fbpx

Targetboard

Targetboard - voor de juiste focus

Geef prioriteit met het Targetboard

Je wil een website die na livegang meteen klaar is om je doel(en) te bereiken.
Welke functionaliteiten heeft jouw website daarvoor nodig? En met welke prioriteit? Om dat precies in kaart te brengen, hebben we een slimme tool ontwikkeld: het Targetboard. 

Download hem hier

Wat heeft jouw website nodig?

‘Functionaliteiten’ zijn de functies van je website. Denk bijvoorbeeld aan een formulier op je contactpagina, een blog-systeem of een zoekbalk in je menu. Met behulp van het Targetboard denk je kritisch na over welke functionaliteiten nodig zijn voor het bereiken van je doel(en) en in welke fase van het webtraject deze moeten worden opgepakt. 

Welke onderdelen bevat het Targetboard?

Het Targetboard weergeeft drie doelgebieden. Elk doelgebied laat drie verschillende niveaus zien voor het verdelen van de functionaliteiten: Must, Should en Could.

Must

Noodzakelijk voor het bereiken van je doel(en) en moeten minstens terugkomen op de website voor livegang.

Should

Niet absoluut noodzakelijk voor het bereiken van je doel(en) en kunnen ook in de volgende fase worden opgepakt.

Could

Vooral leuk om te hebben en kunnen helpen bij die stip op de horizon.

Ga meteen aan de slag

Pak je stiften en post-its erbij en schrijf op welke functionaliteiten je in de ideale wereld zou willen hebben in je website. Verdeel de post-its over de doelgebieden en markeer ze als Must, Should en Could. Aan het eind van deze sessie zie je in één oogopslag welke functionaliteiten meer of minder bijdragen aan je doelen.

 

Tip: werk je in een team? Verzamel dan je collega’s om je heen, schrijf de ideale functionaliteiten individueel op en plak de post-its op het Targetboard. Zo creëer je duidelijkheid voor iedereen.

Download het Targetboard

Het Targetboard is onderdeel van ons online handboek ‘Het begin van een succesvolle website'. Download het Targetboard direct als PDF na het invullen van dit formulier en ontvang het online handboek er extra bij.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan