fbpx
Terug

‘Doe mij ook maar een Guerrilla-actie’

Guerilla marketing

Je krijgt een telefoon onder je neus gedrukt. “Heb je dit filmpje al gecheckt?” vraagt een vriend. Je herkent het filmpje niet, maar lacht om het grappige dansje dat wordt uitgevoerd door een groep tieners. De dagen erna zie je het filmpje overal terugkomen: half Instagram doet het filmpje na, het wordt besproken in het journaal en zelfs de oude buurvrouw zie je stiekem dansen.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 28 november 2019

Guerrilla marketing voorbeelden

Een ludieke/creatieve actie, die met een klein budget enorme resultaten behaalt. Dat is een Guerrilla marketing actie. Het lastige: het zijn vaak niet voorbereide acties die organisch populair worden. Guerrilla marketing voorbeelden? Kijk naar de Harlem Shake, de kabouterinvasie van Parlino, de Gangnam Style en de hype omtrent de Fortnite-dansjes. Geen van de bedenkers van deze formats wist op het moment van creatie dat ze een hype ofwel ‘viral’ in handen hadden.  

Beeld: e-sports

Griezman doet fortnite dansje

Het 'Take the L -dansje' van de populaire videogame Fortnite

Menselijke reactie

De begrijpelijke reflex van mensen op een populaire actie is de opmerking: “Hé, dat wil ik ook!” Een succesvolle actie is niet voor niets succesvol – het is meestal iets nieuws, iets unieks. Het namaken van een actie en/of het baseren van een actie op een andere actie is per definitie nooit even uniek als het origineel, en daarmee vaak weinig succesvol. Weet je wat wel uniek is? Het hart van jouw organisatie. 

Naar het hart

Redmatters gelooft dat elke organisatie uniek is. Een eigenheid die jou anders en succesvol maakt, die verborgen zit in het merkhart van jouw organisatie. Om erachter te komen wat jouw merk uniek maakt, gaan we terug naar de basis met onze Naar het hart workshop. In onze Naar het Hart workshop (her)ontdekken we de how, what en met name de why van jouw organisatie. We gaan op zoek naar de emotionele waarde die in jouw organisatie ligt. Het resultaat? Een stevig statement, dat dient als het fundamentele verhaal van je organisatie. Vanuit dat fundament kun je je strategie bepalen en creatieve concepten en middelen ontwikkelen.

Hartenraken met Redmatters - Nerf Gun - merk positioneren/ organisatie identiteit

Net wat anders: dat is uniek.

We doen het net wat anders dan ‘normaal’. Voordat we direct beginnen met uitwerken, geloven we dat bedrijven succesvoller zijn wanneer ze terug gaan naar het hart. Wanneer we de basis duidelijk hebben, kun jij vanuit die positie vol vooruit! 

Dus als jij aan ons vraagt: “Doe mij ook maar zo’n Guerrilla-actie”, dan raden wij aan om eerst terug te gaan naar het hart. We vinden samen wat jullie uniek maakt als organisatie, en gaan vanuit daar aan de slag met een concept voor een kick-ass actie!

Iconen_RedWeb_V0_1

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat voor vette actie we samen voor jouw merk kunnen bedenken? We komen graag vrijblijvend met je in gesprek.

Bert Wisniewski mask Laten we eens koffie drinken

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat voor vette actie we samen voor jouw merk kunnen bedenken? We komen graag vrijblijvend met je in gesprek.

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan