Image Magazines

Kennis: Wij geloven in (de kracht van) magazines

Echt waar. Van die gedrukte exemplaren die je een unieke beleving geven; vol indrukwekkende verhalen, prachtige foto’s, sterk design en een cover om van te smullen. Hier vind je 6 redenen om vandaag nog na te denken over de bladformule van je eigen magazine!

1. Mag ik even binnenkomen?

Een magazine geeft je een platform om regelmatig en op een indringende manier bij je doelgroep binnen te komen. Vaak letterlijk, zo door de brievenbus. En ook figuurlijk, want het biedt ruimte voor jouw unieke content; om te vertellen waarom jouw organisatie doet wat het doet en welke impact jullie hebben. En in tegenstelling tot een online bericht die verdwijnt als je niet op klikt, blijft je boodschap verpakt in een magazine als tastbaar item liggen tot het opgepakt wordt. Een sterke cover moet daar natuurlijk voor uitnodigen.

2. Met jou is het genieten!

Een magazine is een medium waar je de tijd voor neemt waardoor er meer kracht vanuit gaat. Online leven we sneller en vluchtiger, maar met een magazine creëer je een moment van rust en aandacht. De look en feel dragen daar aan bij; mooie pagina’s en een sterk bladritme die de lezer alle tijd doet vergeten. Zo ontstaan er meer mogelijkheden om iemand echt te raken, bijvoorbeeld door een persoonlijk verhaal, gecombineerd met mooie foto’s en een sterk ontwerp. En als je de lezer weet te raken, kun je hem of haar ook in beweging zetten door inzicht te bieden in een praktische invulling.

Creations Magazine

3. Cijfers liegen niet

Print-magazines worden intensiever gelezen dan digitale magazines. Uit onderzoek*1 blijkt dat 82% van de lezers een magazine grotendeels of in zijn geheel leest. Ook blijkt dat een papieren magazine beter wordt beoordeeld dan een digitaal magazine. Het past bij de beleving van een magazine; de meeste mensen willen een tijdschrift niet op een scherm lezen, maar juist kunnen vasthouden en de mogelijkheid hebben er lekker doorheen te bladeren.

4. Ga je mee naar bed?

Na al het nieuws over hoe slecht al die schermen zijn voor onze ogen is het een verademing om een papieren magazine in handen te hebben. Mensen ervaren digitale vermoeidheid en met name het blauwe licht van schermen wordt vooral ‘s avonds als onprettig ervaren. Mensen leggen dan ook steeds vaker weer een magazine of boek op hun nachtkastje. Gaat jouw magazine straks ook mee naar bed?

Ontdek image

5. What’s in it for me?

Een vraag die veel mensen zich afvragen als ze ergens lid van worden of een organisatie gaan steunen; wat krijg ik ervoor terug? Het blijkt dat een magazine een hoge waardering scoort op dit gebied. Zo is de Kampioen niet meer weg te denken voor leden van de ANWB, zijn er talloze goede doelen die hun donateurs warm houden met toffe magazines en zelfs voor een jongerenmerk als BEAM van de Evangelische Omroep blijkt het magazine één van de beste redenen te zijn voor jongeren om lid te worden. Een goed gewaardeerd cadeau waarbij je als maker zelf de boodschap kunt bepalen.

6. Hand in hand met online

Een magazine dwingt tot het ontwikkelen van content. Tegelijk is een magazine beperkt qua ruimte. De content die ontstaat, kan op een andere en heel uitgebreide manier ook een plek krijgen op je website en social pages en zo kunnen beide ‘uithangborden’ elkaar versterken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor lezers om artikelen eenvoudig te delen met hun sociale netwerk en zo bij te dragen aan de marketing van de titel of het merk. Via prijsvragen, waarin lezers uitgenodigd worden om bijvoorbeeld met eigen foto’s en video’s een verhaal uit het blad te illustreren en hun netwerk te vragen op hen te stemmen, verzamel je nieuwe mailadressen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Zorg voor een goede plek om deze kostbare content online te etaleren en er ontstaat dubbel voordeel: het levert je inhoudelijke content op voor je online verschijning én met de juiste zoekwoorden kun je een hoop nieuwe bezoekers verwachten. De uitdaging is om de ‘social selling’ of ‘social awareness’ goed neer te zetten. En dat is waar de online specialisten van Redmatters graag eens met jou over meedenken :)

*Conclusies uit onderzoek van Mediatest (marktonderzoeksbureau voor media- en communicatieonderzoek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan