fbpx
Terug

Nieuwe website voor ShipitSmarter

Passie voor je werk is een prachtig iets. Risico is wel dat je daardoor zoveel te vertellen hebt over de toffe dingen die je doet, dat er een overflow aan informatie ontstaat - en niemand meer écht luistert. Voor ShipitSmarter brachten we structuur aan in de vorm van een nieuwe website.

Deze blog is geschreven door Denise Hamstra op 08 maart 2019

De slimme software van ShipitSmarter

De naam ‘ShipitSmarter’ doet al sterk vermoeden waar de organisatie zich in heeft gespecialiseerd: het zo snel en efficiënt mogelijk verzenden van producten en pakketten. Dit doen ze door middel van slimme software. Het team van ShipitSmarter werkt iedere dag aan het verbeteren en uitbreiden van die software, wat betekent dat er steeds meer te vertellen valt over de mogelijkheden. Hoe laat je potentiële klanten zien wat ze kunnen verwachten zonder ze te overweldigen met een bak aan informatie? Hier liep ShipitSmarter tegenaan. Hoewel volledig en in meerdere talen, was er op de website weinig structuur te vinden.

 

Macbook home hero ShipitSmarter

Hoe gaan we aan de slag?

Om de voornaamste doelen van de ideale website naar boven te halen, hebben we een webconceptworkshop gedaan. Samen met de opdrachtgever ontwierpen we op die manier een gloednieuwe website waarin de gebruiker aan de hand wordt meegenomen langs de mogelijkheden en oplossingen die ShipitSmarter te bieden heeft. Dat begint meteen op de homepage, waar vanaf moment één duidelijk is wat ShipitSmarter voor jou kan betekenen. De gekozen kleuren, de grote titel en de handgemaakte illustraties onderstrepen het statement: bold, duidelijk en eigen.

Mobiele website Shipit Smarter

Het belang van een Call To Action (CTA)

We maken vervolgens onderscheid tussen de primaire en secundaire call-to-actions, waarbij de primaire CTA een contrasterende kleur en de secundaire CTA een outline heeft. Deze visuele invulling creëert een subtiele hiërarchie waarmee de bezoeker wordt geholpen in het maken van keuzes en het navigeren naar de relevante pagina’s. Op de gehele website zijn verschillende varianten van de belangrijkste call-to-actions terug te vinden. Voor nieuwe bezoekers is de beknopte basisinformatie bovendien te vinden op de homepage zelf: je hoeft alleen naar beneden te scrollen, de rest wijst zichzelf. Naast de belangrijkste call-to-actions geeft het eerste stukje laptopscherm onderaan de websiteheader de gebruiker een seintje dat er meer te zien is op deze pagina. Dit wordt ook wel gaze of visual cueing genoemd.

Kwaliteit boven kwantiteit

Helemaal als jouw product of dienst constant in ontwikkeling is, wil je de doelgroep graag op de hoogte houden van veranderingen, uitbreidingen en nieuwe mogelijkheden. Alles willen vertellen is ook helemaal niet vreemd – als je er maar over nadenkt hoe je het vertelt. Hoe help je jouw website bezoekers de juiste informatie te vinden? Welke route leggen zij af, en hoe beïnvloed je dat? Stel die vragen. Niet alleen je bezoekers hebben daar profijt van, maar uiteindelijk vooral jijzelf.

Iconen_RedWeb_V0_1

Smarter worden?

Zonder slimme structuur is informatie al snel te veel, vooral online. Hoe helder is de kernboodschap van jouw organisatie?

Bert Wisniewski mask Vraag ‘t aan Bert

Smarter worden?

Zonder slimme structuur is informatie al snel te veel, vooral online. Hoe helder is de kernboodschap van jouw organisatie?

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan