fbpx
Terug

Nieuw! Chronologische feed is terug op Instagram

Chronologische feed

Het werd eind vorig jaar al aangekondigd: de chronologische feed binnen Instagram komt terug. Al jarenlang werd er onder Instagramgebruikers gevraagd om de terugkeer van deze feed. Geen feed vol posts van onbekende mensen of bedrijven, maar de posts van de accounts die de gebruiker echt volgt.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 14 januari 2022

De uitrol is gestart

Instagram topman Adam Mosseri kondigde aan dat de update in de eerste helft van 2022 uitgerold zal worden. We zien inderdaad dat sommige accounts al toegang hebben tot de nieuwe weergave van de feed. Zo ook online marketeer Lars, wat ons de mogelijkheid geeft om al meer over deze update met jullie te delen.

3 verschillende weergave-opties voor de feed

Het is met de nieuwe update mogelijk om 3 varianten van je feed te selecteren.

1. De startpagina ?

Dit is de feed zoals we hem nu gewend zijn. Als gebruiker zie je de berichten waarvan Instagram denkt dat jij ze op dit moment het leukst vindt. Niet op chronologische volgorde, lang niet alle berichten van degenen die je volgt en erg veel advertenties.

2. Volgend ?

De feed waar we allemaal op hebben gewacht: ‘volgend’! Zie alle nieuwe berichten van de accounts die jij volgt, op chronologische volgorde. De nieuwe berichten staan bovenaan. Voor zover we nu kunnen zien, worden er ook geen advertenties getoond. 

Wat ons opvalt aan de chronologische feed? De stories zijn niet zichtbaar in de weergave ‘volgend’. Laten we hopen dat dit nog aangepast wordt!

Kans: hoe meer van jouw volgers hun feed bekijken in ‘volgend’, des te meer mensen jouw content weer zullen zien.

3. Favorieten ❤️

‘Kies de accounts waarvan je niets wil missen’. Op deze feed is de keuze aan jou! Wie wil jij zien? Je beste vrienden, alleen berichten over marketing of sport, of juist de influencers die je volgt? 

Door te klikken op ‘favorieten toevoegen’ krijg je de mogelijkheid om accounts te selecteren die jij volgt. Het toevoegen van accounts die jij niet volgt, is dus niet mogelijk.

De keuze is reuze!

Genoeg opties om te kiezen dus! Van welke feed weergave zal jij het meest gebruik maken? De chronologische feed? De feed vol favoriete? Of toch gewoon de huidige feed? 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan