fbpx
Terug

Jouw marketing de baas met deze tips van Sinterklaas!

marketingtips van Sinterklaas

Sinterklaas is een oude, wijze man.
Zijn werkelijke leeftijd is een getal waar men naar gissen kan.
Maar de jongste is hij in ieder geval niet meer.
Dat verraadt de lange, witte baard van de beste meneer.
Ondanks zijn leeftijd brengt zijn werk hem elke dag in een flow.
Vandaag doet hij jou drie gouden marketingtips cadeau!

Deze blog is geschreven door Redmatters op 19 november 2021 • Leestijd: 5 minuten

Gouden marketingtip 1: Sinterklaas kiest zijn outfit heel bewust

Van mantel tot mijter, Sinterklaas ziet er elke dag weer onberispelijk uit. En hoewel er meerdere hulpsinten bestaan, is er maar één de échte Sinterklaas. Zijn unieke identiteit laat hij doorklinken in alles wat hij doet, zegt en maakt. Van zijn uiterlijke verschijning tot aan zijn liedjes, voertuig (schimmel, bakfiets, autoped etc.) en inpakpapier. Alles is op elkaar afgestemd. En dat zorgt ervoor dat wij hem altijd en overal herkennen. Sinterklaas weet dus heel goed dat branding meer is dan het deel van de zee waar hij zich een weg door baant onderweg naar Spanje. Zijn eerste gouden tip: kijk eens goed naar je eigen merk. Wat kun je doen om jouw merk net zo uniek en herkenbaar te maken als Sinterklaas? Hoe zorg je dat jouw bedrijf overal herkend wordt? Dat zit hem dus in de grote én de kleine dingen.

Gouden marketingtip 2: Sinterklaas kent zijn doelgroep door en door

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het toch kan dat Sinterklaas al die dingen over jou weet? Wij verklappen het antwoord: dat staat allemaal in zijn Grote Boek. Daarin schrijft hij concreet over wat jij mooi, belangrijk en interessant vindt. Die informatie is voor hem essentieel om te weten, want zo kan hij voor jou het cadeau kiezen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Zijn tweede gouden tip: beschrijf jouw doelgroep(en) zo concreet mogelijk. Wie wil jij bereiken? Begin met de indeling naar demografische kenmerken: man/vrouw, leeftijd, woonplaats. Verdiep je vervolgens verder in de behoeften, pijnpunten, relatie tot de organisatie, levensfase en het mediagedrag. Weet jij bijvoorbeeld naar welke televisiezender jouw doelgroep kijkt? Het opstellen van een concrete doelgroep helpt je niet per se veel mensen te bereiken, maar wel de juiste mensen. Super handig bij het opzetten van bijvoorbeeld een goede targeting in online campagnes!

Gouden marketingtip 3: Denk in oplossingen!

Niet alles gaat bij Sinterklaas van een leien dakje. Over ‘dakjes’ gesproken, die kunnen verraderlijk glad zijn! Bij het leven van Sinterklaas komt dus best wat spanning kijken. Gelukkig weet de Sint voor elk probleem een oplossing te vinden. Een pakjesboot die niet op tijd aankomt in Nederland? Zet een hulpsint in! Is de knutselpiet ziek? Vraag de kinderen om zelf vlaggetjes te maken. Zijn derde gouden tip: denk in oplossingen! Wacht niet af, maar wees proactief in het verzamelen van kennis. Zorg dat je op de hoogte blijft van marketingtrends en maatschappelijke veranderingen. Een mooi voorbeeld hiervan is het handboek Communicatie in crisistijd. In dit handboek vind je nuttige marketing- en communicatie tips op het gebied van strategie, digital, media en design. Deze tips helpen jou meewegen in tijden van crisis. Vraag je dus bewust af op welke nieuwe manieren jij jouw marketing-vraagstukken kunt aanvliegen en challenge de status-quo.

Download gratis het handboek Communicatie in crisistijd.

Marketingtips zijn eens wat anders dan een handje pepernoten van Sinterklaas! Hopelijk geeft hij jou zo de nodige brainpower mee voor de wintermaanden. Zodat ook jouw doelgroep straks reikhalzend naar je uitkijkt. Hoezee!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan