fbpx
Terug

Hoe zorg ik dat ik opval bij mijn doelgroep?

herkenbaarheid badeendjes

‘We overschatten dat mensen geïnteresseerd zijn in wat wij maken’. Bam, dat is nog eens een binnenkomer. Een aantal weken geleden was dit een van de eerste dingen die Margot Bouwman ons meegaf op de aftrap van het VEA kickstart programma.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 11 januari 2019

Bouwman is expert op het gebied van brand en business. Een super interessant college volgde. Ze vertelde dat consumenten op het moment dat ze reclame tot zich nemen, een lagere hersenactiviteit hebben dan wanneer ze slapen. Allright, dat is duidelijke taal. Hoe boei je consumenten dan wel? Hoe vang je hun aandacht? Wat mij van het antwoord het meest is bijgebleven: wees dominant en herkenbaar aanwezig en heb een goed verhaal.

Lekker dominant en herkenbaar

Omdat dat brein van ons dus in mega relaxmodus gaat wanneer het reclame tot zich neemt, is het belangrijk om dominant met je uitingen aanwezig te zijn. Zorg dat je bekendheid vergaart, val op! Al je ‘communicatiekruimels’ zoals Bouwman dat zo mooi noemde, worden pas gezien wanneer je door middel van een grote klapper bekend wordt bij het grote publiek. Een goede manier om dit te doen, is door bijvoorbeeld een bekend persoon aan je merk te koppelen. 60% is fame, de overige 40% is finetuning. Dominant aanwezig zijn dus. Wat wel bijzonder belangrijk is bij deze dominantie, is consistentie. Wanneer je als merk niet consistent aanwezig bent of je uitingen te complex maakt, dan haakt de consument af. Dan is het al te veel moeite voor ons brein. Zorg als merk dus voor deze herkenbaarheid en wees ermee aanwezig! Denk aan de Pringles bus, het Page hondje, Ariana Grande’s paardenstaart en natuurlijk het hart van Redmatters!

Goed verhaal

Oke, helder. Dominant aanwezig zijn en zorgen voor herkenbaarheid. Maar hoe zit het dan met het verhaal van je organisatie? Waarom je doet wat je doet? Is dat dan niet meer belangrijk? Juist wel. Het is de combinatie van de dominantie/herkenbaarheid en het goede verhaal. Ga op zoek naar je waarom, en laat je identiteit aan de wereld zien in je uitingen. De combinatie van jouw unieke verhaal en de daarop toegespitste vormgeving, zorgen voor de mooiste uitingen die passen bij jouw merk en die jouw doelgroep het beste bereiken.

Het college van Margot Bouwman zorgde ervoor dat er opnieuw voor me bevestigd werd dat hoe we te werk gaan bij Redmatters echt zorgt voor de mooiste, meest passende communicatie-uitingen waarmee we de harten van je doelgroep kunnen raken. We gaan dat stapje terug, en gaan daarna volle kracht vooruit! Zo maken we de mooiste dingen.

Iconen_RedWeb_V0_1

Ook een gouden combinatie?

Kom eens langs voor een kopje koffie!

Bert Wisniewski mask Gezellig samen met Bert

Ook een gouden combinatie?

Kom eens langs voor een kopje koffie!

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan