fbpx
Terug

Hoe raak je harten op anderhalve meter afstand?

Hoe raak je harten op afstand? Accountmanager in coronacrisis

Thuiswerken, anderhalve meter afstand, handen wassen en niezen in je elleboog. Woorden die we de laatste weken kunnen dromen en waar we het voorlopig nog even mee moeten doen. Het is belangrijk om te leren van deze nieuwe situatie en mee te bewegen met het veranderde speelveld. De marketingadviseurs van Redmatters horen de verhalen uit de keukens van al onze klanten. Hier willen we graag meer over delen.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 10 april 2020

Welke reflex zien we bij merken?

In een onzekere tijd als deze zie je vaak dat mensen gaan twijfelen en beslissingen gaan heroverwegen. De uitgaven die organisaties doen worden nauwkeurig(er) bekeken. Dit zien we ook gebeuren bij een aantal van onze klanten, vooral in de week na de eerste maatregelen. Gelukkig beginnen we steeds meer te ‘wennen’ aan de nieuwe situatie, keert de rust terug en komen processen weer op gang. Als organisatie is het juist nu van belang om zichtbaar te zijn bij je doelgroep. Wanneer je laat zien dat je ook in deze tijd jezelf bent en zichtbaar durft te zijn, zul je jouw doelgroep bereiken. En diverse onderzoeken laten het zien: investering in marketing is juist nu een heel goede zet! Gelukkig zien veel van onze klanten dit en zijn we samen weer mooie stappen aan het maken.

Dat juist nu zichtbaar zijn écht belangrijk is, werd afgelopen week duidelijk zichtbaar tijdens de evaluatie van een klant campagne. We evalueerden een online campagne die vanaf begin dit jaar loopt. De campagne liep volgens verwachting, niks vreemds over te melden. Totdat de ‘intelligente lockdown’ werd uitgeroepen door minister-president Rutte. Vanaf 16 maart vlogen de resultaten omhoog. En niet een beetje ook: de cijfers verviervoudigden! Meer views, meer clicks, meer interactie met de doelgroep en meer conversie. Alle goed luisterende Nederlandse thuiszitters zien we online terug en zijn daarmee (extra) goed bereikbaar voor de boodschap van de organisaties waar zij blij van worden. Een prachtige kans om te benutten!

Stijging resultaten ondanks coronacrisis

Een positief effect van de lockdown: stijging van de resultaten.

Wat kun je als merk doen samen met je marketingadviseur?

Iedere organisatie heeft nu zijn eigen uitdagingen. Er is dus geen concreet en eenduidig antwoord op deze vraag, behalve: goed luisteren, meedenken en meebewegen. Door frequent contact zijn we op de hoogte van wat er speelt bij klanten. Op deze manier kunnen we altijd bijspringen en meedenken als dat nodig is, adviseren in ontstane uitdagingen en gaan we op zoek naar innovatieve vormen om de huidige projecten door te laten lopen. Zo hebben we de afgelopen weken een aantal workshops digitaal verzorgd. Dat ging erg goed, en zorgt ervoor dat onze klanten ook nu door kunnen met de doelen die ze willen bereiken. Spannend? Ja, absoluut! Dat is verandering misschien altijd wel een beetje. Maar uiteindelijk komen we samen door te dóén.

Online presentatie tijdens coronacrisis

Wat als projecten on hold gaan?

Voor nu blijft het – voor veel organisaties herkenbare – feit dat projecten sneller op pauze worden gezet. Ook dat is spannend, maar ook daarin geldt dat het helpt actie te ondernemen. We gebruiken de (extra) tijd zo effectief mogelijk, bijvoorbeeld met initiatieven en pro-actieve ideeën waarmee we onze klanten verder kunnen helpen. Daarnaast is het nu ook dé tijd om die lijst met to do’s die er al maanden ligt, weg te werken. Onze managing director Jannis schreef een blog over hoe je dit aanpakt. Wij maken hier namelijk zelf ook dankbaar gebruik van!

Overall zien we dus dat er behoorlijk wat veranderd is. De belangrijkste les voor ons is dat we samen sterk staan: de waarde van betrouwbare partnerships is nu groter dan ooit. Gelukkig hebben onze klanten dat vertrouwen en pakken we samen de draad weer op, met één gezamenlijk doel: harten raken!

Iconen_RedWeb_V0_1

Ook harten raken op 1,5 meter?

Hoe ga jij om met deze nieuwe, pittige, situatie? We horen het graag! Laten we samen eens digitaal sparren over het harten raken op ander halve meter afstand.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan