fbpx
Terug

Het geheim van ons brein

Het menselijk brein is fascinerend. Het is de hoofdcomputer van ons lijf. Alles wordt in ons brein geregeld: vaardigheden, keuzes, gevoelens en reflexen. Het geheim van ons brein is interessant, omdat het veel zegt over onze doelgroep. In deze blog koppelen we ons brein aan marketing. Want meer weten over het brein is meer weten over de doelgroep.

Deze blog is geschreven door Bert Wisniewski op 29 juli 2021

Het geheim van ons brein

Het brein heeft verschillende onderdelen. We bespreken er drie: reptielen brein, limbisch systeem en neo cortex. Het reptielen brein is het oudste deel van het brein. Hier wordt het voortbestaan van het individu geregeld. Denk aan hartslag, ademhaling, bloedsomloop en lichaamstemperatuur. Alles gaat automatisch. Je hoeft niet na te denken over in- en uitademen, het lukt zonder moeite.

Het tweede brein is het limbisch systeem. Dit systeem omvat alles wat met emotie, affectie, motivatie en sociaal gedrag te maken heeft. Hier zitten je gevoelens: blijdschap, verdriet, woede, liefde en angst. In dit deel van het brein koppel je emotie aan een gebeurtenis en een waarneming. Hier koppelen we ook een waardeoordeel aan wat we waarnemen. Een waardeoordeel aan iets koppelen, is in feite een keuze maken. In dit systeem maak je dus keuzes. Het limbisch systeem is een belangrijk onderdeel van ons brein om rekening mee te houden in marketing.

Dan naar je neo cortex. Die is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onder meer taal, verbeelding en vaardigheden. Je kunt leren hoe je een voetbal goed schiet. Die informatie wordt opgeslagen in je neo cortex. Hier zit ook je bewustzijn: je weet wie je bent, wat je doet en welke keuzes je maakt. Als we een emotie voelen, zijn we ons daar dan bewust van? Als we een keuze maken in ons emotionele brein, het limbisch systeem, zijn we ons daar dan bewust van? Of gebeurt dat onbewust?

Onbewuste keuzes

Als jij denkt dat je altijd heel bewust keuzes maakt, dan moeten wij je helaas teleurstellen. Alle mensen maken hun eerste keuze onbewust. Dat is omdat je limbisch systeem sneller reageert dan je neo cortex.

Laten we even inzoomen op het drievoudige brein.

Je ziet op de illustratie dat er een waarneming plaatsvindt. Dat gebeurt buiten je lichaam. Het is iets dat je ziet, leest of meemaakt. Het kan een tv-programma zijn, maar ook een advertentie of een radioshow. Het raakt je en roept een bepaalde emotie op. Natuurlijk zou het je ook níet kunnen raken.

Bij Redmatters zoeken wij altijd naar boodschappen die wél raken. En waarschijnlijk doe jij dat voor jouw merk ook. Je wilt dat jouw boodschap binnenkomt bij bezoekers en mogelijke klanten. Met een goed verhaal wordt waarneming gecreëerd en komt het in het brein binnen. Vervolgens gaat het naar je neo cortex, daar vindt overtuiging plaats met ratio en feiten. Dan gaat de waarneming terug naar het limbisch systeem. Daar maak je de keuze: wel doen, niet doen, over nadenken. Je brein koppelt er vervolgens een actie aan.

Keuzes maken op basis van emotie

De meeste keuzes die je maakt zijn onbewust. Er is een verbinding tussen het raken, het emotionele systeem en het maken van de keuze. Impulsaankopen zijn daar een voorbeeld van. Stel je staat in de rij in de supermarkt, al je boodschappen liggen op de band en je oog valt op een chocoladereep, je pakt het gelijk en legt het bij je boodschappen. Maar je was net aan het diëten en die reep past helemaal niet in je nieuwe eetpatroon. Met je bewustzijn kan je je keuze terugroepen.

Byron Sharp is hoogleraar marketingwetenschappen. Hij zegt: ‘De mens kiest op basis van gevoel. De merkeigenschappen die eenvoudig, consistent en makkelijk te onthouden zijn, zullen de meeste impact hebben. Deze eigenschappen leiden, wanneer ze worden gezien, tot instinctieve keuzes.’

Het geheim van ons brein is dat de mens keuzes maakt op basis van emoties. Met je merkverhaal wil je binnenkomen in iemands brein. Bij Redmatters starten we daarom altijd met emotie, de feiten komen in de volgende fase. Want met emotie kom je binnen.

Iconen_RedWeb_V0_1

Samen verder denken?

Benieuwd hoe we de informatie uit dit blog kunnen toepassen op jouw merk en doelgroep? We ontmoeten je graag!

Bert Wisniewski mask Spar met Bert

Samen verder denken?

Benieuwd hoe we de informatie uit dit blog kunnen toepassen op jouw merk en doelgroep? We ontmoeten je graag!

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan