Emerce Website van het Jaar-award in de categorie Carrière. Een prachtige bevestiging van wat we doen, dus Trots met de hoofdletter T!

Award voor website van het jaar voor ons digital team

Het einde is in zicht

Het is december en het jaar is bijna voorbij. We willen iedereen bedanken met wie we dit jaar mochten samenwerken, sparren, nerfgunnen en creëren. Geniet van de feestdagen en neem zelf ook eens een kijkje terug naar 2019. Wat was jouw favoriete moment?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan