Terugblik Recap 2020

Header - horizon webinar

2020: een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. En Redmatters zeker niet: nieuwe klanten, campagnes, websites, magazines, designs, strategieën, handboeken en collega’s op afstand: tijd om terug te blikken op een bijzonder, innovatief en impactvol jaar!

Blije klanten

Samen sterker

Opgeteld

De resultaten

Iedereen houdt van cijfertjes, toch? We hebben ook in 2020 weer samen met onze partners bergen verzet en harten geraakt. Opgeteld komen daar prachtige resultaten uitrollen.

 • icon-socialmedia
  24 online marketing campagnes
  Ruim 48 miljoen weergaven
 • icon-website
  20 websites
  Ruim een miljoen bezoekers
 • icon-terugnaarhethart
  19 nieuwe klanten
  Welcome to the team!
 • icon-magazine
  21 magazines gecreëerd
  Meer dan een miljoen mensen bereikt
 • 3 handboeken gecreëerd en vermarkt
  Ruim 2.500 keer gedownload
 • 4 miljoen (video)calls
  Of iets in die richting 😉

Tijdlijn

Het liefst laten we alles zien, maar dan zijn we nog wel even bezig. Daarom pakken we een korte selectie uit al het goeds dat 2020 te bieden had: de tofste projecten en mooiste herinneringen van afgelopen jaar.

Strategie

Terug naar de kern met Pillows Hotels

Wat is de unieke motivatie van Pillows Hotels en welke kernemotie past bij het merk? Het antwoord op deze vragen hebben we verwoord in een brand story en vervolgens doorvertaald in een concept en middelen. Zien wat we met Pillows hebben gemaakt en bereikt?

Bekijk de blog

website - The Power Community
Digital

Website voor The Power Community

Een krachtige website voor een net zo krachtig merk: we maakten een gloednieuwe website voor The Power Community. Hoe giet je verschillende soorten content in een logische structuur en een sterk, herkenbaar design? En hoe zorg je dat deze aspecten bijdragen aan je organisatiedoelen?

Bekijk de blog

Design

Ontdekkingstocht voor Staatsbosbeheer

Samen met Staatsbosbeheer haalden we de natuur een stukje dichterbij. ‘Volg de vos’ is een geïllustreerde ontdekkingstocht waarmee basisschoolkinderen spelenderwijs meer leren over de vos. Benieuwd hoe dat eruit zag?

Bekijk de blog

Partners

Nieuwe samenwerkingen

We verwelkomen dit jaar 19 nieuwe klanten als lid van de hartenrakers, waaronder SKOR, Pillows, OTG Energy en vele anderen 🎉 Een paar klanten mogen we binnenkort pas bekend maken, dus houd onze socials in de gaten!

Volg ons op LinkedIn

Teamuitje

Teamuitje Utrecht

Voor het lustrum-jubileum van maar liefst vier collega’s zijn we begin dit jaar twee dagen naar Utrecht geweest. Want 5 jaar in dienst moet gevierd worden. We trapten de avond af met een heerlijk diner, zetten de avond voort in de jeux de boule bar en eindigden met z’n allen in de kroeg. Deze terugblik is bijna onwerkelijk op dit moment, maar de foto’s geven een mooie herinnering van hoe het hopelijk weer snel is. Ook even meegenieten van deze momenten?

Bekijk de foto’s

Campagne

Gezocht: pedagogisch medewerker voor Kindergarden

Het afgelopen jaar gingen we op zoek naar pedagogisch medewerkers voor Kindergarden. In een online wervingscampagne, met een opvallende campagnevideo, zochten we enthousiaste kandidaten voor alle openstaande functies. Het resultaat mocht er zijn: voor zowel Q1, Q2 en Q3 presteerden we ruim boven target. Een mooi resultaat op een krachtige samenwerking tussen Kindergarden en Redmatters! Benieuwd hoe de campagne is opgezet?

Bekijk de blog

Design

Branding en campagne voor BookThat

Hoe maak je van een scale-up vol ambitie een impactvol merk? Met BookThat bewandelden we de weg naar dat doel, via onder andere een why statement, een bijpassende brand identity, een campagne(concept) en de uitrol via een online campagne. Benieuwd naar deze journey?

Bekijk de case

Digital

Website voor Stichting Bootvluchteling

Stichting Bootvluchteling biedt (nood)hulp aan mensen op de vlucht aan de randen van Europa. De website is ontzettend belangrijk voor het werven van vrijwilligers en donateurs. We zijn blij dat we ons steentje konden bijdragen met een nieuwe, doelgerichte website.

Naar de website

Kennis

Handboeken, mailings, blogs, social en webinars

Kennis delen; we deden het in 2020 meer dan ooit. In een jaar waarin alles anders was dan ‘normaal’, speelden we met het delen van kennis in op de vragen die we zagen in de markt. We ontwikkelden onder andere drie praktische en inspirerende handboeken (download ze hier!), plaatsten meer dan 35 blogs, waren actiever dan ooit op social en spraken op webinars. Dat kennis delen bevalt ons wel. Profiteer je mee in 2021?

Volg ons op Instagram

Design

De Bode van het Leger des Heils

De collecte Bode is altijd een feestje om te maken, maar sinds dit jaar nog nét een beetje extra. Met de nieuwe Bode van het Leger des Heils kwam namelijk een uitdaging: de collectekrant gaat vanaf nu mee met het Kans-magazine dat donateurs van de stichting ontvangen. We dachten mee over een oplossing en vingen daarmee heel veel vliegen in één klap; een uniek formaat, een nieuw design en een hoop nieuwe lezers erbij! Meer weten over onze samenwerking met het Leger des Heils?

Bekijk de case

Campagne

Zip Your Lip voor World Vision

Voor World Vision zetten we jongeren en hun docenten in actie met de ‘Zip Your Lip’ campagne. We maakten beelden, zetten een (online) campagne op en creëerden een fysieke inspiratiebox voor docenten. De boodschap was duidelijk: 24 uur niet eten voor kinderen in armoede. Durf jij het aan?

Meer over design

Team

Collega’s op afstand

Het zal je niet ontgaan zijn dat we dit jaar iets meer thuis hebben gewerkt dan we normaal zouden doen, net als een groot deel van Nederland. Dat betekent (nog) creatiever omgaan met teambuilding en actiever je collega’s opzoeken op een andere manier. De afgelopen maanden deden we allemaal mee met de collega-bingokaart, belden we elkaar de oren van de kop, hielden we pub quizzes, gingen we mindful met elkaar wandelen en kregen we lieve thuiswerkpakketjes om de pijn een beetje te verzachten. Ook lid worden van ons team? We zoeken nog een graphic designer!

Bekijk de vacature

Blijf ons volgen

Ook voor 2021 hebben we weer mooie plannen. Blijf je ons volgen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan