fbpx
Terug

Gezocht: Graphic Designer

Vacature

Gezocht: hartenraker! Jij weet dat het bij visual design niet gaat om het mooie plaatje, maar om het plaatje dat mensen raakt in het hart. Kun jij de briefing tot leven brengen in strakke en vernieuwende (digital) designs? Dan zoeken wij jou!

Deze blog is geschreven door Redmatters op 07 januari 2022

Over jou

Jij bent een graphic designer met pit. Een creatieve superheld die boven het maaiveld uitstijgt. Jij kunt je goed inleven in de opdrachtgever en zijn doelgroep en zet concepten moeiteloos om in pakkende designs met een eigen identiteit. Je volgt je nieuwsgierigheid naar nieuwe ideeën en tools op het gebied van digital design en raakt geïnspireerd door collega’s en opdrachtgevers. Maar ook door de botanische tuin van je tante en de collectie stripboeken in je boekenkast. 

Jij…

  • hebt een kick-ass en voor zichzelf sprekend portfolio;
  • kent de Creative Cloud van Adobe als je broekzak – met name XD, Photoshop, Illustrator en InDesign;
  • vertaalt de briefing naar creaties op zo’n manier dat wij zeggen: ‘Wow! Preciés dat!’
  • daagt jezelf en je collega’s uit, want voor jou is niets onmogelijk. Ook werk je perfect samen met onze projectmanagers, developers en strategen;
  • je hebt een aanstekelijke positiviteit en bent in voor goede (of uiterst slechte) woordgrappen;  
  • wil de wereld mooier maken met je werk en door goed te doen voor de planeet.

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.

Vacature

Wie wij zijn

Redmatters is een creatief marketing, digital en designbureau. We hebben de belangrijkste marketing-disciplines in huis: van strategie en online marketing tot visual design en de ontwikkeling van websites. Wij geloven dat de mens kiest vanuit het hart en keuzes maakt op basis van emotie. Elk merk heeft een verhaal te vertellen. Wij krijgen dat verhaal boven water en vertalen het naar creaties met impact. (Weten hoe? Lees het hier!) 

Wij…

  • bieden uitdagende opdrachten voor mooie opdrachtgevers;
  • zijn een open, op elkaar gericht team;
  • bieden een prima salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden;
  • zijn op zoek naar een graphic designer voor een fulltime functie (40 uur per week).

Creativity is intelligence having fun.

Hoe ziet je dag eruit

We zien een glinstering in je ogen en misschien denk je op dit punt ‘ja, ik wil reageren!’. Maar hoe ziet een werkdag bij Redmatters er in de praktijk uit? Goeie vraag.
Ongeveer zo:

Het is maandagochtend 09.30 uur en je bent in het zonovergoten atrium in de studio in Zeewolde. Zonet heb je alle blije koppies van je collega’s bij de daily stand-up gezien en nog even bijgepraat met de accountmanagers over de lopende projecten. Met de muziek van de studio-DJ’s op de achtergrond en een kop versgemalen koffie (of zelfgemaakte ijsthee) begin je op je eigen werkplek met het uitdenken en schetsen van nieuwe wireframes. Je overlegt en houdt brainstorms met je collega’s over de details van dit complexe, digitale vraagstuk. De lunchpauze spendeer je in de tuin op het terras, rennend achter een voetbal of binnen bij de voetbaltafel*. Tegen het einde van de dag klap je voldaan je laptop dicht – dankzij jou is de wereld weer een stukje mooier en zijn klanten weer een beetje blijer. Je neemt nog even kort de presentatie door die jij morgen gaat geven en plant een dag in om te werken in Amsterdam, onze tweede inspirerende werkplek. Dan neem je geëmotioneerd afscheid van al je collega’s die je weer moet missen tot de volgende ochtend (afgezien van de digitale onderonsjes) en vertrekt naar huis met een tevreden gevoel en een vol hart.

* In een wereld zonder corona is je werkplek op de studio iedere dag beschikbaar. Tot die tijd werk je op twee vaste dagen op de studio, de andere dagen vanuit huis. Geen zorgen; we zijn altijd één (video)call van elkaar verwijderd!

vacature graphic designer

Wat je nu moet doen

Als deze vacature jouw hart sneller laat kloppen, stuur dan jouw motivatie, cv en portfolio naar vacature@redmatters.com. Overtuig ons en neem ons mee in jouw verhaal. Nog vragen, opmerkingen of andere hersenspinsels? Mail of bel ons gerust via 036 848 11 92 (vraag naar Anita).

Hebben we een match?

Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Wij zorgen voor koffie, thee, zelfgebakken taart (als een collega zich weer heeft uitgeleefd) en goede vragen. Jij zorgt voor nog betere antwoorden en vragen aan ons. Lopen we met een goed gevoel de ruimte uit? Dan zullen we je vragen een ochtend of middag met ons mee te draaien in het team**. Op deze manier kunnen we kijken of er een wederzijdse klik is en of jouw kwaliteiten voldoen aan wat wij voor ogen hebben met de functie. Zijn we voor elkaar bestemd, dan zien wij je graag terug op je eerste werkdag bij Redmatters!

**Creatief als we zijn houden we onszelf het recht voor om af te wijken van deze procedure.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan