fbpx
Terug

Opvallen op de vakantiebeurs: zo deden wij dat met FOX Verre Reizen

fox reizen beurs

Wel eens een rondje gelopen op de jaarlijkse vakantiebeurs? Dan weet je dat deze bestaat uit een verzameling creatieve stands, kraampjes, karretjes, podia en mini-optredens. Reisorganisaties doen er alles aan om op te vallen. Dat wordt dus steeds lastiger. Tegelijkertijd is het een signaal voor ons: hier liggen kansen.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 13 mei 2019

Proactief brainstormen

De vakantiebeurs werd het antwoord op de vraag die we onszelf stelden tijdens een van onze interne creatieve sessies: ‘hoe helpen we de klant verder?’ Redmatters-partner FOX Verre Reizen van ANWB bevindt zich ook ieder jaar op de drukbezochte beursvloer. Hoe brengen we FOX onder de aandacht op een leuke manier bij (potentiële) reizigers? Hoe creëer je betrokkenheid op een event met duizenden bezoekers?

Hoe ver kom jij?

Afgelopen jaar hebben we samen met FOX hun nieuwe corporate campagne opgezet: Reizen die verder gaan – niet alleen in afstand, maar ook in service, comfort en prijs. Voor de vakantiebeurs creëerden we, vrij letterlijk, een nieuw haakje op dit concept. We ontwierpen een custom-made spiraalspel – je weet wel, zo’n koperen buis waar je met een haakje omheen moet zonder de buis aan te raken. Het spel zou bestaan uit een 2 meter hoog frame, met daarin de FOX campagneslogan en licht en geluid voor wanneer de koperen buis geraakt wordt door een speler. Hoe ver kom jij?

fox spiraalspel
fox spiraalspel

Beursvloer beleving

FOX vond het net zo’n vet concept als wij, en het spel ging in productie. Met behulp van creatieve werkplaats Mukava werd het idee werkelijkheid. De herkenbare lijn die in alle FOX-uitingen terugkomt vormt de koperen buis – een visuele variant van de volledige reis, van voorpret tot thuiskomst. Spelers die het spel uitspeelden, konden hun eindtijd noteren op een aanmeldformulier en deze inleveren bij de FOX stand om kans te maken op een reis. We ontwierpen de volledige beleving, van het aanmeldformulier tot het spel en de inleverbox.

fox spiraalspel

Het spiraalspel kreeg een prachtige plek; het werd een echte eyecatcher, pontificaal bij de ingang van de vakantiebeurs. Da’s nog eens een lekkere binnenkomer.

Iconen_RedWeb_V0_1

Spanning & sensatie

Ook interesse in het creëren van een echte beleving voor beursbezoekers?

Jannis Lootens mask Jannis helpt je verder

Spanning & sensatie

Ook interesse in het creëren van een echte beleving voor beursbezoekers?

Jannis Lootens jannis@redmatters.com
06 38 72 45 58 Jannis Lootens mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan