fbpx
Terug

Verschil maken met de nieuwe website voor Stichting Bootvluchteling

Hoe zet je een website zo efficiënt mogelijk in voor je doelen én geef je aandacht aan het verhaal achter die doelen? We bouwden een nieuwe website voor Stichting Bootvluchteling met focus op structuur en genoeg ruimte voor content.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 25 februari 2021

Verschil maken

In het pand van Stichting Bootvluchteling hangt een indrukwekkende quote: ‘No one puts their children in a boat unless the water is safer than the land.’ De stichting zet zich met diezelfde kracht en overtuiging al jaren in voor mensen op de vlucht aan de randen van Europa. Die mensen bieden ze (nood)hulp; medische en psychosociale steun in de vorm van een mobiele kliniek, onderwijs en activiteiten. Verschil maken waar dit het hardst nodig is.

nieuwe website stichting bootvluchteling

Terug naar de basis

Een website is niet alleen een plek om te vertellen dat je bestaat en wat je doet: met een sterke basis kun je het inzetten als een middel om je organisatiedoelen te behalen.  Voor je die basis neerzet, is het belangrijk dat je weet wat die doelen zijn en welke doelgroep(en) je precies wil bereiken met je website.

Samen met Stichting Bootvluchteling gingen we om tafel om deze dingen in kaart te brengen; terug naar de basis.

Stichting Bootvluchteling website

Focus op verhaal en actie

We zagen op de oude website wat we vaker zien bij gepassioneerde organisaties: wanneer je alles wil vertellen, krijgt alles hetzelfde gewicht en zeg je eigenlijk nog maar weinig. Met de input uit de gezamenlijke sessie brachten we structuur aan in het design van de nieuwe website. Met een duidelijke focus en hiërarchie nemen we de doelgroep, zowel de donateurs als vrijwilligers, aan de hand mee door de website heen. Het verhaal van Stichting Bootvluchteling is behapbaar ingedeeld, waarbij meteen duidelijk is hoe en waar jij ze kunt helpen.

We zijn enorm blij & trots op het harde werk en alle geboden hulp van Redmatters om tot een prachtige website te komen! Echt heel fijn om zo’n mooie, professionele basis te hebben van waaruit de komende tijd weer verder kunnen. Ons online visitekaartje past eindelijk weer bij wie we echt zijn!

Rebecca mask

Rebecca van de Kar, Communicatie & PR Stichting Bootvluchteling

Klaar voor de toekomst

Een website is geen vast, stilstaand product; bij oplevering van een website, gebouwd op ons eigen RedPress systeem, krijg je alle vrijheid en controle om zelf pagina’s aan te maken en content te beheren. Op die manier kan Stichting Bootvluchteling snel en gemakkelijk nieuwe landingspagina’s opzetten voor bijvoorbeeld noodhulp of (grotere) campagnes, altijd in herkenbare stijl. Ook kan na livegang worden doorontwikkeld op basis van wat goed blijkt te werken of welke nieuwe wensen naar voren komen. De website is klaar voor de toekomst. We zijn blij dat we daarmee blijvend kunnen bijdragen aan de doelen van de stichting.

Benieuwd hoe de website eruit ziet? Je vindt ‘m hier!

 

 

Iconen_RedWeb_V0_1

Doelgericht

Klaar om jouw website in te zetten voor de doelen van je organisatie? We denken graag mee!

Bert Wisniewski mask Vraag ‘t Bert

Doelgericht

Klaar om jouw website in te zetten voor de doelen van je organisatie? We denken graag mee!

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan