fbpx

Emotion-driven marketing

Emotion-driven marketing

Keuzes maak je op basis van gevoel, intuïtie en instinct. Daar kunnen we je veel over vertellen. Over wat de wetenschap daarover zegt. Hoe wij dat toepassen in ons werk, in marketing. En hoe we zorgen dat jouw doelgroep kiest voor jou. Lees verder en download onze whitepaper!

De essentie van emotion-driven marketing

Elke dag maken we zo’n 35.000 keuzes. En mocht je denken dat je een bewust persoon bent die weloverwogen keuzes maakt, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit de psychologie en neurowetenschap wordt er geschat dat we ruim 95% van onze keuzes onbewust maken. En ja, dat geldt voor alle mensen. Keuzes maken we op basis van emotie en automatismen. Dat is hoe ons fenomenale brein werkt. Dit is de essentie van emotion driven marketing. Mensen maken keuzes op basis van emotie. Wanneer je dat snapt, snap je ook dat je middels emotie mensen in beweging kunt zetten.

Emotion driven marketing

Wat is emotie?

Emotie is dus een belangrijk onderdeel in marketing. Marketing gedreven door emotie. Maar hoe werkt emotie? Emotie is een proces dat in het brein plaatsvindt. Om emotie te snappen, moet je meer weten over de werking van het brein. Als we weten hoe het brein werkt, en dus ook emotie, weet je hoe je hiermee je doelgroep kunt raken. Onthoud: meer weten over het brein = beter weten hoe je je doelgroep in beweging kunt zetten.

Emotion driven marketing

Download de whitepaper

Download de whitepaper

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan