Mobile First Marketing

Inspiratie: Mobile First Marketing

Google Mobile Indexing: mobiel als startpunt binnen je online marketing.

De startersdag van de KVK is ieder jaar een populair evenement, waar vanuit heel Nederland meer dan 18.000 (startende) ondernemers op af komen. Zelf mocht ik, als social en online marketeer, twee presentaties geven over social media en starten op het web. Een van de kernpunten: Mobile First Marketing!

De rol van smartphones neemt ieder jaar weer een groter aandeel in. Het online gedrag van mensen vindt in steeds grotere mate plaats op mobiel. Ten koste van desktop. Een trend die we al voor langere tijd signaleren, maar Google heeft nu eindelijk de grote en belangrijke aankondiging gedaan: mobile-first indexing.

Kort gezegd; het feit dat een website niet of slecht functioneert op mobiel, zal een negatieve invloed hebben op de ranking binnen zoekmachine Google. Deze mobile-first indexing komt voort uit het gegeven dat de meeste zoekopdrachten op Google vanaf mobiel gebeuren: voor het eerst sinds de oprichting van Google is het zoekvolume op mobiel hoger dan op desktop. Echter, de indexatie die Google gebruikt is nog ingericht op desktop.

Niet verwonderlijk dus, dat Google heeft besloten om haar indexatie meer te gaan richten op mobiele zoekopdrachten en daarmee dus op een goede, mobiele website. De relevantie van de web-ervaring op mobiel wordt steeds groter. Sterker nog, een slecht werkende mobiele website heeft door deze wijziging zelfs gevolgen voor de plek en manier waarop je in Google verschijnt op desktop.

En wie denkt dat Mobile First Marketing gebruik alleen van invloed is op zijn website, heeft het mis. We gaan niet meer online, maar we leven online. Ons leven bestaat uit een continue verbondenheid met mobiele apparaten. Meer dan 150 keer per dag checken we onze smartphone. Zonder dat we als consumenten er echt bij stil staan, verschuiven we naar continue online verbondenheid. Een kans en tegelijk grote uitdaging voor marketeers en ondernemers.

Mobiel als startpunt, ook als beginnende ondernemer

Wat mij op de startersdag van de KvK opviel, was dat er weinig ondernemers – geheel begrijpelijk – écht de rol en kansen van mobiel goed inzagen. Want als je mobiel als startpunt gebruikt, maak je wezenlijk andere keuzes. Uiteraard start je dan met een website die functioneert op mobiel, maar je begrijpt ook dat je vanuit mobiel andere keuzes maakt. Met name dat inzicht was voor veel deelnemers een eye-opener.

Mobiel gedrag is vluchtiger, er wordt meer en meer media geconsumeerd die gepusht worden via allerlei persoonlijke newsfeeds en er worden minder websites rechtstreeks bezocht. Dat vraagt dus ook om een andere strategie: het inzetten van kanalen die zich in die persoonlijke newsfeed bevinden, die de distributie verzorgen naar je website. De content in die kanalen moet binnen een split-second de aandacht oproepen: zowel boodschap, belofte als visueel moet het op mobiel helder zijn.

Je doelgroep is lui en heeft geen zin om een boodschap te ontcijferen: voor jouw boodschap staan namelijk tientallen andere boodschappen om de aandacht van jouw doelgroep te springen. Heldere en relevantie communicatie: daar draait het in die split-second om.

Mobile First Marketing

 

Mobile First Marketing

Daarom is Mobile First Marketing zo belangrijk en zien we als Redmatters daar de waarde van in. Mensen zijn zo nauw verbonden met hun smartphone dat juist daar de plek is om in contact te komen met je doelgroep. De potentie is enorm; je doelgroep is immers constant verbonden. Maar door die constante verbondenheid is de vluchtigheid ook enorm: aandacht krijgen en relevantie laten zien is meer dan ooit het belangrijkste. Daarom geloven wij in een goede mobiele website en een online marketing strategie die past bij deze continue verbondenheid. Dan ben je echt waar je doelgroep is.

Bel of mail me als je eens wilt sparren. We hebben ruime ervaring als adviseur van mooie, bekende merken, maar we zijn er zeker ook voor starters: de bekende merken van morgen. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op of download onze Startkit, waarmee je kosten kunt spreiden door per maand te betalen voor een solide, online basis.

Redmatters Team
We willen met ons werk op positieve en creatieve wijze bijdragen aan hoe de wereld van morgen eruit ziet en zo impact creëren voor onze opdrachtgevers.
Bekijk meer blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan