fbpx
Terug

Raak het hart van de doelgroep met een sterk merkverhaal

Wat is een merkverhaal? Hoe gebruik je een merkverhaal? En hoe zorg je ervoor dat jouw merkverhaal écht raakt. Je leest het in onderstaand blog.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 16 februari 2021

Wat is een merkverhaal?

Een merkverhaal, ook bekend als brandstory, is het unieke verhaal van jouw organisatie. Dit verhaal is uniek en onderscheid je van andere organisaties. Een belangrijk onderdeel van het merkverhaal is emotie. De mens kiest namelijk vanuit het hart en maakt keuzes op basis van emotie. Een eerste keuze maak je sneller op basis van gevoel dan op basis van rationele argumenten. Als een merk zichzelf is en vanuit een passende kernemotie communiceert, maakt dat je aantrekkelijk en geloofwaardig. Als er een sterk merkverhaal staat, is dit de basis voor alle communicatie richting je doelgroep toe. 

Hoe gebruik je een merkverhaal?

Een merkverhaal bestaat dus uit de unieke motivatie van een merk en de kernemotie die hierbij past. Het is belangrijk dat deze kernemotie terugkomt in alle communicatie van een merk. Waarom? Omdat op deze manier het merk eenduidig wordt geladen, wat betekent dat je doelgroep een helder en consistent beeld van je merk zal krijgen. 

Een belangrijke vraag die beantwoord wordt in je merkverhaal is: “Wat maakt jouw merk uniek, en waarom doe je wat je doet?” 

Dus motivation first: dat geldt niet alleen voor de communicatie maar voor de totale organisatie. Wanneer alles – van beleid tot medewerkers, van strategie tot creatie – gericht is op het waarmaken van je motivatie, straal je dat uit. Die authenticiteit is waar de doelgroep warm van wordt. Daar worden harten geraakt.

Hoe dat er in de praktijk uit ziet? Voor Pillows creëerde we onder andere een nieuw merkverhaal. Lees hier het hele blog! 

Start with why - Simon Sinek

Een merkverhaal dat raakt

Wat wij het liefst doen? Samen met organisaties dat unieke verhaal vinden en daar de juiste woorden aan geven. We schrijven en presenteren het verhaal aan de hand van de input vanuit de organisatie. Dit hele proces omschrijven we als ‘naar het hart van je organisatie’. Mensen hebben de neiging om in hun enthousiasme direct uit de startblokken te vliegen. Maar wij hebben de ervaring dat het essentieel is om eerst naar het hart van je organisatie te kijken: wat maakt jullie uniek en wat is de unieke motivatie? Waar komen jullie elke dag je bed voor uit? Met dit als startpunt maken we merken succesvol en zal de doelgroep écht aangesproken en geraakt worden door jouw merk.

Iconen_RedWeb_V0_1

Jouw WHY-statement

Het merkverhaal van jouw organisatie op papier krijgen in de vorm van een WHY-statement? We helpen je graag!

Bert Wisniewski mask Vraag 't Bert

Jouw WHY-statement

Het merkverhaal van jouw organisatie op papier krijgen in de vorm van een WHY-statement? We helpen je graag!

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan